Исто и јас.. Прво Дарк Сајд, па Ѕидот. И после ја симнав цела дискографија и ги преслушав сите албуми и така почна патешествието.Хахаха, и ти? И мене ме заразија прво со Time, па после следеше целиот Dark Side , па The Wall, па Wish you were here, Meddle ...
Кога сме кај Any Colour You Like, еве една интересна верзија во живо на Вембли во 1974.Дарк Сајд за мене е најперфектион албум на сите времиња. Не би можел да ислушам само една песна, едноставно го пушташ од Speak To Me па се до Eclipse. Мене лично најомилена песна од албумот ми е дефинитивно Any Color You Like. Инаку не ми прават мерак постарите албуми со Берет, али сепак се работи за вкус.
Аууу ова не го знаев. Ми го направи поубав денот!Кога сме кај Any Colour You Like, еве една интересна верзија во живо на Вембли во 1974.
За Ведер знаев, ама за Theater врска немав дека имале кавери, одма разбарувам да слушнам како звучат.
Леле ѓупкава..![]()
Инаку дали ви се допаѓаат каверите од Dream Theater? Мене ми се баш профи и достојни.
Не се како ретардираната верзија на Korn - Another brick in the wall. Океј динамично, ама магијата убиена скроз.
Кога сме кај кавери, Eди Ведер ги владее, Mother е фантастична а и пред некој месец во комбинација со Роџер - Comfortably numb беше eargasm.
За Ведер знаев, ама за Theater врска немав дека имале кавери, одма разбарувам да слушнам како звучат.
The Big Medley Тука има кавер на In the Flesh? (има и кавери на Bohemian Rhapsody (Квин), Turn It On Again (Џенезис) и други).За Ведер знаев, ама за Theater врска немав дека имале кавери, одма разбарувам да слушнам како звучат.
На Вембли ми е омилената изведба на Дарк Сајд. Не знам дали си заприметил Рик на Тајм дека пеј глупости првата реченицаДенес е годишнина од издавањето на Дарк Сајд во Велика Британија. На први беше од издавањето во САД. Еве ги во живо на Вембли во 1974: