Pink Floyd

C

Crazy Diamond

Гостин
На Вембли ми е омилената изведба на Дарк Сајд. Не знам дали си заприметил Рик на Тајм дека пеј глупости првата реченица :D
Имам приметено. Може и за инает на Роџер. :D Баш кога го пее тоа, на слика го има него. Ама уште не биле раскарани тогаш.

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Za da vistinski gi slusnete Floyd mora da gi najdete albumite na vinil i so dobra oprema so gramofon inaku vaka so dounload imate samo demo od albumite

H

HoT IcE

Гостин
Пинк Флојд фан+ овде. Не сум ја приметил темава дека постои.
ПФ ми е во топ3 омилени бендови заедно со AC/DC & RHCP, омилени албуми ми се Animals & Dark Side Of The Moon, а песна Money, Shine On You Crazy Diamond. И така.:love:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Можда глупо прашање.. али каде може да го најдам UMMAGUMMA на винил?
Освен на интернет наравно.. тоа ми е задња опција оти е околу 1000 -че со се шипинг преку амазон...

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Освен на интернет наравно.. тоа ми е задња опција оти е околу 1000 -че со се шипинг преку амазон...
Не би знаел да ти кажам, ама единствено што ми текнува е да провериш во Maximumrocknroll Shop, повеќе информации на фејсбук: https://www.facebook.com/tosho.filipovski?fref=ts

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Прајш колекција од сите албуми или онака, омилен ти е ?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Прајш колекција од сите албуми или онака, омилен ти е ?
па освен тој ми фали уште Division Bell, али тој е скап на плоча...така да може и да го баталам, да не го купам.. :)))

така да би сакал уште овој да го имам, оти на плоча ги имам сите од Флојд, нели без Division Bell и Ummagumma

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
па освен тој ми фали уште Division Bell, али тој е скап на плоча...така да може и да го баталам, да не го купам.. :)))

така да би сакал уште овој да го имам, оти на плоча ги имам сите од Флојд, нели без Division Bell и Ummagumma
Што е работата со Дивижн Бел што чини толку многу на винил? Колку што знам тој е еден од најпечатените албуми од ПФ после Дарк Сајд. :confused:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Што е работата со Дивижн Бел што чини толку многу на винил? Колку што знам тој е еден од најпечатените албуми од ПФ после Дарк Сајд. :confused:
да али на винил .. на Амазон кошта 125 долари нова, а 95 долари плоча на старо (употребена)..

http://www.amazon.com/Division-Bell-Vinyl-Pink-Floyd/dp/B00008FRWR/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1366756326&sr=8-1&keywords=division+bell+vinyl

C

Crazy Diamond

Гостин
На денешен ден, во 1969, Пинк Флојд свиреле во Mothers Club во Бирмингем. Еве ви една од тој концерт:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Има некакви понуди од туристичкиве агенции за во Прага или Гетеборг?

C

Crazy Diamond

Гостин
На денешен ден, во 1983, е издаден синглот Not Now John од The Final Cut.

Kajgana Shop

На врв Bottom