Перверзно зачувана Zastava 1300 во Битола!

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
нај стариот модел, последна серија од 1985 година....

малку го извалкавме со возење, поготово патосниците и еден куп прашина врз него има, а во средата го перев ГЕНЕРАЛКА... тоа ти е скопје, у лајна живееме, лајна дишеме и лајна газиме... ке го исперам пак...

Мојот е 10 години постар од овој :)
Кадет д е првиот модел на опел со преден погон некогаш произведен. И многумина се чудат како може мотор со таа литража и коњажа така да се однесува ама тоа во голема мера е и до масата. Сега сакаат перничиња, електрика на стакла и други тракатанци а тоа тежи. Едно воздушно перниче тежи најмалку 25 кг итн. А далеку дека се многу побезбедни бидејќи на голема брзина тоа не значи ништо многупати покажано во пракаса.

па добро... затоа и реков последна серија од 85-та... дај стави слики од твојот кадет да го видиме...

Многу ми се свиѓаат овие кадетчиња. Има еден ист кај мене во населба, зелен ама не е во нешто најдобра состојба. Твојов кадет е коска! Што пари идат на старо, солидно сочувани?

Тешко се наоѓа кадет во одлична состојба а оние што се такви најчесто не се продаваат без разлика на цената. Мене и 2000 евра да ми дадат не го продавам. Инаку најефтиниот што го имам видено на продажба беше 400 евра а најскапиот 1900 евра ова во Македонија зборам. А и се поретки се со годините во Штип каде што живеам се бројат на прстите од едната рака. Барем оние во возна состојба.

Mnogu jasno deka nieden balkanec nema da dade 8500 za tristacov ali zatoa zapadnjacite za vakov unikaten primerok davaat dosta pari. Jas znam prikazna so mi ja kaza vraboten vo nominal vo porta vlae deka amerikanci imaat dadeno nanekoja zena 10 000 evra za solidno socuvano fiko. Pa videte vie sega

Тоа се само приказни. За 10 илјади се земаат 2 оригинални со секој детаљ на нив Фиат 500 а не некое си фичо :)

Epa neznam zaso bi me lazele u dukanot bev da baram prag za fikoto so go restavrirav a nominal se glavni zastapnici za zastava vo SK coekot mi rece drugar nemame niti edno delce za karoserija za fiko dojdoa dvajca amerikanci potovarija sve od limarija u kontejner i dale na taa zenata 10 000 evrici i sve za amerika odnele. zaso bi me lazel ?!

Aбе тој арен е? Кој ке му даде 8500 евра? Колку сака нека е нова или зачувана (не велам дека не вреди). За тие пари ке купиш Мерцедес од 68. :) Сепак секој со кефот така да и да даде некој има за што.
хаха абе да пукни чоек од смеа 8500евра
не е некоја олд кар да вреди толку.најсмешно е што ги сликал најлоните од тапацирите

Epa neznam zaso bi me lazele u dukanot bev da baram prag za fikoto so go restavrirav a nominal se glavni zastapnici za zastava vo SK coekot mi rece drugar nemame niti edno delce za karoserija za fiko dojdoa dvajca amerikanci potovarija sve od limarija u kontejner i dale na taa zenata 10 000 evrici i sve za amerika odnele. zaso bi me lazel ?!

Не знам зошто би те лажел. Ама јас не те лажам. Фиќовците во странство одат по 2 до 3 илјади максимум за примероци како тогаш извадени од лента. Фиат 500 во иста состојба оди од 5, 6, 7 илјади па нагоре. Фиќото не е исто во олд тајмерска вредност како што е Фиат чинквеченто.

FIAT 1300 во културниот свет (зборам за италијанскиот оригинал) во перфектна состојба не вреди повеќе од 4-5000 евра.
Заставите според мои информации, околу 2-3000 преку сила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom