Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Ај да не пишувам поарно, го начекав на попуст £1.5 , ама азијативе се факмани, шишињата се од 660мл. (y)
113ден излага со 5% алкохол 660мл , можда е добро на вкус но за македонски пазар е малку поскапо. Скопско 1,5 литри со 4,9% алкохол е 99 ден.
Можеби во Англија е некое од поевтините пива.

113ден излага со 5% алкохол 660мл , можда е добро на вкус но за македонски пазар е малку поскапо. Скопско 1,5 литри со 4,9% алкохол е 99 ден.
Можеби во Англија е некое од поевтините пива.

На попуст беше толку, инаку стандардна цена му е £2, приближно исто како и другите увозни пива.Домашните пива им се најевтини, Карлсберг, Карлинг, Фостерс, Стела...итн.

На попуст беше толку, инаку стандардна цена му е £2, приближно исто како и другите увозни пива.Домашните пива им се најевтини, Карлсберг, Карлинг, Фостерс, Стела...итн.
158 ден. (£2) висока цена има за 660мл.

Фостерс едно време го имаше во Скопје и ептен беше добро, последен пат го начекав на распродажба со неверојатна цена 12 ден за 330мл. и купив 4 гајби.:cool:

158 ден. (£2) висока цена има за 660мл.

Фостерс едно време го имаше во Скопје и ептен беше добро, последен пат го начекав на распродажба со неверојатна цена 12 ден за 330мл. и купив 4 гајби.:cool:

Овде вистинските љубители на пиво неможат да го смислат Фостерс, ама мене пак ми е многу убаво. :)
Посебно точено Фостерс во пичер...ммм.
Никако да се навлечам на ales, by the way, уште ми влече вкусот накај континентален лагер.

Овде вистинските љубители на пиво неможат да го смислат Фостерс, ама мене пак ми е многу убаво. :)
Посебно точено Фостерс во пичер...ммм.
Никако да се навлечам на ales, by the way, уште ми влече вкусот накај континентален лагер.
Брачед ми од Австралија ми рече оти "Fosters is a ladies beer..." и дека најпојќе кеф му правело VB(Victoria bitter). Ми прати 2 лименки и морам да потврдам дека беше цут пивото. Фостерсот го имам еднаш пробано и не ме бендиса.
images

--- надополнето: 22 август 2012 во 23:24 ---
А што се однесува до локални рамки, летово ги пробав во поголеми количини скоро сите Бугарски пива, од Пиринско до Шуменско малц и морам да потврдам дека се феноменални. Па сега минатиот викенд пак се подружив со Митосот во Грција, а бев разочаран од Тираната и Стелата кај западниот сосед(тоа оти ми велеа ок биле Албанските пива ама морав овие два дена со Даб и Скопско да го плакнам стомакот.

Незнам дали го има во Макеоднија,ама додека бев во Шпанија иако тогаш не бев љубител на пиво,го пиев ова пиво и се изговара Мажои и плус нее ни малку ефтино ама вкусот му е многу по различен од другите и многу е по вкусно,но малку тешко за пиење :D
http://www.google.com/imgres?q=spanish+beer&hl=en&sa=X&biw=1280&bih=869&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=LT29wHhK9docbM:&imgrefurl=http://www.topspanishtapas.com/2009_05_01_archive.html&docid=tjgRcHSocvKgEM&imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_13tQUYkwTow/ShaG-g3cNwI/AAAAAAAADus/uPlkAm0eyn4/s400/beer%252B2009%252B016.jpg&w=400&h=300&ei=CE81UKMYtNrhBI2YgOAE&zoom=1&iact=hc&vpx=430&vpy=193&dur=3777&hovh=194&hovw=259&tx=198&ty=85&sig=113535758999381138574&page=1&tbnh=149&tbnw=198&start=0&ndsp=26&ved=1t:429,r:2,s:0,i:108

најскапата реклама за пиво:eek:
зарем вреди ?????? нц

Има ли некаде во Скопјево да се купи Newcastle Brown Ale?
df-newcastel-brown_300.jpg

Батка пробав вакво у САД и не е ништо посебно иако очекував многу повеке + не беше евтино.. пивото како и сите островски пива беше слабо газирано баш како шо ги сакам јас ама ова некако ме разочара.

ПС и јас навивам за Magpies од кога знам засебе и сега добив дрес од оваа сезона директно од клубот со моето презиме :cool:

Научниците ја откриле формулата за совршено пиво
Не се работи за соодносот на водата и останатите состојки ,,,,Совршено пиво е она кое идеално ви прија , а еве како до него се доаѓа .
E = - (0.62T2 + 39.2W2 + 62.4P2) + (21.8T + 184.4W + 395.4P + 94.5M - 90.25V) + 50(S + F + 6.4).

"E" e уживање,
"T" температура, "
W" бројот на денови -за колку би требало да се појавите на работа
"P" број на членови кои пијат со вас во друштво ,
"M" расположење",
"V" јачина на музиката во барот,
"S" разни грицки
"F" конкретна" храна.

Присетете се на математиката и израчунајте си за себе совршено пиво ,или погледнете како тоа го прави стручњакот

Научниците ја откриле формулата за совршено пиво
Не се работи за соодносот на водата и останатите состојки ,,,,Совршено пиво е она кое идеално ви прија , а еве како до него се доаѓа .
E = - (0.62T2 + 39.2W2 + 62.4P2) + (21.8T + 184.4W + 395.4P + 94.5M - 90.25V) + 50(S + F + 6.4).

"E" e уживање,
"T" температура, "
W" бројот на денови -за колку би требало да се појавите на работа
"P" број на членови кои пијат со вас во друштво ,
"M" расположење",
"V" јачина на музиката во барот,
"S" разни грицки
"F" конкретна" храна.

Присетете се на математиката и израчунајте си за себе совршено пиво ,или погледнете како тоа го прави стручњакот
Овој научников треба да дојде тука и да истражува како се пие 55% мастика или ракија.:icon_lol: И да направи некоја формула. Исто важи и за вино.

Свежо нацрт пиво. Ако е темно да е Столично
stolichno1.jpg

Ако е светло Загорка, Старопрамен или Староб`рно. И трите се многу добри.

Свежо нацрт пиво. Ако е темно да е Столично
stolichno1.jpg

Ако е светло Загорка, Старопрамен или Староб`рно. И трите се многу добри.

Bock-pivo od Bugarija zvuci interesno, kade moze da se najde?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom