Перверзно зачувана Zastava 1300 во Битола!

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Малце офтопик:
Димитар, на 1100 како на дедо ти, раткапите се исти како на ФИАТ 124, Лада 2101 (жигула) или Лада 2103 (Специал 1600).
Разликата меѓу Фиатовите и ладините е во тоа што на фиатовите има на средината напишано ФИАТ а кај Ладата е празно тоа место. А бандашите се исти со наведените возила и со 1300/1500.
А, да...сега приметив...на 1300 од сликиве да се потрудел лимарот малце да ги заштител федер платната...грозно изгледаат вака испрскани со боја...

Го забележа задниот лонец? :)

Го забележа задниот лонец? :)
Го забележав...и ко шо вика Џиш не е од него...
Ама и лонецот делува ко да не е од него... или крајот некој го завртел надолу .
Неговиот лонец е како сплескан...и цевката на крајот треба да е благо свиткана нагоре. Ова би требало да е некој мајстор мејд кастом лонец. :)
бај д веј, лонци за него има во Бугарија, и тоа ефтини, од бугарско производство, а воопшто не се лоши. Барајте за пезетка. :)

P.S. И штоповите се наопаку свртени! Жмигавецот треба да е према надвор, штопот внатре...кај овој се обратно...

Ми се чини мене или тристаќот е малку спуштен напред ?

Ми се чини мене или тристаќот е малку спуштен напред ?

Mислам дека е до гумите.
Оригинално носи 5.60.13 дијагонални, што договара на 165/80R13...
Овие како да се некои 185/70R13...и затоа како да е малце низок, а и инаку, задниот дел е малце повисок од предниот...

Lombardi%201300_1500%20Smart.jpg

Smart1300FrancisLombardi.jpg

се кладам дека овој со тристачот битолски, со штоповите направил грешка, за која не е ни свесен дека постои хахаха

Не знам зошто воопшто се мачел за вакви варијанти...можело да се порачаат такви жмигавци...ги има ефтини се...

--- надополнето ---

http://avala.biz/Restauracije/Restauracija 9 - Zastava 1300 1972/index.html

ма не се мачел со модификации никакви... едноставно ги ставил обратно штоповит и толку... освен со жмигавците напред и маската... според мене го усрал комплетно концептот на реставрирање на оригинално возило... и тоа со само еден ваков потег....

Да де...за штоповте рековме, ма напред освен жмигавците другото е се ОК. Маската (грилот) си е таман од тој модел. И назад би требало да се оригинално добош кочници.

Да де...за штоповте рековме, ма напред освен жмигавците другото е се ОК. Маската (грилот) си е таман од тој модел. И назад би требало да се оригинално добош кочници.

не е оригиналната маска од напред... уствари таа е, ама е модифицирана... скратен е делот што врти накај жмигавците... и лајсната хром е извадена од неа... а може и цела маска да е правена од ново...

не е оригиналната маска од напред... уствари таа е, ама е модифицирана... скратен е делот што врти накај жмигавците... и лајсната хром е извадена од неа... а може и цела маска да е правена од ново...

10581010.jpg

постариот модел е... нема лајсни околу жмигавците.

65731_120311474701392_100001676213442_144112_2059402_n.jpg
Fiat1300_2006.jpg

Оригиналната е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom