PayPal (официјална тема)

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Кој има ивадено минативе месеци PayPal ако можи да ми кажи што картичка користи икој туторијал за регистрација бидеќи најдов неколку но имаше коментари дека му ги замрзнувале акаунтите.
Благодарам
Пред месец-два јас регистрирав, според туторијалот на темава, со виза интернет картичка од стопанска банка. Само следи го упатството чекор по чекор и функционира. Порачував од ибеј и други сајтови кои примаат плаќање само преку пејпал и пројде без проблем. Плаќањето функционира, порачките стигаат.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Греота еј коа идам да се регистрирам и коа ги глеам оние државине што се “4th world countires“ а нас не нема, ми се сере

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Ќе можам ли со не верифициран PayPal акаунт да порачувам производи од страни како на пример, Amazon, Ebay и др.?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Доколку нарачам нешто, а не подлежи на царина (60 долари = 46 евра), како тоа ќе ми стигне? Пред врата пакет (пошто се тоа обувки) или во пошта да се подигне?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Доколку нарачам нешто, а не подлежи на царина (60 долари = 46 евра), како тоа ќе ми стигне? Пред врата пакет (пошто се тоа обувки) или во пошта да се подигне?
мене поситни работи наочари за сонце, полнач за апарат...) ми стигаа дома на врата а покрупни (ранец, блиц за апарат) на пошта па одев да ги подигнам

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
мене поситни работи наочари за сонце, полнач за апарат...) ми стигаа дома на врата а покрупни (ранец, блиц за апарат) на пошта па одев да ги подигнам
Благодарам :)
Само уште нешто... Гледам овде може да се плаќа и со Visa Electron, али нешто пишува као Processed with PayPal, еве:

Значи дека може директно со Visa Electron да се плати, немора она курци палци преку Словенија и Пејпал?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Благодарам :)
Само уште нешто... Гледам овде може да се плаќа и со Visa Electron, али нешто пишува као Processed with PayPal, еве:

Значи дека може директно со Visa Electron да се плати, немора она курци палци преку Словенија и Пејпал?
и тие картици одат преку пејпал процесирање (види најдесно пиши процесирано преку пејпал). Јас 2 пати плаќав преку банка али се големи провизиите додуше плаќав поскапа роба над 1000 долари па и не ми се виде многу уше 30-40 долари али за ситнурии - само пејпал.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
и тие картици одат преку пејпал процесирање (види најдесно пиши процесирано преку пејпал). Јас 2 пати плаќав преку банка али се големи провизиите додуше плаќав поскапа роба над 1000 долари па и не ми се виде многу уше 30-40 долари али за ситнурии - само пејпал.

Аха, значи немора да се ставам преку Словенија кога ќе го одберам тој метод на плаќање? Или ...Чек
Зошто пишува шипинг има до МК, а после кога идам да ги внесам податоците за картицата ја НЕМА македонија во листата? Значи да ставам Словенија, или Бугарија?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Аха, значи немора да се ставам преку Словенија кога ќе го одберам тој метод на плаќање? Или ...Чек
Зошто пишува шипинг има до МК, а после кога идам да ги внесам податоците за картицата ја НЕМА македонија во листата? Значи да ставам Словенија, или Бугарија?
јас немам пејпа ниту картица регистрирана на друга земја, тие купувања ги правам преку луѓе кои имаат и тие најдобро ќе ти објаснат, мене ми помогна мкд владе, па прашај го него.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Многу работи се случуваат во позадина, не е така едноставнио. А и да ја стават и да не ја стават Paypal може секој да го користи од која било држава и за повлекување пари и за плаќање и за бизнис акаунт, треба малце мозок се разбира.
ааа еве го хакерот
те бараше ал е магаре да праите бизнис

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Ако има Македонија, стави Македонија. Ако оди трансакцијата преку пејпал, некои продавачи можат да ти ја одбијат со изговор дека со тој пејпал налог неможеш да нарачаш во Мк. Во тој случај стави друга земја, а некаде во адресата допиши Македонија.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ако има Македонија, стави Македонија. Ако оди трансакцијата преку пејпал, некои продавачи можат да ти ја одбијат со изговор дека со тој пејпал налог неможеш да нарачаш во Мк. Во тој случај стави друга земја, а некаде во адресата допиши Македонија.
А може да ме одбие ОДКОГА ќе му дадам пари или?

Член од
30 јули 2010
Мислења
157
Поени од реакции
40
Лимит се ресетират на една година од датумот кога си го направил пејпал акаунтот?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Лимит се ресетират на една година од датумот кога си го направил пејпал акаунтот?
Ти пишува колку ти е лимитот и е на годишно ниво, од првото подигање на пари се рачуна.

Kajgana Shop

На врв Bottom