PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Пред да го напишаш ова дали си ги разгледал,прочитал и протолкувал законите како и царинскиот тарифник.
Што се однесува до PayPal со добра воља на институциите во Македонија можеби ќе почне да функционира најрано по 10тина години
Да, сум ги прочитал, што ти е поентата што си ме повикал?

ај вака, јас имам пејпал сметка и сакам исклучиво да ја користам за купување, те се што заработувам трошам и не го повлекувам.
Понекогаш сакам да трошам повеќе од колку што имам заработено онлајн, па ми треба да пратам пари што ми е ризик, аро ама може со некој од вас да се договориме:
јас лично на рака ќе ви дадам пари или ќе ви префрлам преку трансакциона сметка а вие ќе ми дадете на пејпал. Мислам дека овака е вин-вин ситуација, ќе си го поделиме трошокот што е пропратен и го запираат заради еден куп причини и ќе заштедиме.
ениуан?

ај вака, јас имам пејпал сметка и сакам исклучиво да ја користам за купување, те се што заработувам трошам и не го повлекувам.
Понекогаш сакам да трошам повеќе од колку што имам заработено онлајн, па ми треба да пратам пари што ми е ризик, аро ама може со некој од вас да се договориме:
јас лично на рака ќе ви дадам пари или ќе ви префрлам преку трансакциона сметка а вие ќе ми дадете на пејпал. Мислам дека овака е вин-вин ситуација, ќе си го поделиме трошокот што е пропратен и го запираат заради еден куп причини и ќе заштедиме.
ениуан?
Ако имаш Pay Pal со Македонска картичка а странска адреса,внеси си на картичката пари и во каква валита купуваш автоматски ти гипрефрла парите во таа валута исто така со PayPal,можеш на ebay да огласуваш и продаваш.Имаш и лимит пази да не го поминеш лимитот.

Сакам да прашан. Барајќи на интернет видов дека за во македонија едниствено преку тутунска банка може да се извршуваат трнасакции. Треабло да одбереш нешто словениа за да биде успешно, но кога пробав да ја внесам мојата картичка вели деке нее валидна за оваа држава. Дали и каде сум ја направил грешката ?

Благодарам однапред

Сакам да прашан. Барајќи на интернет видов дека за во македонија едниствено преку тутунска банка може да се извршуваат трнасакции. Треабло да одбереш нешто словениа за да биде успешно, но кога пробав да ја внесам мојата картичка вели деке нее валидна за оваа држава. Дали и каде сум ја направил грешката ?

Благодарам однапред

Благодарам однапред
Пост 1436 процитај и први како што е објаснето
http://forum.kajgana.com/threads/paypal-официјална-тема.20572/page-96#post-5676537

А кој тип картичка вадите од тутунска за интернет плаќање или најобична виза трансакциска

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

Дечки може некој да ми каже на која страна од темава е објаснета целата постапка за отворање на нов акоунт на пејпал?

здраво
успешно се регистрирав ,и направив порачка одма.
сега после дба дена ,сакав да порачам нешто,
и кога одам да платам и го потврдам плаќањето ме враќа повторно назад.
мислев да не е направена порачката ,но во листата на ебаѕжј сеуште стои "плати"
покушав уште еднаш ,повторно истото,
не ми пристигана смс инаку,на сметката од банката нема повлечено пари.

на акаундот од paypal гледам дека ми ги вратиле оние 1.5 евра.

дали ми е веќе блокиран акаундот ?

известуваат ли некако ,на email,или пак воопшто не известуваат.​

здраво​
успешно се регистрирав ,и направив порачка одма.​
сега после дба дена ,сакав да порачам нешто,​
и кога одам да платам и го потврдам плаќањето ме враќа повторно назад.​
мислев да не е направена порачката ,но во листата на ебаѕжј сеуште стои "плати"​
покушав уште еднаш ,повторно истото,​
не ми пристигана смс инаку,на сметката од банката нема повлечено пари.​
на акаундот од paypal гледам дека ми ги вратиле оние 1.5 евра.​
дали ми е веќе блокиран акаундот ?​
Со маил си се регистрирал,провери си го меилот,види штое проблемот.

здраво​
успешно се регистрирав ,и направив порачка одма.​
сега после дба дена ,сакав да порачам нешто,​
и кога одам да платам и го потврдам плаќањето ме враќа повторно назад.​
мислев да не е направена порачката ,но во листата на ебаѕжј сеуште стои "плати"​
покушав уште еднаш ,повторно истото,​
не ми пристигана смс инаку,на сметката од банката нема повлечено пари.​
на акаундот од paypal гледам дека ми ги вратиле оние 1.5 евра.​
дали ми е веќе блокиран акаундот ?​

''Napraviv poracka odma''
-Mislis uspesno si platil nesto ?

Dali ti e povrzan paypalot so ebay akauntot.
Moze proizvodot da ne go dostavuvaat do Mk pa zatoa nemozes da go platis.

првата порачка ми е во ебај во платени
а вторава што неможам да ја платам,стои сеуште статус "плати"
на емаил немам ништо
на пајпал страната ми стојат две трансакции
првата пратка и второто нивното враќање на оние 1.5 евро

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom