Перење Мозок

a samo Makedonija zamina od JNA bez vojna,e za toa reci mu fala na Kiro.ako postapese kako Hrvatite i Slovencite,ke ne sledese istata sudbina i nie ke bevme vo vojna.
Аха сигурно.ВО тоа време веќе во војна во Хрватска и Босна Косово секој момет ке пукнеше а они само уште за со нас имаа време да војуваат.Абе Џингис кан ги водеше што се замараш.. војна е најлесно нешто по тоа што се изначитав деновиве.Едниов рамни земји друг ке не згазеле за 24 саати....
Да беше Киро паметен и со 3 гр муда немаше толку оружје да ни однесат пред нос.

Помоз бог месајо.Тоа го пишав за некој со повеќе мозок не за идиот ко тебе према тоа одмори и концентрирај се да ископаш повеќе за Гвујо оти избори ти идат.

Аха сигурно.ВО тоа време веќе во војна во Хрватска и Босна Косово секој момет ке пукнеше а они само уште за со нас имаа време да војуваат.Абе Џингис кан ги водеше што се замараш.. војна е најлесно нешто по тоа што се изначитав деновиве.Едниов рамни земји друг ке не згазеле за 24 саати....
Да беше Киро паметен и со 3 гр муда немаше толку оружје да ни однесат пред нос.
mislis deka poubavo ke bese da ni odnesat eden kup covecki zivoti,i da se razrusese Makedonija?jas mislam deka ne.

Ај бе не сери!!!!!
mnogu intelegenten post,nema sto.aj daj nekoj argument ,pa da diskutirame.

Следете ја дискусијата како Месија избегнува да одговори на прашања кои се против сдсм:
Славјански го прашува за железницата кон бугарија, Месија не одговара;
Славјански го прашува за 1 вработен во фамилија, Месија не одговара;
Славјански прашува октоподи и други мориски животни, месија не одговара;

Е што прави Месија, кажува прикаски.. До кога бе ќе го оставате паразитот да не труе со неговите глупости?
1. Најголеми махери во отварање фабрики за перење мозок беа во времето на СДСМ.

Де кажи ми без перења, дали проектот железничко поврзување Бугарија - Македонија - Албанија не беше промовиран од Тито Петковски и не беше ветено дека Македонија има сила истото да го направи во мандатот на СДСМ и дека тоа кошта не повеќе од 250 милиони долари.

Толку бате, не ми шири демагогија.
Само со да или не.

1 вработен во секоја фамилија.
Што е тоа ?
Не е перење мозок.
Како ти ќе натераш приватна фирма да вработи по еден вработен од фамилија ?
Како ?

Ловење октоподи, што е ?

ТАТ што е ?

БЈРМ што е ?

Промена на знаме и име што е ?

Договор Изетбегович - Глиговор, што е ?

Тат приватна штедилница за време СДСМ осудени и уапсени а за време Љубчо пуштени

БЈРМ привремена референца до влез во ЕУ и НАТО ама некој ја оплеска потоа па остана вака како што е.

Каква промена на име?Како се викаме ? Турција?

Да не те научил Мартин Треневски за ова дека имало "договор" со Глигоров и Грција?

Плус Тито бил СДСМ а сега не е СДСМ и се правеле грешки ама вакви колатерални како овие денеска НЕ.

mislis deka poubavo ke bese da ni odnesat eden kup covecki zivoti,i da se razrusese Makedonija?jas mislam deka ne.
Кој да однесе животи?Србија беше заглавена во 3 војни.Косово вриеше.Како мислиш ти дека ке ја водеа војната?Па во мк имаше само регрутен состав и тоа со 20% пополнетост.КАраулите беа со по 10 војника.Касарните едвам потребниот персонал а да не спомнам дека 40 % ако не и повеќе од регрутите беа не-Срби.

Кој да однесе животи?Србија беше заглавена во 3 војни.Косово вриеше.Како мислиш ти дека ке ја водеа војната?Па во мк имаше само регрутен состав и тоа со 20% пополнетост.КАраулите беа со по 10 војника.Касарните едвам потребниот персонал а да не спомнам дека 40 % ако не и повеќе од регрутите беа не-Срби.

И сеа ти сакаш да не увериш тука, дека предавникот Киро од ќејф им го поклонил оружјето на србите.

Или сакаш да кажеш дека денес ќе бевме во подобра ситуација, доколку 1990 влезевме во војна.

Или пак дека доволно беше само да им кажеме дека не им го даваме оружјето, и они доброволно ќе си заминеа.

dovolno e faktot deka mu se sprotistavija i na NATO,a ne pa na nas.ne vikam deka ke ne pobedea,ama sepak bi imalo mnogu zaginati.

И сеа ти сакаш да не увериш тука, дека предавникот Киро од ќејф им го поклонил оружјето на србите.

Или сакаш да кажеш дека денес ќе бевме во подобра ситуација, доколку 1990 влезевме во војна.

Или пак дека доволно беше само да им кажеме дека не им го даваме оружјето, и они доброволно ќе си заминеа.
Не бе сакам да кажам оти цел живот треба да седиме и да пу*име и да го вртиме гзот да не е*е кој кога стигне.А да обавезно и да прифатиме компромис.И после да се чудиме кога секој бара нешто од нас.Ситауцијата ти ја опишав на ЈНА во Мк во тоа време па сеа види ти дали требало или не да почнеме војна.Словенците почнаа ли?И колку од оружјето задржаа знаеш?А ние колку потрошивме само за да може да се рече дека имаме војска до пред скоро време,само за да можеш на мира ти да пишуваш по форуми?

dovolno e faktot deka mu se sprotistavija i na NATO,a ne pa na nas.ne vikam deka ke ne pobedea,ama sepak bi imalo mnogu zaginati.
Де бе батка кој му се спротиставил на НАТО кај отиде сега?Не зезај сеа и ти.ВОјната со НАТО беше 9 години потоа.ВО тоа време ти кажав како изгледаа касарните во МК.Па они за тоа и се повлекоа.Истите единици не ни завршија во Србија.ДИректно на фронт.

Не бе сакам да кажам оти цел живот треба да седиме и да пу*име и да го вртиме гзот да не е*е кој кога стигне.А да обавезно и да прифатиме компромис.И после да се чудиме кога секој бара нешто од нас.Ситауцијата ти ја опишав на ЈНА во Мк во тоа време па сеа види ти дали требало или не да почнеме војна.Словенците почнаа ли?И колку од оружјето задржаа знаеш?А ние колку потрошивме само за да може да се рече дека имаме војска до пред скоро време,само за да можеш на мира ти да пишуваш по форуми?

Де бе батка кој му се спротиставил на НАТО кај отиде сега?Не зезај сеа и ти.ВОјната со НАТО беше 9 години потоа.ВО тоа време ти кажав како изгледаа касарните во МК.Па они за тоа и се повлекоа.Истите единици не ни завршија во Србија.ДИректно на фронт.
pa dobro,ti si imas svoe mislenje,jas svoe,jas ne mislam deka trebase Kiro da ne vovlece vo vojna,za tebe ne znam,ti si imas svoe mislenje.

Па види.
Доколку тогаш на чело на државата беше некоја "мудра глава" како тебе, можеби сепак ќе пишував на форуми, но на Блгарски или Србски.
А најверојатно и ти ќе беше во некоја таква војска.

Па види.
Доколку тогаш на чело на државата беше некоја "мудра глава" како тебе, можеби сепак ќе пишував на форуми, но на Блгарски или Србски.
А најверојатно и ти ќе беше во некоја таква војска.
Што и не би ти претстваувало проблем нели со ставот што го имаш.А фала богу што и ти не си на чело оти тогаш којзнае и како ке се викавме.Република Компромис.Бујрум побарајте ние ке исполниме.

Што и не би ти претстваувало проблем нели со ставот што го имаш.А фала богу што и ти не си на чело оти тогаш којзнае и како ке се викавме.Република Компромис.Бујрум побарајте ние ке исполниме.
Да сум јас на чело, ти уште догодина ќе бидеш Македонец во НАТО и ЕУ.......а не последната дупка на Балканот.

Да сум јас на чело, ти уште догодина ќе бидеш Македонец во НАТО и ЕУ.......а не последната дупка на Балканот.

Леле од кај ми е позната фразава ама во таа 6 месеци беше.А и сигурен ли си оти ке бидам Македонец?Или ке имам нешто посложено формулирано?Ајде нема поента во разговоров и онака гледам на каде целиш.Знам оти избори се ближат па мора да засилите кампањата.АЈде може па и ке те стаат нешто кога ке тепате на избори здравје.
Инаку не ми треба мене ни ЕУ ни НАТО ја си кажав.Ние им требаме.А освен како Македонци ја поинаку не сум за таму така да кога ке си ги решат тие проблеми ке разговарам.Дотогаш убаво е да си бидеме Македонци во Македонија.

Kakvi ne gluposti ke prochitash, ke bilo vaka ke bilo onaka, Makedonija nemashe drug izbor osven samostojna drzhava a Kiro i SDS go rabotea obratnoto..Makedonija da ostane vo Yugoslavia(Srbija)..ebati decata nepismeni pa MAkedoncite vekje bea vo vojna samo shto ratuvavme za srbite niz Hrvatska, slavjanski dade eden primer za zmejkovski a mene lichno so nekolku drugi Makedonci ne zede polkovnikot Trpko Spasovski, neznam za drugi no jas bev spremen da ja branam Makedonija do kolku beshe napadnata od Srbija ili bilo koj drug no prvin trebalo so pichkite srbomanski kako vas da se reshi..zatoa pati Makedonija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom