Пилешки специјалитети

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Стално кога ќе одам Скопје во Плаза де Торос јадам пилешки прсти, многу ми се убави таму:pipi:

Јадам, ама ретко кога имат време да ми се напрает.Можда и зато ми се превкусни шо зи ги јадам поретко ама мн ги сакам онака со сусамче...

Да јадам пилешки прсти со тој сосот ( уффф) ама ретко.:)
:salut:

Во омилените мои јадења од месо.
Најубави ми се во Бравос. Поддржани со сите три сосови: и тартар, и сенф и мед, и кечап и мајонез. Без последниот можам да преживеам, без првите два пилешките прсти не се тоа што треба да се. Фини се и оние во Ања, особено кога неиздржливиот мерак за нив не ме остава да стигнам до Бравос:wink:

Напрајте го сосот со мед и сенф, и јадете пилешки крилца заедно со пилешки бутчиња (ама баш бутчиња, такви мали) па да видите што се вика лижење прсти у буквална смисла.

Иначе во сите реномирани ресторани насекаде во странство, се прават сосови или комбинации на јадења од КИСЕЛКО и БЛАГО.
Кој не го пробал сососв, обавезно да го проба со гореспоменативе ствари :):):)
Неможам да давам зеленки коа ќе можам имаш едно од мене за ова..
Баш истото сакаш да го пишам до збор :pipi:
Стварно кој не го пробал сосов баш ко што кажа Корун у комбинација со пилешки крилца и пилешки бутчиња и нормално пилешки прсти обавезно да проба.. МНОООГУ ДОБРА СТВАР!
Јадам често ова и го обожавам! :pipi:
Едит - Сте пробале пилешки прсти полнети со кашкавал? ммм и тие се закон ептен!!!

Ања какви праваааат....преубави се таму...А иам јадено и во мементо...и таму беа многу убави

во порта паб (порта буњаковец) има убедливо најдобри и најмногу пилешки прсти за најмалку пари. Ги сервираат со сос од мед и сенф и татар сос (без не се толку убави)

ААааааа ги обожавам!! Ма од сегде јадам, само дај.. а најубави кај има, везе неам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom