Pink Floyd

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.139
Поени од реакции
25.696
Interstellar Overdrive додека Барет е уште во групата има и снимка каде се гледа како свири гитара со Зипо неговиот трејдмарк. Песната е сингл а подоцна ќе се појави на првиот албум The piper at the gates of dawn.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.279
Поени од реакции
5.935
Сега се заинтересирав за музиката на Пинк Флојд!!Магионичари, само тоа можам да го кажам!!Само тие ми се вртат моментално по звучниците!!хехе..Поздрав!!!

Член од
30 декември 2007
Мислења
6
Поени од реакции
1
i
Сега се заинтересирав за музиката на Пинк Флојд!!Магионичари, само тоа можам да го кажам!!Само тие ми се вртат моментално по звучниците!!хехе..Поздрав!!!
i jas pred 9 godini pocnav da gi slusam pink floyd i mislev deka se magionicari i denes uste gi slusam i uste go mislam toa

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
најдобар албум им е според мене dark side of the moon,затоа што кога го слушав првиот пат, после бев како хипнотизирана, а многу ме импресионираше женскиот вокал кога пее, како плачење низ призмата...

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
најдобар албум им е според мене dark side of the moon,затоа што кога го слушав првиот пат, после бев како хипнотизирана, а многу ме импресионираше женскиот вокал кога пее, како плачење низ призмата...
Па не само според тебе, според стручњаци исто. =)

Во самиот документарец за снимањето на албумов интересно е како кажуваат како правеле се онака спонтано, експериментално, а излегло така мајсторски. Посебно со женскиот вокал, девојката немала претстава што да пее, освен што и‘ кажале да мисли на Ужас и Смрт додека пее. И излегло така како што излегло. :)

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Albumot The Dark side of the moon bil sniman vo Abbey Road kon krajot na 1972 ,a izdaden e proletta 1973 otvaraj ki ja erata na "koncept album". prodaden vo nad 28 milioni primeroci(tret najprodavan album na site vreminja)
Pesnata Money bila hit singl, a voedno albumot zazemal mesto vo Billboard top 200 chart celi 15 godina(znaci 15 giodini se drzele na amerikanskata top lista) so predstavuva apsoluten rekord.

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
генетска ствар... татко ми имал 15тина касетки - веќ ги нема :(
сеа ја ги обожааавам! ЦАРЕВИ

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
аии ногу фанови на пинк флојд се појавија, супер. најдобрата група шо некогаш некаде постојала

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Па за нив нема потреба толку да се коментира како што треба да се слушат.
Не се опишува со ништо моментот кога прв пат ја чув The final cut...

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Najdobri se,legendi nikoj ne im e raven.Koga ke ja slusnam wish you were here me ispolnuva edna od najjakite pesni

Член од
16 ноември 2008
Мислења
103
Поени од реакции
5
Пинк Флојд

Ајде малце за пинк флојд да видиме дали некој во Македонијава ги слушат или целосна утка беше темава

Satellite

Digital Dance DJ
Член од
25 декември 2007
Мислења
321
Поени од реакции
115
One of the greatest songs ever made (ok za mene :) )

Pink floyd - One of these days

jas sum porasnat so ovaa muzika, The Wall ja imam vo Collectors edition so podpisi od cel Pink Floyd, Middle (isto mkneto od Engleska, majka mi poklon na stariot mu ja nosela).....

Ova e timeless muzika od Timeless band...One of the creators of electronic music :)

p.s. Ne si ja utnal temava, samo mislam deka malce lugje deneska od pomladava generacija neznaat koi se momcive :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.870
Поени од реакции
11.553
Пинк Флојд? Јас сум флојдот иначе :pos:
Многу истрипана музика шо се тиче мени, ги слушав константно во средно посебно Ummaguma со Сид Барет (тотал сајкеделик со живи инструменти и скриминг вокали), башка Dark Side..,The Wall, Wish U were..итн..:)
Btw омилено парче од момциве ми е Makooned..толку тажна и објаснета прикаска, нешто неверојатно!
Риспект за бендов и се надевам дека ќе ги видам во живо некогаш! Да се надеваме :wink:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Каква утка!?:)Неее!!!
Пинк Флојд се бендот на мојата невиност:)
Ги слушав многу во средно, а Темната страна на Месечината ми е омилен албум, речиси секогаш кога сум премногу уморна ги слушам и ме релаксираат.
Респект, и да...имав тетратка со нивната фамозна призма, подарок од другар од Холандија:

Kajgana Shop

На врв Bottom