Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Прееска ја поминав во некоја плејлиста на инди поп. Одлично кулирачко песниче за пуштање умот на пасење.

Neil Young - No Wonder

Песна што ептен ми прија и лежи на уво. Мелодијата е одлична и акустичната гитара супер доаѓа. Не сум нешто многу запознаен со Нил, но сметам дека е крајно време да разгледам и повеќе од неговите дела.

Ekatarina Velika - Ti si sav moj bol

Екатарина велика се еден од најдобрите музички бендови кои некогаш никнале на ју просторите. Одлични песни имаат, ти си сав мој бол е една од најдобрите од нив. Омилена песна од ЕКВ, слушана безброј пати и секогаш како прв пат да ја слушам. Исто ја осеќам на секое слушање.

Yu Grupa - Crni Leptir

Црни лептир е сосема фина песничка. Ја имам и друг пат коментирано ито во темава ито од Бомбастичен постирана :D Првата и единствена песна шо ја научив да ја свирам на гитара со се соло ито!

Urfaust - Apparitions

Ова пред да почне ми изгледа како кога на Индијана Џонс требаше да му извадат срцето. И не сум бил многу далеку. Убаво доловена окултна атмосфера, вокалите не сакав да завршат до крај, а кога почнаа тамбурите па не сакав тие да завршат. Десетка од мене.

Johnny Hollow - Alchemy

Класика ебаго. Песниве што ги постира ЛУси ме потсеќаат на времето ко бев помал со едно 10 години минимум и повеќе. И кога немавме интернети, па музика слушавме многу повеќе на телевизија, MTV, Vh1. Таму редовно одеа овие хитчиња. Добра песничка.

Drustvo skrivenih talenata - Životinja

Ne e loso, samo sto ne sum voodusevena od vokalot, sepak postuvam ziva svirka, me navrkjaat sekogas na dobrite denovi vo Marakana koga strashni zurki se desavaa vodeni od Day off, Session selection, Blue funky (Woman haters), eh vreminja zlatni :)

Simple man - Lynyrd Skynyrd

Ах песнава, се сеќавам како мал (6-7 годинки :D) ја слушав на системот што го имавме дома, татко му ја пушташе стално. Секад коа ќе ја слушнам сеа ме потсеќа на детство и ми е една од песните која веднаш ме расположува. :)

Ludovico Einaudi - Una Mattina

Новата од Тоше. Убава е, добро скоцкано. Ќе чекам да ја чујам другата верзија кога ќе ја објават, оти не сум многу по ова латино.
Што се однесува до ваквото постхумно обработување и објавување песни од Тоше Проески, малку ми е шубе. Јасно дека вака се продолжува споменот, но можеби тој не би сакал да се објават. Оваа звучи добро, но ако продолжат да прават песни од некои други непотполни снимки, под претпоставка дека постојат такви, не знам колку би биле тие пријатни.

Jasar Ahmedovski - Vencajte me sa njenom lepotom

(бидете покреативни :-D)

Kolvort zar i ti sine brute?
Nastrana shala, neznam so da kazam neznam od kade da pronajdam zborovi, ne gi mozam ovie pesni, mozam onaka radi majtap ali da slusam vakvo neso.. so kolku rakii ja terase pesnava druzhe ? :D

Bob Seger - Turn the page

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom