Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Ааа, Ољсен Ољсен. :love:
Една од поомилените од Сигур Рос. Многу работи ми се допаѓаат во песнава. Гитарата на влез одман ти привлекува внимание. Вокалите се стандардните етерски по кои се и познати. Можеби пресуден момент ми е флејтата, или пак пијаното, или пак оркестарот на крај што паралелно водат кон климакс и кон какофонија и ти бидат некое ново чувство на кое не знаеш како да реагираш; не знам, ама знам дека ми е посебна.

Múm - Rhubarbidoo

Од Исланд и овие чинам беа. Ги имам слушано. Слична школа со Sigur се. Успешно експериментирање со звуци. Иако навидум песната изгледа ко да е правена на заебанција, има нешто магично во неа.

Jonathan - Try To Get Even (Official video)

Не чув ништо оригинално. Реално, плагијат на неколку добро познати, алтернативни/инди рок песни. Се тоа речено, и игнорирајќи го иритирачкиот бека ап вокал на почетокот, стварно добар звук.

Oh Wonder - Shark

Добра песна која може да се искористи во предизборна кампања. Онака моќно бам бум, при најава на реализирани проекти, при почеток на митинг пример и слично :D Се надевам ќе ме прочитаат од СДСМ оти стално тапа песни имаат на кои има пее Дарио и Бени, па можеби ќе сменат нешто.
Супер песна.

Falkenstein - Sonnenwende

Песничево е створено за @Коловрт :D Нему сигурно ќе му се свиѓа. Иначе баш пријатна песна, музиката е онака релаксирачка, можеби малку потсеќа и на Ирска. Единствено нешто што онака не ми иде во песнава е гласот, а можеби и јазикот на кој се пее. Премногу ,,рапаво" звучи:)

Rasta x Buba Corelli - Habibi

:)

Добра. Интересен лик е овој. Има специфичен начин на свирење и ми се бендисува.

The Editors - All Sparks

Што да кажам за Editors, освен дека ми се еден од омилените бендови од овие правци и дека всушност не се The Editors туку само Editors. И после Турви им бил обожавател... бре, бре! :P
Сум ислушал скоро се` од нив (последниов не го ислушав цел), и можам да кажам дека првите два албума им се ремек-дела, која од која песна појака. И оваа е од таму, затоа не ми стига само еднаш да ја ислушам.

Joze Lesnicar - Kapetan Zmija

Од кај ја најде песнава:D Ова ти е нешто како пародија, само што не звучи до толку лошо............, да не речам интересно е до некаде:)

Sasa Matic - Nadji novu ljubav

:)

Не го слушам Сале боби. Си знаел ти подобри песни да постираш ;)

Veja - Anka

Мелодијава ме бендиса бааѓи, а од текстов ништо не разбрав. Ама не ни обрнав некое внимание. Ко ја пуштив си реков ако е некоја брза/пожива ништо не прајме, ама испадна добро.

The Smiths-How Soon Is Now

ако ја иам постирано претходно се извинувам, меморијата не ми е најјака страна

Песната која означуваше почеток на нова епизода од серијата Charmed и значеше дека ќе се сместам пред телевизорот и нема мрдање додека не заврши... Ах времиња :rolleyes:

Smokie - Living next door to Alice
https://youtu.be/Z6qnRS36EgE

Една од двете песни шо ги знам од бендов :D
Ги неам доволно слушано за да имам некое мислење за нив, што се тиче песнава, интересна е, има баш пријатен вајб, иако не сум најголем фан на поп рокот.

Morphine - Good Woman Is Hard To Find

Страшна песна! Една од омилените од Морфинот. Ептен ми е моќен басот. Насловот и пораката ми се како завршна реплика од Македонски народни приказни. Оние старите. Гого Колозов ја става раката на рамото на Васил Шишков и низ воздишка му вели:
- Еее синко, добра жена, тешко е да се најдит. :anco:

Rare Earth - Smiling Faces

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom