Пиво

  • Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

  • Скопско

    Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

    Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

    Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

    Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

    Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

    Гласови: 17 2,5%
  • Други

    Гласови: 122 17,7%

  • Вкупно гласачи
    690
ПИЈАМ ПИВО 30 ГОДИНИ ЕДНАС НЕДЕЛНО ВО ОБИЛНИ КОЛИЦИНИ ПИВО МАРАТОНОТ МИ Е ДВЕ КАСИ И 4 ОДОЗГОРА ИЛИ 44 ПИВА ОД 0,5 Л СЕГА ПРАКТИКУВАМ ПЛАСТИЦНО ШИШЕ 1,5 СКОПСКО,ГОРСКО ЗАМЕНА ЗА СТАР ЛИСЕЦ А ДА ИМА И ОД 5 Л БИ ЗЕЛ СИ ГИ ЦЕПНУВАМ ТРИ СКОПСКИ ОД 1,5 Л И ЕДНО ДО ДВЕ МАЛИ И ШЉАФЕН ДРУГ АЛКОХОЛ НЕ МОЗЕ РУМ ДРУГО НЕ А СУМ ПИЕЛ СЕКАКВИ ВРСТИ НА ПИВО СКОПСКО Е ЗАКОН И ЈАГОДИНСКО ЧИКА ПРОЈА ОООО ДРЕНАЗА ОДЛИЦНА И ЛЕТЕ МЕЛЕМ ЗА ДУША
 
Одлично пиво! Топло го препорачувам. Не знам дали го има во МК, но во Kaufland е по одлична цена од 0.54 EUR а често е и на акција, тогаш е 0.28 EUR
Го има во Billa маркетите низ Бугарија, мене ми е ништо посебно, онака... Вреди за парите ама не е нешто баш нај. DAB дортмундски е многу јака ствар. :)
 
Стакло си е стакло. Лименка само во зорт купувам и ме потсеќа на американизирано-инстант ѓубре.
Пиењето пиво си е ритуал. Самото наздравување со голема кригла е момент у кој се ужива.
 
Стакло си е стакло. Лименка само во зорт купувам и ме потсеќа на американизирано-инстант ѓубре.
Пиењето пиво си е ритуал. Самото наздравување со голема кригла е момент у кој се ужива.
А ПОДЖДРИГНУВАНЈЕТО АПЕРАТИВ
 
Cans used to get a bad rap, associated with holding cheaper, more chuggable beer. But canned beers are much more likely to be fresher, and therefore taste better, than those held in a bottle. That’s because a can locks in the flavors of the beer and keeps out light, a major beer enemy, preventing it from souring or spoiling sooner. While a can of beer will still eventually also lose its freshness, it takes much longer than bottled beer to do so. This is why so many breweries are jumping on the bandwagon that Oskar Blues started over a decade ago and are canning even their highest-end beers. Because at the end of the day, beer is only good when it’s fresh, so even though a bottle may be sexier, wouldn’t you rather drink a good beer poured from a can than a bad one poured from a bottle?
 
Пијам по едно пола литарско еднаш неделно. Пробав разни, Карлсбер, Пауланер, Будвајзер, Скопско Смут, Старопрамен, Кромбахер и супер ми е :)
Се разбира и Скопско класик го пијам од навика
 
Некое мислење за Перони гранде ризерва што искочија по маркетиве? Има 4 врсти ама некако скапи ми се за експеримент. Што да очекувам?
 
Некое мислење за Перони гранде ризерва што искочија по маркетиве? Има 4 врсти ама некако скапи ми се за експеримент. Што да очекувам?
Ги пробав на Пиволенд годинава. Перони роса ... нешто како црвен ирски ејл. На пиволенд беа 180 ден шише 0.5л. За вкус се ок ама не се за седнеш 3-4 да ги стегнеш по ред. Ова пиво се пие полека лезетски а башка и многу се фенси дури и со формата на шишето потсеќаат на вино.
 
Последнава година немам најдено некој пилс што ми прави мерак, така да најчесто Weizen пијам. Локалново Sanwald не е лошо, ама баварско си е баварско (y)
1575869125321.png
 
Некое мислење за Перони гранде ризерва што искочија по маркетиве? Има 4 врсти ама некако скапи ми се за експеримент. Што да очекувам?
Го земав birra bianca пред 2-3 недели. Пивото е добро, со тоа што високата цена е заради тоа што е импорт и е произведено во Италија, а не Романија или Бугарија. 119 денари за 0,5 веќе иде у рамки на луксузирање, посебно за имиња што не се у некоја врвна лига. Мислам дека кога оригиналните пива би доаѓале од матичните места на производство, би ги имале тие цени. Тоа се случува со Erdinger, Paulaner, Urqell и малку други, додека Beck's, Tuborg, Carlsberg и слични - мислам дека во Скопје пиеме бледи копии од истите, направени по приступачни цени во локални пивари, на кои им е ебан брендот. Комерцијалата како и у секоја друга уметност - еба мајката.

Малку ја загледав Берта на Телма вчера и бев изненаден од нејзината репортажа за Корча, Албанија...прво као град, една супер-скоцкана чаршија (реконструирана со пари од ЕУ бтв, исчистена од кинеска роба, реклами, папучи, а полна со цвеќиња, вкусно одреден мебел за кафаните) и пиварата Корча. Не сум го пробал пивото додуша, меѓутоа по приказнава, чешки технолози (може маркетиншки ајде) ја прават рецептата. Си викам, еден Прилеп наш, што пука од историја, да не бевме ајвани као што сме, би бил на најмалку исто ниво, ако не и подобро....ама тоа се веќе теми у политика и психопатологија, а тука збориме за убави работи. Погледајте ја ако можете на youtube исл.
 
Последнава година немам најдено некој пилс што ми прави мерак, така да најчесто Weizen пијам. Локалново Sanwald не е лошо, ама баварско си е баварско (y)
Прегледај го приврзокот 224718
Вчера пред да се качам на фери идам у продавница за алкохол на терминалот (увек коа идам со фери купувам алкохол за колеги јер је страшно поефтин) и пазарам за нив кога опа супер промо на ердингер, леле викам топ за мене 24 лименки 0,5 за 15 евра,3 пакети 35. Товарам у количка идам на каса ми вика пасош, како бе пасош никогаш не ми побарале ама и викам чекај ќе идам до кола ќе го земам на тоа одговор од продавачката лименките се само за лица со скандинавски пасош, другиот алкохол може секој да купи
И така јас без пиво останав :( (уште ми е криво)
Го земав birra bianca пред 2-3 недели. Пивото е добро, со тоа што високата цена е заради тоа што е импорт и е произведено во Италија, а не Романија или Бугарија. 119 денари за 0,5 веќе иде у рамки на луксузирање, посебно за имиња што не се у некоја врвна лига. Мислам дека кога оригиналните пива би доаѓале од матичните места на производство, би ги имале тие цени. Тоа се случува со Erdinger, Paulaner, Urqell и малку други, додека Beck's, Tuborg, Carlsberg и слични - мислам дека во Скопје пиеме бледи копии од истите, направени по приступачни цени во локални пивари, на кои им е ебан брендот. Комерцијалата како и у секоја друга уметност - еба мајката.

Малку ја загледав Берта на Телма вчера и бев изненаден од нејзината репортажа за Корча, Албанија...прво као град, една супер-скоцкана чаршија (реконструирана со пари од ЕУ бтв, исчистена од кинеска роба, реклами, папучи, а полна со цвеќиња, вкусно одреден мебел за кафаните) и пиварата Корча. Не сум го пробал пивото додуша, меѓутоа по приказнава, чешки технолози (може маркетиншки ајде) ја прават рецептата. Си викам, еден Прилеп наш, што пука од историја, да не бевме ајвани као што сме, би бил на најмалку исто ниво, ако не и подобро....ама тоа се веќе теми у политика и психопатологија, а тука збориме за убави работи. Погледајте ја ако можете на youtube исл.
Не сум го пробал ова, ама затоа Peja пилснерот, не @Peja989 админот) е исто мн убаво пивце, косовско
 
Некое мислење за Перони гранде ризерва што искочија по маркетиве? Има 4 врсти ама некако скапи ми се за експеримент. Што да очекувам?
Ништо посебно, барем мене не ми легна! ЈБГ кај итаљани и пиво?
 
Последново што го извадија Скопско добро ли е?

Јас последно време си го сакам Скопско Smooth.
 
Мене ми е океј ова новото Скопско IPL. Има некој добар шмек. Ама повеќе би го пиел онака лежерно, по една лименка одвреме навреме. За излегување или кафана пак би избрал класично Скопско или па Smooth.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom