Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Пошо сум од ТАПАталк не можам ни да видам како се вика песнава. Претпоставувам дека е саундтрак од некој филм, или од игра е, ко таква ми звучи. На почетокот ми зазвучи неубо некако, си реков не ќе да ме бендиса ова. Ама згрешив со проценката, пошо ме бендиса. И видеото прво крипи малце ама убо.
Се на се одлична (y)

Fever Ray-If I Had Heart

Викинзиве а :) Таман е Fever, порано повеќе ја слушав кога сакав експериментирања со електрониката, и ми има оставено добар впечаток, со својата мрачност, меланхолија и интересна експресија.

VODOLIJA-Igra 1993 god

Не ги слушам многу трубо фолкерите, од Зорица само Кошава сум ја слушнал и ми беше сосема океј песна за тој жанр, но ова не ми се допаѓа, ни воопшто. Има милијарда подобри турбо фолк песни од оваа сигурно. Не би слушал никад више.

Dino Merlin - Uzmi Ovaj Dar

Дино Мерлин отсекогаш ми бил на граница на сељачизам. Не знам зошто, не сум го можел и со скептицизам ја пуштам, ама ќе ја ислушам.

Песнава некако без јасна музичка идеја, правена со мисла „да си испеам јас стиховите па ќе ја средиме после некако“. Ме иритира дисхармоничниот премин со тие позадинските вокали. Рефренот е онака океј мелодија што лесно се памти но предвидливо ја поткрепува со ориентални звуци и електронски бои. И после следува рапување? :cautious: И на крај, ај погоди - key change за полустепен нагоре. Никогаш не би ми текнало. :rolleyes:

Не ми се допаѓа, би ми пречела ако се слуша песнава во позадина.

Sigur Rós - Gobbledigook

Песнава ќе ја коментирам во стилот на Сунѓерчево.
Ми се свиѓа:)
Весело песниче нема шо, само шо не ми лежи моментално поразиграна музика.
А покрај песната и коверов ми се свиѓа на видеово :angel:

Pearl Jam-Sirens

Не сум многу компетентен за рап да дискутирам, али ова е веројатно една од најлошите песни што ги постирал Сторм, во споредба со другите рапови делува на некоја смешка, ала К-15 и Билјана сајла немаше, мада песната од К-15 има некаква вожња, ова ми е целосна утка сосе ритам, бит, изведба па и лирика. А колку моќен е целиов наслов, кога ќе пушти

Лоши Деца - Живееш Ти

Прв пат се среќавам со бендот, веројатно тоа е што не сум многу по македонската естрада, затоа и не сум запознаен. Убаво музиче, и добра почетна мелодија. Просек песна од еднаш преслушана, доколку некаде повторно се сретнам ќе ја слушнам.

Pink Floyd - Comfotably Numb

OК е нумбот од Флојд. Не ми е во максимум омилените, но сосема добра песна. Малку е искомерцијализирана во последно, ама ништо страшно, такви времиња дојдоа.

Retribution Gospel Choir - Hide It Away (OFFICIAL VIDEO)

Добра песна, мада малку вокалов и стилот на пеење потсеќа на некој од оние 90`с бенд.
Музиката е предобра, убава песна. Камо сите понови песни да беа вакви, бар ќе имаше квалитет.

The Moody Blues-Tuesday Afternoon

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom