PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Кој има ивадено минативе месеци PayPal ако можи да ми кажи што картичка користи икој туторијал за регистрација бидеќи најдов неколку но имаше коментари дека му ги замрзнувале акаунтите.
Благодарам
Пред месец-два јас регистрирав, според туторијалот на темава, со виза интернет картичка од стопанска банка. Само следи го упатството чекор по чекор и функционира. Порачував од ибеј и други сајтови кои примаат плаќање само преку пејпал и пројде без проблем. Плаќањето функционира, порачките стигаат.

Греота еј коа идам да се регистрирам и коа ги глеам оние државине што се “4th world countires“ а нас не нема, ми се сере

Ќе можам ли со не верифициран PayPal акаунт да порачувам производи од страни како на пример, Amazon, Ebay и др.?

Доколку нарачам нешто, а не подлежи на царина (60 долари = 46 евра), како тоа ќе ми стигне? Пред врата пакет (пошто се тоа обувки) или во пошта да се подигне?

Доколку нарачам нешто, а не подлежи на царина (60 долари = 46 евра), како тоа ќе ми стигне? Пред врата пакет (пошто се тоа обувки) или во пошта да се подигне?
мене поситни работи наочари за сонце, полнач за апарат...) ми стигаа дома на врата а покрупни (ранец, блиц за апарат) на пошта па одев да ги подигнам

мене поситни работи наочари за сонце, полнач за апарат...) ми стигаа дома на врата а покрупни (ранец, блиц за апарат) на пошта па одев да ги подигнам

Благодарам :)
Само уште нешто... Гледам овде може да се плаќа и со Visa Electron, али нешто пишува као Processed with PayPal, еве:
gym3S.png

Значи дека може директно со Visa Electron да се плати, немора она курци палци преку Словенија и Пејпал?

Благодарам :)
Само уште нешто... Гледам овде може да се плаќа и со Visa Electron, али нешто пишува као Processed with PayPal, еве:
gym3S.png

Значи дека може директно со Visa Electron да се плати, немора она курци палци преку Словенија и Пејпал?
и тие картици одат преку пејпал процесирање (види најдесно пиши процесирано преку пејпал). Јас 2 пати плаќав преку банка али се големи провизиите додуше плаќав поскапа роба над 1000 долари па и не ми се виде многу уше 30-40 долари али за ситнурии - само пејпал.

и тие картици одат преку пејпал процесирање (види најдесно пиши процесирано преку пејпал). Јас 2 пати плаќав преку банка али се големи провизиите додуше плаќав поскапа роба над 1000 долари па и не ми се виде многу уше 30-40 долари али за ситнурии - само пејпал.

Аха, значи немора да се ставам преку Словенија кога ќе го одберам тој метод на плаќање? Или ...Чек
Зошто пишува шипинг има до МК, а после кога идам да ги внесам податоците за картицата ја НЕМА македонија во листата? Значи да ставам Словенија, или Бугарија?

Аха, значи немора да се ставам преку Словенија кога ќе го одберам тој метод на плаќање? Или ...Чек
Зошто пишува шипинг има до МК, а после кога идам да ги внесам податоците за картицата ја НЕМА македонија во листата? Значи да ставам Словенија, или Бугарија?
јас немам пејпа ниту картица регистрирана на друга земја, тие купувања ги правам преку луѓе кои имаат и тие најдобро ќе ти објаснат, мене ми помогна мкд владе, па прашај го него.

Многу работи се случуваат во позадина, не е така едноставнио. А и да ја стават и да не ја стават Paypal може секој да го користи од која било држава и за повлекување пари и за плаќање и за бизнис акаунт, треба малце мозок се разбира.
ааа еве го хакерот
те бараше ал е магаре да праите бизнис

Ако има Македонија, стави Македонија. Ако оди трансакцијата преку пејпал, некои продавачи можат да ти ја одбијат со изговор дека со тој пејпал налог неможеш да нарачаш во Мк. Во тој случај стави друга земја, а некаде во адресата допиши Македонија.

Ако има Македонија, стави Македонија. Ако оди трансакцијата преку пејпал, некои продавачи можат да ти ја одбијат со изговор дека со тој пејпал налог неможеш да нарачаш во Мк. Во тој случај стави друга земја, а некаде во адресата допиши Македонија.

А може да ме одбие ОДКОГА ќе му дадам пари или?

Лимит се ресетират на една година од датумот кога си го направил пејпал акаунтот?

Лимит се ресетират на една година од датумот кога си го направил пејпал акаунтот?
Ти пишува колку ти е лимитот и е на годишно ниво, од првото подигање на пари се рачуна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom