Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Една од подобрите од тој албум. Интересна песничка, енергична.

Денеска сум контра Андреј, тивка акустика, сентиментална и смирено.

King Dude - Hello Mary

Првпут ја слушам. Добра за пред спиење за чистење на мозокот од непотребни мисли ;)

Percival - Jomsborg

Ова не е возење, ова е јавање. Многу ги сакам оние вакви бендови што вметнуваат само некои сфаќања од современата во старинската музика. Без многу џиџи-миџи, само со традиционални инструменти. Вака успеваат да направат музика што технички би можела да се отсвири и пред 1000 години и многу убаво го доловуваат тој старински амбиент.

Robert Euvino - Two Mandolins

Ова не е возење, ова е јавање. Многу ги сакам оние вакви бендови што вметнуваат само некои сфаќања од современата во старинската музика. Без многу џиџи-миџи, само со традиционални инструменти. Вака успеваат да направат музика што технички би можела да се отсвири и пред 1000 години и многу убаво го доловуваат тој старински амбиент.

Robert Euvino - Two Mandolins
I swear to god без да го видам наслово ќе ти речев оваја песната на stronghold ме потсети, а чудното е шо ептен малце ја играв, никогаш не ме обзеде како age of kings која ден денес ја играм (си ја зедов на стим HD едишн ко му беше сејло)

Kaleida - Think

Одлично ми почна....и потоа ми зазвучи на „успорена Шакира“(?!) :/. Некако несекодневен сплет прават вокалот и музиката, како нарочито да оди побрзо вокалот. Интересено е сепак, доволно интересно за да ја слушнам уште еднаш :)

Massive Attack - The Man Next Door

Massivе Attack баш си ги сакам, а Mezzanine често го слушам. Како и да е, оваа песна секогаш сум ја скокала најмногу поради лошиот воведен дел. Повеќето песни од Massive Attack имаат добар вовед кој просто те навлекува да продолжиш да ги слушаш за да дознаеш што се случува во рефренот (на пример Inertia Creeps). Овде е некако досаден и рамен, а штетата е уште поголема затоа што рефренот е малку поразмрдан и песната понатаму станува подобра. У глобала не е толку лоша, туку јас тука нешто глумам музички експерт/лудило :toe:

Ben Howard - I Forget Where We Were

Шознам, малку чудна песничка. Некоја неконстантност во вокалот и некоа дежаву мелодија. Not my thing, али има и полоши :)

Hopsin- Ill Mind Of Hopsin 5

Не е оригинален, али бар копира од еден од најдобрите во неговите најдобри денови. The Black Eminem :)

Tha Titanium - Од мене доста е :icon_lol:

Прилепско а. Добри се титаниум, си го тераат филмот на едно профи ниво, наспроти искукален дечишта кои секојдневно се појавуваат и обавезно во текстот имаат стих-Јас сум дете од улицата.

(y)

The War On Drugs - An Ocean In Between The Waves

Моќна песна од ок бенд. Братов тро почнав да го мразам од ко изеде лајна за Редиохед, ама нема гајле :D Тро е нарцисоиден. Добри се тиквиве, добри.

Erland & The Carnival - 'Trouble In Mind'

Многу ми се бендисува ко за песна шо прв пат ја слушам. Добро, и ми лежат вакви песни во последно време, малку меланхолични. Посебно ме бендисуав делот од лириката "i didnt mean to dissapoint you, i am just sorry but i did". Не знам ни дали точно е така, ама сеедно уба е.

Until June-Sleepless

Интересна е, просек инди рокерчиња. Има интересен ритам. Шо знам, порано слушав вакви, сеа ко да ми скисна по малце. :S

Slowdive - When the Sun Hits

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom