- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.681
- Поени од реакции
- 18.738
Типот немал пари да си отвори директен акоунт за кредит и дебит карти трансакци па користи пејпал...е толку му вреди бизнисот и толкава му е инвестицијата од такви фаци подобро и да не купуваш. Инаку провизии за СВИФТ нема во ЕУ а за суми под 500 евра се 5.5 евра а за над 500 евра се 1%. А посаглам фирми не зимаат ни провизии за директ дебит и кредит. Пејпал незнам колку зема провизија...Но ако фирмата работи само преку пејпал значи е мизерија и нема кредибилитет...јас тие „фирми“ ги множам со 0 и не им давам ни денар зошто има добри шанси да се превара. Да си бидеме реални знеаме зошто е непоходен пејпал...да не се лажеме големи сме...добро може и да има некој малолетник овде ама и тој ќе порасне и време му е да научи
Значи што научивме денес пејпал се користи за:
-Бит коинт мајнинг
-Продавање теми од Ворд Пресс
-Продавање долен веш на Ибеј во Америка бидејќи таму биле доларите
Не дека е лошо ова секој треба да проба свој бизнис дури и вакви ствари...али дека е некој значајна и битна работа пејпал за МК не е...значајно им е на пар дечки кој сакаат да заработат некое ситно доларче на нет...
Час завршен сите по дома. Толку од мене.
Ок продолжуваш со работи за кои немаш врска.
Еве ги исмеваш сите за ebay, а јас знам тип кој стаса до $700 ДНЕВНО на EBAY, со продажба на работи од Македонија. Користеше Paypal акоунт од пријател од Америка, ама ете му заврши бизнисот оти имаше проблеми со пријателот од америка.
Сега повеќето снаодливи си имаат друго државјанство и си користат paypal од таму, некој идат само за да земат роба од тука. А замисли ако сите пари идат во Македонија, немасто да се плаќа данок на други држави.
Мојата проценка е дека од 100 - 300 милиони евра ќе идат во Македонија на годишно ниво, ако се воведи Paypal, а тоа се пари рамни или поголеми од нивото на странски инвестиции во Македонија.