Перверзно зачувана Zastava 1300 во Битола!

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
И мене преку К ми дојде со тоа ламбичката. Еднаш пали...еднаш не...со еден автомат пали со друго изгаснат...и денес...петок...

Будала, не будала...воала

Детална проверка на моторот :pos2:.
И кога ќе ми соли памет некое дериште овде за педантерија и колку тоа се разбира од коли нека повели на курс за фанатизам кај мене :))))

Прегледај го приврзокот 35101

Прегледај го приврзокот 35100

Синџирчето праи мерак
Прегледај го приврзокот 35102

Детално чистење на пумпата. Внатре/надвор. Излезе баги нечистотија одвнатре.
Прегледај го приврзокот 35103

Проверени се сите летечи. Сите се здрави. Проверив и нагоре по цилиндрите нема никакво оштетување. Кој сака нека повели нека гледа дур е отворена :tv:
Утре поручек ќе ја затворам и ново масло (ова „новото“ што го ставив пред две недели, ептен лошо и го фрлам).

Sakas da kazes deka ova e cisto ???

Sakas da kazes deka ova e cisto ???

А што сакаш ти да кажеш???

Ако мислиш за пумпата, тоа е првата „рака“ т.е. првото бањање на пумпата. Сигурно нема да сликам со мобилниот на секоја рака додека чистам нели?! Сликите од моторот се при самото отворање. Денес ќе се склопува назад и ќе се чистат одредени делови и ново масло.

I ja imav vakva ebancija so jugoto mi palese na ler sijalice ali ne stalno. Vikam da ne ja ebam rabotava otidov kaj mehanicarov moj merime so manometar uklucivme pritisok na ler 1,6-7bari vikam top. A sijalicevo pak i pak se dodeka pred nekoj den ne go najdov staroto avtomatce stavanje toa i top gajle nema. Cisto sumjam ovie novite so ni gi prodavaat kolku se dobri

Ех, кога ја видов пумпата за масло, ми текна дека имав таква иста... НОВА, за Фиат 1300 воопшто неупотребена, заедно со кабли, замаец, потисна плоча... И ја фрлив на отпад заедно со целото ѓубре што го имав од нивите прособрано.

А што сакаш ти да кажеш???

Ако мислиш за пумпата, тоа е првата „рака“ т.е. првото бањање на пумпата. Сигурно нема да сликам со мобилниот на секоја рака додека чистам нели?! Сликите од моторот се при самото отворање. Денес ќе се склопува назад и ќе се чистат одредени делови и ново масло.

Не мислев ништо лошо прочитав детално чистење а тоа според сликите далеку е од тоа ама ако е прва рака тогаш е ок.

Ех, кога ја видов пумпата за масло, ми текна дека имав таква иста... НОВА, за Фиат 1300 воопшто неупотребена, заедно со кабли, замаец, потисна плоча... И ја фрлив на отпад заедно со целото ѓубре што го имав од нивите прособрано.
ПУ!!!! Јаз`к!!!!!
Штета...посебно за замаецот...

Aко прочиташ наназад ќе видиш дека е возена и дека поминала побеаги километри.

75.000 км не се побааги за тристач.. туку се таман разработено.
icon_elephant.gif

ПУ!!!! Јаз`к!!!!!
Штета...посебно за замаецот...
Остај не спомнувај...

од една страна ми се расфрлаа и незнаев каде да ги приберам, од друга страна се преселив и во новата куќа се ми е уште хаос. Делојте кратко и едноставно стоеа во двор баеги време, дојде еден од куманово, зеде шо зеде за нива, остатокот ми остана. Ми беше страв да не ги земат ѓупците за старо железо бидејќи цел ден нема никој дома, а лесно се влегува во дворот кај мене... башка од дома пискаа шо ќе ти се, немаме појќе Лада продај ги таму земи некое паре.

За да биди бељата поголема, сигурен сум дека имав барем 2 замајци (она каде што врти анласеро) одлични. И пред 2 месеци некој ми бараше таквоо. Ете сега излезе и пумпата. Фак.

Меѓувреме дур барам розетна за фарот, како и плински уред :)))

Ајде некој да каже памет за DOHC мотор?

Fiat 131/132 ?

Прашање за уште поинтересна дилема.

DOHC мотор од Bravo, Lancia? :) 1.6, 2.0 ?

Знае некој како оди напасување? Треба адаптер плочи такви срања или познатото Fiat-ово правило „штраф на штраф“? :)

Иначе, не знам дали е штраф на штраф, ама FSO (Fiat) 125p 1.6D (1.6 дизел со Голф 2 мотор - фабрички) постои :) Има на youtube.

Ме чеша крастата за DOHC мотор. Како ќе легне на школкава ух!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom