PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
  1. 1.50 ЕВРО КОЕ ВИ ГО ПОВЛЕКУВА PAYPAL ПРИ ПОВРЗУВАЊЕ СО КАРТИЧКА ВИ СЕ ВРАЌАТ ЗА 3 ДО 4 ДЕНА, А НЕ ЗА 24 ЧАСА. (НЕ ПАНИЧЕТЕ).​
  2. ИСТО ТАКА ПРИ ПОВРЗУВАЊЕ СО КАРТИЦА МОРА ДА ИМАТЕ И МОРА ДА ВИ ЗЕМАТ И 1$ ДОЛАР ПРЕД ДА ВИ ПОВЛЕЧАТ 1.50 ЕВРО. ( Е ОВИЕ НЕ СЕ ВРАЌААТ )​
  3. ЗНАЧИ ТРЕБА ДА ИМАТЕ НАД 3 ЕВРА МИНИМУМ НА СМЕТКА НА КАРТИЦАТА.​

Ма какво враќање пари, пробав да го верификувам акаунтот пред пола година ми лапнаа 2 евра и не ми ги вратија, мани шо не ми ги вратија туку не го ни верификував акаунтот. И тоа тогаш ми појавуваше некоја грешка, пробав 2 - 3 пати и 4-тиот пат ми ги снема парите, и ден денес ни ми е верификуван ни ми ги вратиле парите да им се мочам во пејпалот. Само се надевам дека не сум единствен (не само од Македонија, туку општо) кој го имал овој проблем.

Значи вака. На Швајцарскиот акаунт од ПС Стор си има има попуст на игрици и пробав да купувам преку Пејпал. Добро стиснав на add 10 chf и ми кажа дека не успеало плаќањето а на смс ми стигна порака од НЛБ дека уплатата е успешно извершена од 8.58 евра така нешто. На пејпал глеам статус canceled а пак сеа ми стигна нова порака на мобилен дека уплатата сепак била неуспешна и ми ги вратија парите.

Зашто не успеа?

што е ова бизнис или персонал акаунт да се направи? Што е разлика?

Ма какво враќање пари, пробав да го верификувам акаунтот пред пола година ми лапнаа 2 евра и не ми ги вратија, мани шо не ми ги вратија туку не го ни верификував акаунтот. И тоа тогаш ми појавуваше некоја грешка, пробав 2 - 3 пати и 4-тиот пат ми ги снема парите, и ден денес ни ми е верификуван ни ми ги вратиле парите да им се мочам во пејпалот. Само се надевам дека не сум единствен (не само од Македонија, туку општо) кој го имал овој проблем.

А го внесе кодот?

Значи вака. На Швајцарскиот акаунт од ПС Стор си има има попуст на игрици и пробав да купувам преку Пејпал. Добро стиснав на add 10 chf и ми кажа дека не успеало плаќањето а на смс ми стигна порака од НЛБ дека уплатата е успешно извершена од 8.58 евра така нешто. На пејпал глеам статус canceled а пак сеа ми стигна нова порака на мобилен дека уплатата сепак била неуспешна и ми ги вратија парите.

Зашто не успеа?

?

А го внесе кодот?

Па праев нешто таму штознам, одамна беше, али у секој случај праев се постапно, бидејќи и моиве дома имаа праено пејпал и пак ништо. Ќе им пишам деноиве ако имаат support да разгледаат ако може нешто да се напраи ако не...

Да прашам нешто дали доколку ми пратат пари на пејлал нормално нели кога ќе отворам акаунт и верификувам и потоа откако ќе ми ги пратат парите дали постои некоја опција да ги извадам парите или јок?

Да прашам нешто дали доколку ми пратат пари на пејлал нормално нели кога ќе отворам акаунт и верификувам и потоа откако ќе ми ги пратат парите дали постои некоја опција да ги извадам парите или јок?
Нема да може да ти пратат пари на македонски пејпал.

Темава има 23 страни, на секоја страна има по 2-3 поста со вакви прашања...
Не, неможеш ниту да примаш, ниту да праќаш пари на PayPal, а исто е и со повлекувањето.

Темава има 23 страни, на секоја страна има по 2-3 поста со вакви прашања...
Не, неможеш ниту да примаш, ниту да праќаш пари на PayPal, а исто е и со повлекувањето.
Тогаш за што .1. ќе ми е? само да пазарувам на нет? ако е за така имам картичка со која можам онлајн да си пазарувам, толаква фама се крена а на крај испадна дека не можеш ниту да примаш, ниту да вадиш ондак не фала на пејпал.

Тогаш за што .1. ќе ми е? само да пазарувам на нет? ако е за така имам картичка со која можам онлајн да си пазарувам, толаква фама се крена а на крај испадна дека не можеш ниту да примаш, ниту да вадиш ондак не фала на пејпал.

Welcome to the club. Истото го викам и ја, ко на интернетов да постои само Ибеј страницата за шопинг, пошто само таму продавачите (не сите, но во поголем број) бараат да се плаќа само со PayPal.

Welcome to the club. Истото го викам и ја, ко на интернетов да постои само Ибеј страницата за шопинг, пошто само таму продавачите (не сите, но во поголем број) бараат да се плаќа само со PayPal.
Јас мислев дека можат да ти праќаат пари и да примаш бидејќи за мене е од голема важност тоа бидејќи јас зимам пари преку вестерн унион и ми зимаат голема провизија ја преку пејпал само 2% провизија а оно уставри да ти било само да купуваш преку интернет. Како и да е тапа е ова.

Јас мислев дека можат да ти праќаат пари и да примаш бидејќи за мене е од голема важност тоа бидејќи јас зимам пари преку вестерн унион и ми зимаат голема провизија ја преку пејпал само 2% провизија а оно уставри да ти било само да купуваш преку интернет. Како и да е тапа е ова.

Пробај со Moneybookers (Skrill) доколку користат луѓето што ти праќаат, доколку не побарај да си напраат акаунт. Моментално Skrill е најдоброто нешто за нас, услугите се скоро исти ко на PayPal, има многу помали провизии, за повлекување пари од Skrill на дебитна ти зема провизија од 3$ при трансакција, сума која што е смешна, без разлика на сумата, дали ќе извадиш 100$ или 1000$, провизијата е таа, 3$.

Е уште да не постои и посери му се на Пејпалот немаше да биде толку познат. Нормално дека постои ама ние сме почетници сеа Македонија е почетник и немаме такви опции да примаме пари ниту да праќаме барем не оваа година... А ако имаш друг ПП од друга држава со сите опции тогаш да нормално парите си ги префрлаш на картица и од картица си ги подигаш после на банкомат или у банка :)
МОЖЕШ САМО ДА КУПУВАШ А ТОА ЌЕ ГО НАПРАВИШ СО ТОА ШТО ЌЕ ПОВРЗЕШ КАРТИЦА СО ПЕЈПАЛОТ ЧИТАЈ ПОГОРЕ ЌЕ ТИ СЕ РАЗЈАСНАТ ПРОЦЕДУРИТЕ ДА НЕ ПИШЕШ ПОПЛАКИ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom