Pink Floyd

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Можда глупо прашање.. али каде може да го најдам UMMAGUMMA на винил?
Освен на интернет наравно.. тоа ми е задња опција оти е околу 1000 -че со се шипинг преку амазон...
drugar da te prasam od kaj gi najde Atom hart mother , piper of the gates of down i obscured by clouds? bidejki tie gi nema vo yugoton izdanie? od stranstvo li gi najde?
--- надополнето: 15 мај 2013 во 12:38 ---

Попрецизно, концерт е, dark side of the moon, солидно, солидно. 2 пати го вртам денес.
Ne trebalo da pravat cover osobeno ne na PF.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
drugar da te prasam od kaj gi najde Atom hart mother , piper of the gates of down i obscured by clouds? bidejki tie gi nema vo yugoton izdanie? od stranstvo li gi najde?
Atom Heart Mother го најдов пред 5 години кај типов шо продава плочи по улица Македонија, тогаш шиткаше по кеј 13-Ноември. Мислам дека за некои си 300 денари го купив...

Piper at the gates of Dawn го купив во Охрид, и тоа како дупли пакет т.е. дупло издание заедно со A Saucerful of Secrets пред 2 години. не се сеќавам шо цена ги купив.. мислам дека по 200 денари ако беа.. значи 400... И тоа од кај типциве шо шиткаат плочи на пролазот меѓу Амамот и Летница, на самиот влез пред чаришијата во Охрид, карши Поштата. :)

Obscured by Clouds го земав лани, кај истиот човек во Охрид, заедно со Animals.. мислам дека исто го земав некои си 200 денари.. Animals ме кошташе поскапо....

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Atom Heart Mother го најдов пред 5 години кај типов шо продава плочи по улица Македонија, тогаш шиткаше по кеј 13-Ноември. Мислам дека за некои си 300 денари го купив...

Piper at the gates of Dawn го купив во Охрид, и тоа како дупли пакет т.е. дупло издание заедно со A Saucerful of Secrets пред 2 години. не се сеќавам шо цена ги купив.. мислам дека по 200 денари ако беа.. значи 400... И тоа од кај типциве шо шиткаат плочи на пролазот меѓу Амамот и Летница, на самиот влез пред чаришијата во Охрид, карши Поштата. :)

Obscured by Clouds го земав лани, кај истиот човек во Охрид, заедно со Animals.. мислам дека исто го земав некои си 200 денари.. Animals ме кошташе поскапо....
Ama dali se od Uk stranski izdanija ili stoi yugoton od pozadi na plocite?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ama dali se od Uk stranski izdanija ili stoi yugoton od pozadi na plocite?
Сите се од југотон .. иако на Анималс стои Emi Records, а на Piper at the gates of Dawn, A Saucerful of secrets i Atom Heart Mother е Harvest....

Инче еве сеа баш гледам за Анималс, сум ја платил 300 денари во Охрид, уште ми стои етикетата :)

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Сите се од југотон .. иако на Анималс стои Emi Records, а на Piper at the gates of Dawn, A Saucerful of secrets i Atom Heart Mother е Harvest....

Инче еве сеа баш гледам за Анималс, сум ја платил 300 денари во Охрид, уште ми стои етикетата :)

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Интересен џем на махерот.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Не ми се верува дека поминаа можеби 2 години откако последен пат слушав нешто од соло работата на Рик. Песнава е медови

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.011
Поени од реакции
2.043
IMG_20130604_134454.jpg

Konechno ja zemav knigata, pa da vi se pofalam. Imam eden komshija tuka koj e lud po Sid taka da sekogash koga go srekjavam mi kazhuva neshto novo : ).

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Кој документарец за бендот највеќе ви има оставено впечаток? Немам гледано ни еден, па да знам од што да почнам :)

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
:love:

Krk1 Гледај и читај сè што ќе најдеш низ интернетов за Пинк Флојд. Ти гарантирам дека времето нема залудно да ти биде потрошено. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom