Пиење јајца за поубав глас

Бидејќи не најдов слична тема, ја отворам оваа. Дали некогаш сте пиеле јајца за поубав глас? Онакви-живи. И ме интересира колкурочно е нивното дејствие? Ако воопшто го имаат?

за гласот искрено не знам,но не е препорачливо во никој случај долгорочно конзумирање бидејќи има огромни шанси за алергиски ефекти...иако се богати со протеини билдерите можеа само јајц да шибаат...ама баш поради горенаведениот ефект постојат специјални протеини.

во секој случај 3 пати неделно...значи преку два дена по едно јајце не е проблем

П.С баталете јајца...користете викс инхалери...добри е за ова време,ако нема од оригиналните има и од докторс околу 80 денари се(има и кинески не ги купујте:vozbud:)

Во основно кога идев на хор професорката ни викаше да пиеме јајца...било добро за гласот, али ја никад неам пиено и не би пиела :vozbud:(сигурно е гадно!?!):toe:

Кога бев мал пиев за една проредба што требаше во школото да имаме ..

ни сум пиел живи јајца ни пак планирам ( ко ќе сакам да се самоубивам може ќе пробам )

како помала пиев живи јаца ама без белка со мед или шеќер и вксуно беше нависитна зарем мора живото јајце така да се испие ако мора веќе со белката може малку да се измати со лажица и да се стави мед или шеќер за да биде поубаво.

Ко помал идев на хор, и тогаш обавезно за гласот пиев по едно живо јајце секое сабајле.. Па, помагаше, не дека не.. Али ептен ми е гадно мене -.-

ПА ако има вистина, као шо каживате ќе си пробам јајца да пијам, па да видиме шо ќе се деси. Коа бев Помал Пиев, ама не за ова, ме лажеа демек Ќе пораснам побрзо(благе везе немаше, видов Колку никнав)

Музичко наставничката за некој час ќе не тера да пееме сите посебно пред цел клас, сака да види да не сме имале скриен талент, а мојот глас кога пејам е бетер од страчка кога грака, па дали ќе има некое фајде ако лапнам едно јајце? x)

Јас знам дека јајцата се добри да се пијат заради протеините што ги имаат и најчесто тие што билдаат пијат многу јајца.Ова за подобар глас до сега не сум слушнал.

Еден другар пиеше додека одеше во теретана но не за гласот :) Пиеше не знам колку дена па правеше пауза оти било штетно да се пијат подолг период не знам зошто...
Јас пробав еднаш ама не ми се бендиса вкусот ми беше одвратно.

За што дали важи истото?За поубав глас да имаш или за билдање?

За билдање се употребува само белката од јајцето. Во жолчката нема протеини. Јас кога започнав со боди билдинг пиев белка од јајце, но потоа си земав протеине, креатин , токсин за топење на маснотиите и ги баталив јајцата. Нема ефект, или е многу мал

Нормално дека е многу мал.Друго е да се пие протеин купен,а друго е од исхрана дека во исхраната малце го има,мал процент.Затоа 1 кило протеини од Ultimate или од California Fitness и нема гајле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom