Пирсинг

• Креатор на темата Креатор на темата Boogie
  • Време на започнување Време на започнување
Даааааа многу сакам и тоа на јазик...и планирам да си ставам

Порано бев ЗА и немав ништо против, сега секој втор човек има пирс...т.д. почна да ми изгледа толку кич...и сеа сум против

Пирс на јазик

Luge sto mislite za pirs na jazik??? In ili aut...zdravo?
Kazete mi gi vasite mislenja navistina mi treba :icon_lol:

Jas licno ne sakam pirsing,ali mi se sviga koga gledam na drugi.
Kako prvo pirs na jazik mislam deka e najrizicen,ima najmnogu shasi da dojde do infekcii,plus mn e nehigienski moze da ti vleze hrana i red dr stvari..:pov:
Gleaj da stais nekade nadvor na liceto tamu barem vleguva samo vo koza i ne e tolku strasno.Ubavo na nos,vega..(NEMOJ ni na brada itamu e rizicno)
Toa bese moeto licno mislenje pa ti razmisli!

Najubavo mi izgleda pirs na stomak,a grdo mi e na jazik,bradavica i jas na tie mesta nikogas ne bi stavila.Ne gi razbiram tie so imaat pirs tamu,koga ne se gleda,a moraat postojano da vnimavaat, plus mozni se infekcii i komplikacii.:lud:

love напиша:
Najubavo mi izgleda pirs na stomak,a grdo mi e na jazik,bradavica i jas na tie mesta nikogas ne bi stavila.Ne gi razbiram tie so imaat pirs tamu,koga ne se gleda,a moraat postojano da vnimavaat, plus mozni se infekcii i komplikacii.:lud:

И ние не те разбираме тебе-:bip: :kez:
И треба да се внимава само додека зарасне, значи недела две. После само хигиена и нема гајле =)
Иначе
I am a bitch напиша:
Ок фала. Само да прашам дали има врска во кое годишно време ќе го ставам пирсот? Дека една другарка ми рече дека најдобро било во лето ама јас не верувам.

иначе има врска годишното време за пирсот на стомак. Не треба да се бањаш во загадени води 2 месеци, како езеро, река море и слично. За на јазик- најдобро е лето. Само нема љубење 2 недели, така да одбери време коа ќе отиде љубовта твоја на одмор:icon_lol:
А маичката нема никаква улога кај пирсот на стомак.

Леле а јас таман се решив после вашиве постови да си ставам пирс на стомак,таман за летово...ама ако не треба да се бањам во езеро...нема шанси тоа...на лето нон-стоп во вода сум:)Ај здравје за другото лето...:)

ај кажите дали имат некои ...така поголеми опасности за пирс на брада???

Леле луѓе колку само сакам пирс на јазик, не сте свесни....Една вечер сонував дека го имам ми беше интересен, се будам и гледам го немам, еј колку ми беше криво:(. Само што имам неколку проблемчиња....како прво моите, ако ме фатат-тешко мене....али затоа ако ептен се решам, тоа ке биде летно време кога нема да ме има дома поише од недела дена и нема да ги приметат отоците и се остало....ама не знам каде, еве пример летово у охрид кога ке идам, каде да го ставам?Кај кој Boogie работиш во Охрид летно време, или да ми препорачаш некој?
А и страв ми е...слушнав дека пред да се боцка се прска јазикот со спреј некаков за да се ублажи болката...

Имав пирс на жила, под јазик и многу си го сакав (језда на дечко ми му пречеше на почетокот али се навикна). Веќе немам и дефинитивно пак не се бушам. Нема потреба од тоа!

Tonchie напиша:
Лето е најдобро годишно време за пирс на јазик, бидејки имаш минимална потреба од јадење и плус слодолед имаш у секоја бакалница, така да можеш критичниот период додека јазикот ти се навикнува на пирсот да го поминеш на „сладолед-диета“.

Шефе тука малку грешиш оти на зима е поубаво да носиш пирс на јазик поради тоа ти што го заменуваш со сладолед. Во летниот повеќе ќе трае отекот на јазикот оти сладоледот ќе трае само 15 минути, за разлика во зима каде што секаде е ладно и нема да чуствуваш големи болки. Најако е да се пирсате на цицка!:je:

Не се пирсајте во лето, многу инфекции има од кои што нема да можете така лесно да се заштитите...

Имав јас на носот :) Се испирсав без знаење на моите..и моите се срцки,современи родители и не ми викаа нормално.
Го поносив некое време,еднаш го извадив,го загинав пирсчето,додека купам ново,во рок од 2-3 дена ми зарасна. Купувам ново,пробвам да си го ставам...нема дупче веќее....:) Тоа ти е. Потоа не ми се ставаше пак и не ставив. Ми недостига понекогаш :)

Еднаш имав секс со женска која имаше пирс на клиторисот...интересно чувство беше, но сепак малку болно, гребе бе бате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom