PES 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.47
  • Време на започнување Време на започнување
Мене некако поглупа ми е од PES13..пример долга топка мн тешко е да се даде дека се контролира тоа, менувањето на формација е малку подруго, изведувањето на корнери е тапа и други работи..
Не е лоша, само ги немам тие импресии што ги имав кога прв пат ја играв 2011 која беше сосем различна од 2010, и 2014 што е различна од 2013.

А и тоа в-синк го нема? А баш ми треба :D некако ми кочи целата, а не е до толку лош хардверов.

срање у боја.....најискрено..очекував многу повеќе..и се разочарав......графика=цртан стрип..........може дека е пиратска и рано е да се збори ама пак срање

Vo eden zbor ke ja sumiram
KATASTROFA
totalno sum razocaran DEVASTATED
PES e FIFAiziran kompletno
KONAMI go izgubija pametot
Ja zavrsiv so PES 2014

Катастрофа. Бледа копија на ФИФА.

Жалам за времето кое го изгубив инсталирајќи ја играта.

I miss good old PES...:place:

Кој им кур, бизнис бе на Конами...? Катастрофа, а толку големи очекувања имав. Играчите во ISS PES за Сони 1 се подобро направени од овие искривениве... Гејмплејот :facepalm: . Како да играш со цртани ликови, а не со компјутерски дизајнирани играчи. Жал ми е што потрошив скоро 6 гига за срањево, изгледа после се, оваа година нема да играм фудбалска игра. Ја пробав и ФИФА-та и таа е исто :гомце: . Се е поглупо направено, и стадионите дури, менито, абе се што било добро во предходните делови го усрале. Мислев дека нема покатастрофален серијал од 2008, ама ме демантираа, оваа е врвот :cuc:. Добрите ПЕС-ови завршија со шестката, понатаму беа само бледа копија на минатите, чат-пат имаше некои подобрувања во 2009, или 2011, ама останатото е срање во боја.

Прв пат да и направам на играта "Shift-Delete-Enter", а ич да не ми е криво за тоа. Класично гомно од игра

Фијаско :pos:

Играв со Милан 4-3-3 формација, и на PES 2013 си терав all out attack тактика бидејќи најдобра ми беше. Наликуваше нешто во стил на Барса што ја тера со висок притисок. Сега пак си наместив all out attack и цел натпревар Мексес ми беше во напад шпиц, и пред Балотели дури стоеше, Инзаги стил :pos:. Еднаш само се врати за корнер од противникот и потоа шпринт мавна напаѓач да биде. Шарави и Робињо се враќаа, а овој Мексес спиеше ко шпиц напред. Значи со all out attack тактички ништо не се менува, туку само формацијата се менува од 4-3-3 во 3-3-4.... толку. Па да му ебам матер ако е така, подобро сам ќе си ја направам формацијата и наместо Мексес напаѓач ќе ставам, Пацини на пр.

Фаците да не зборам, Мексес требаше на риплеј да го гледам за да се уверам дека е он, а се уверив според името на дресот, не фацата :pos:. Емануелсон ја има фризурата од пред 2 години :icon_lol:

Има некој по му пишува bad за CPU а сепак да му работи добро? И оти по ѓаволите нема звук?!!?!?

Сега едвај чекам да ја пробам после коментариве што ги видов.

yup, ја избришав

Последниов натпревар беше крај.... буквално. Си реков ај малку поозбилно сега да ја направам првата победа во играва, ги одбрав Барселона против Пакош Фереира на суперстар ниво. Еве ја статистиката од тој натпревар :

Barcelona - Pacos de Ferreira
Score : 0 - 3
Possession : 41% - 59%
Shots(on target) : 0(0) - 12(7)

:pos:

Не памтам некогаш на PES да сум немал ниту еден шут на гол. Башка на 10мин го играв натпреварот, а обично играм на 5 и нормално секогаш сум имал шут. И не е оправдание тоа што прв пат ја играм играва, на никоја претходна на почеток вака не ми идело. Односно не е до мене, до играта е. Ниту едно нафрлување од страна не можев да имам, не само што одма покриваа, туку и топката ја крадеа. Клизачите ми се лоши бидејќи играчот по некоја своја логика си ги прави, ти му наредуваш да го пресече противникот, он со лева нога директно во него.

Може во иднина од Reloaded ќе ја симнам плус со некој пач, ама тешко дека ќе се навлечам

Значи, исто и оваа година. Да кажеш дека пес е подобра од фифа или како некој погоре што спомна дека пес има боље графика.. треба да си..... ретардиран.
Значи најубаво ја опиша горе еден тип, ЦРТАН СТРИП. Баш така. Значи стварно се гледа дека е ефтина игра.
Со другарче (и двајцата фанови на фифа бтв) и дадовме шанса на играва и ја пробавме. Тешко разочарување. Ама искрено, подобрена е од 2013, според мене, 2013ка беше најаркадната фудбалска игра што сум ја пробал.

Битно на почеток Павароти си ја пее Nessun Dorma :pos::pos::pos:

^
Токму така. Дефанзивата е ненормално глупаво направена. Како да играш против група на телепати, знаат секоја топка каде ќе иде или пак на дриблинг секогаш ти ја земаат топката, без разлика каде си тргнат. Напаѓачите буквално се непотребни во играта, бидејќи колку и да се слободни кога ќе им подадеш кон нив, за секунда ќе бидат покриени и ќе ти ја земат топката, колку и да се трудиш да се ослободиш. За разлика од супериорната одбрана, нападот им е глуп според мене, лесно се чита, секако со исклучоци.

Може да кажам само дека тотално сум разочаран.
Начинот на испраќање на долга топка, начинот на изведување на слободни удари, корнери, звукот го нема никаде и многу други негативности....

I vrvot na se e sto koci na MEDITM grafika na 9600gt 1gb E5300 dual core 3gb ram
Ne e mozno kolku me razocara igrava
Ovie pa fifashive podobrena bila za razlika od 2013
Vecno nesfateni ke ostanat

Џовинко overall - 90
Вучиниќ overall - 88

Кој му кур бизнис, бе, кој му кур бизнис...?

I vrvot na se e sto koci na MEDITM grafika na 9600gt 1gb E5300 dual core 3gb ram
Ne e mozno kolku me razocara igrava
Ovie pa fifashive podobrena bila za razlika od 2013
Vecno nesfateni ke ostanat

Јас сум фифаш последниве години и сум разочаран.

сега само што испадна рецензија од Gamespot ... навистина добра резензија ....

http://www.gamespot.com/pro-evolution-soccer-2014/reviews/pes-2014-review-6414546/

ја симнав играта и зошто ми сецка при играње,се чудам .... испадна пак дека PES 14 e само уште една лошо направена игра, ја сакам PES 14 но пак уште едно разочарување
катастрофа е :( ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom