PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае да не има проблеми со ВИЗА електрон од Унибанка да се купува/регистрира на пајпал ?
Јас купувам со виза електрон на уни банка една година преку Словенија.[DOUBLEPOST=1403345966][/DOUBLEPOST]
Тие што имаме словенски акаунти, ќе може да смениме земја во Македонија или мора јово на ново?
П.С. Има опција за перманентно бришење на акаунт? :)
Треба да го блокираш тој акаунт и да отвориш нов на Македонија
You cannot change country as advised above. You need to close your account and open on in your new country of residence.

Here’s how to close your old PayPal account:

1. Go to paypal and log in to your account.
  2. Click ‘Profile’ near the top of the page.
  3. Select ‘My account settings’.
  4. In the ‘Account Type’ section, click ‘Close account’ and follow the instructions.
Here’s how to create a new PayPal account:

1. Go to www.paypal
  2. Click ‘Sign Up’ at the top of the page.
  3. Select your country or region and your language.
  4. Select the type of account you want to create, and then click ‘Get Started.’
  5. Enter your information, and then click ‘Agree and Create Account.’
After you have confirmed your email address, you can use your new account.

Also, you can only use an email address on one PayPal account at a time.

Последно уредено:
Имам еден проблем. Го згрешив кодот шо ми го дадоја за верификација и сега е блокиран акаунтот дури не дадам некаков доказ. Пишува дека документот треба да е на англиски или преведен на англиски. Мора тоа така или нема врска?

EBAY deneska nemozete da kupuvate, popis pravat, ova makedoncive otvorija paypal smetki i se iznakupija

Сега се регистрирав за Пејпал и сега не разбрав тој 4 цифрен код каде треба да го добијам?Јас како што разбрав треба да ми се појави некаде во изводите со трансакции за ден два?Јас користев дебитна картичка од ТТК Банка.
Ако имаш електронско банкарство, можиш да се логираш на компјутер и да влезиш во дневните трансакции, означен е како PP*(бројките)CODE~~...
Исто можиш да го провериш и маилот, ако си договорен со банката да ти праќаат детален извештај за секоја трансакција. Ако неможиш да се снајдиш со овие две опции тогаш јави се во 24часа контакт центарот на ТТК и прашај ги за кодот од пејпал.
Вака
Напраив пејпал, го верификував, со моја кредитна и такви ствари, едно прашање до некој шо имал искуство... дали има врска доколку сестрами или пак некој друг член од фамилијата си направи свој пејпал, и колкави се можности да бидам лимитиран (баниран)
o_O
Немам никаква врска, чим си имаат сопствена картичка се си функционира перфектно. (Веќе проверено)

Вака
Напраив пејпал, го верификував, со моја кредитна и такви ствари, едно прашање до некој шо имал искуство... дали има врска доколку сестрами или пак некој друг член од фамилијата си направи свој пејпал, и колкави се можности да бидам лимитиран (баниран)
o_O
Што ќе ти лимитираат бе друже? Можноста да купиш нешто, да ти ги земат парите? Не се будали да те лимитираат да трошиш. :facepalm: Не е ова пејпал на кој ти примаш пари па да ти го лимитираат па после да неможеш да си ги извадиш. Ова е детска играчка. :facepalm:[DOUBLEPOST=1403364748][/DOUBLEPOST]
Тоа значи дека ако работам нешто на нет и му ја остаам мојата пејпал сметка, ништо од парите?
Ништо!

Само што проверив состојба во банка и видов дека ми ги обработиле податоците,го верифицирав пејпалот и видов дека можам да купувам и продавам до 2500 евра поединечно на годишно ниво:sneaky:

Нели не може со новите акаунти?

Нели не може со новите акаунти?
Пред 4-5 или 6 години имав грчки ама не сум го затворил па затоа сега ми е грчки.
Ги контактирав пејпал и ми вратија одговор дека ако сум на работа во Македонија треба само да внесам и верифицирам валидна картичка од било која банка

Јас имам лимитиран акаунт на ПејПал. Имам земја Бугарија одбрано и не можам да го избришам затоа што ми е лимитиран. Сега што?

Да пуштиш една опција од PayPal во употреба и да ги надгледуваш постапките на голем број корисници дали ќе ја користат правилно таа опција или не знаејќи дека има дупки во системот, е исто како да ставиш жена во затвор и да надгледуваш како затворениците ќе се однесуваат со неа. Огромни дупки има во големите страни како што се Ибеј и Амазон, проблемот треба да си го средат страните, да обезбедат 100%-на безбедност како за купувачот така и за продавачот.

Да пуштиш една опција од PayPal во употреба и да ги надгледуваш постапките на голем број корисници дали ќе ја користат правилно таа опција или не знаејќи дека има дупки во системот, е исто како да ставиш жена во затвор и да надгледуваш како затворениците ќе се однесуваат со неа. Огромни дупки има во големите страни како што се Ибеј и Амазон, проблемот треба да си го средат страните, да обезбедат 100%-на безбедност како за купувачот така и за продавачот.
На ибеј еден продавач има 5-6 профили па може многу лесно да те изгори.Претпостаавувам дека и на амазон е така.
Во врска со 100%безбедност при плаќање не им верувам ни 10%

За колку време треба да се повратат средствата за верификација? Еве поминаа веќе 5 дена сеуште ги нема.

За колку време треба да се повратат средствата за верификација? Еве поминаа веќе 5 дена сеуште ги нема.
Со кодот од изводот од банка го верифицираше.
Иначе рефундација се врши за 1-2 дена максимум до 30

Со кодот од изводот од банка го верифицираше.
Иначе рефундација се врши за 1-2 дена максимум до 30

Да, со кодот. Ми одбија евро ипол и долар од сметката. Ако треба до 30 значи ќе дојдат кога тогаш?

Да, со кодот. Ми одбија евро ипол и долар од сметката. Ако треба до 30 значи ќе дојдат кога тогаш?
Де бе па ти за евро ипол се циганчиш? И да не ти ги вратат, голема работа, сепак ќе го имаш задоволството да трошиш пари преку пејпал :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom