Јас одкако играм на Супер Стар немам проблеми со голманите, сега имам проблем само со играчите пошто многу тиња шутираат. Не е можно секој шут да биде пречка или статива. Исто ме нервира што СЕКОЈА подадена топка е или спора или пребрза а ако е тамам 100% ми ја пресекуваат, така да Y (xbox) или триаголникот (ps3) е сосема некорисно копче. Ама со континуирано вежбање мислам дека прилично добро ја научив играва и 80% од утакмиците ги тепам, само што многу тешко и со многу мала разлика, што не е право пропорционална со бр на шутеви што ги имам упатено во/кон гол. И за се ми суди фаул...
И едно прашање до поупатените: Зашто на пр. Милан сите 6 оцени на почетокот му се А а на Барса само една А а 5те др Б, кога играчите во Барса 99% се над 93-4 а во Милан освен Ибра, Сидорф и Тиаго Силва нема некој што е над 90? И ако не се поврзани, што влијае на тие првите “оцени“?
--- надополнето: Oct 3, 2011 5:11 PM ---
А и заборавив да кажам дека од кога играм на Супер Стар ми немаат дадено гол од слободен. И многу е заебано што ретко кога може да набациш, колку и да си сам некој новороден Усеин Болт те стига и те блокира, како и тоа кога трчам со Меси (без топка) некој си дедо од второлигашки тим ме тица ко ништо иако е поспор минимум за три пати, и ти ја пресекува топката
Играта генерално е многу добро направена има многу реалност внесено , тоа на нас што не ни одговараат некој работи е друго ама имаат некој фејлови тешки.
Прво тоа ситните фаули што ги праиш пример он трча со топка и ти му се утрчуваш да му ја земеш ( не со клизач) и се удираш у него да се суди како фаул да ама како пенал нема шанси зборам коа играчот што трча со топка само е допрен. Второ волејот , компјутерот на волеј не утиња не се брани тоа што го шутира тоа е голема глупост му лета топката се одбила од 10 играчи ја пука и гол зборам за послабите играчи. Голманите праат некој потези што не им ги сфаќам топката им проаѓа покрај нив они ја пропуштаат и ред други грешки. Освен овие 2-3 работи играта стварно е добра направена , тоа кога се утрчува твој играч и ти му даваш топка ама топката оди позади него а овој демек се сецнува да за земе и коа нема да успее многу иритира ама така е реално и ептен ми се свиѓа некој такви ситни работи. Пример што неможеш да дадеш 15 гола на една утакмица на Топ плејер треба да се помачиш пасови едно друго за да стигнеш до гол
И друго да што не ми се свиѓа пример идеш ти по страна набацуваш и ти у момент коа го стискаш копчето за набацување он ти прави клизач на тебе и нема шанси да ја набациш. Да се случи 2-3 пати ама цело време у пефектен момент да го прави стартот не е реално.
Тоа е стварно толем проблем, така ги примам 60% од головите, во шеснаесетник не смееш да го пипнеш, ако го пипнеш сигурно ќе биде пенал, а ако не гол, и тука незнаеш што е боље...