Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Инструментално е прејака, ама вокалот на овој (незнамкакосевика) ми е за нигде. Ејси-Диси ми се најпреценетиот бенд т.е еден од најпреценетите. Вокалот наликува на се, само на пеење не. Не ги можам ич.

Donna Summer-I Feel Love

Последно уредено:
Ми се пуштат сосем трета песна на линкчето:D

За I feel love имам само пофални зборови, преуба песна, а за Lady Luck исто е добра и ми се свиѓа вокалот.(y)

Fireside - Arctic Monkeys

Ова од новите е, а јас сум повеќе за тие старите. Онака лесно, мелодична песна, но со ептен нагласена комепрцијална, поп жичка, што ми смета, затоа што Арктикот ги фатив под почетоците на кариерата, и оваа еволуција во звук ми е тешко да ја прифатам,

The Feelies - Morning Comes

Кул песниче, и насловот сам кажува, ме расони скроз.
Ептен ми е чил некако, како да си седам негде на некое убаво место во природа, сонце пука а јас си пијам кафенце. Милина (y)

Anastasija-Na Rjekah Vavilonskih

Музикава ме потсети на музиката што ја пуштаа во позадина кога Венди влегуваше во куќата на Големиот Брат. Иначе страшна, грозна, одбивна песна која потсеќа на хорор. Грдо, ептен грдо песниче.........., кое уствари не го ни вбројувам во групата Музика:)

Sarah Conor - Just One Last Dance

Интересна мелодија, особено женските гласови во позадина. Иако не слушам ваква музика, ја истерав до крај, вози онака. Во некое расположение би ја слушал, но не секогаш. Ок песничка :)

HD Radiohead - Myxomatosis (Live From The Basement)

I gave that a chance, дури и цела ја слушав и ја глеав. Али на певачот му требит нешо... овие на хероин многу по смирени се :D Рифот мислев дека е само интро, и се заебав. Still, not my type of morning music-food

Atmosphere- Not Another Day

have a piece of acoustic rap :D

Премногу бавна, меланхолична некако. Не е за денес, не баш сега за пред утакмица. Можда кога би била у некое блу расположение ќе сакам да ја слушам.

Roisin Murphy - "Overpowered"

Некоја чудна песна Турви, од тие што само ти знаеш да ги извадиш од не знам каде. :D
Првиот дел додека го слушав, си викам меееех, кај и францускиов не го разбирам па и бавно песничево. Но вториот дел ме раздвижи, би си го кулирала на свирка у живо, без никаков проблем. Ја преслушав уште 2 пати.
У целина ЛАЈК!

Денес на вакво нешто си кулирам цел ден!
Foster The People - Pumped up Kicks

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom