PayPal конечно достапен во Србија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам со какви фирми соработувате ама мене никогаш никој не ми ни спомнал пејпал... мислам дека појма немате како функцинира бизнисот не е светот ебеј :)

Во кој век си заглавил бе пријателе?

Во кој век си заглавил бе пријателе?
Не е битен векот битно е на кое ниво си и колку си сериозен :)...
П.С. да не користиш биткоинти за пејпал плаќања :LOL:

Не е битен векот битно е на кое ниво си и колку си сериозен :)...
П.С. да не користиш биткоинти за пејпал плаќања :LOL:
Охлеле, уште еден средношколец што се замислил дека е бизнисмен од светски ранг. Ајм овер анд аут.

Може и преку ИБАН мене така пари ми испраќаат...да се чека 2-3 дена ама поефтино е и поедноставно некој знаат и директно на кредитна. Незнам што ќе ви е пејпал продавате самолепливи сликички и хандмејд кукли на ебај :LOL:... дај бе жити се кој прави сериозен бизнис и користи само пајпал плаќања :LOL:

Немам коментар Стефус, очигледно размислуваш исто како и повеќето во Владата кои го следат класичниот бизнис и начин на заработка.

Само една работа ќе ти кажам, Џорџ Буш во 2008 го продолжи рокот за не оданочување на парите заработени преку Пеј пал, до 2011, само за да расти ecommerce во Америка.

Дури од 2011 година, американските граѓани се должни да ги пријават парите заработени на пајпал и тоа ако заработиле над 20.000 длари годишно или ако имале над 200 поединечни примања на пари.

Охлеле, уште еден средношколец што се замислил дека е бизнисмен од светски ранг. Ајм овер анд аут.
колку што се сеќавам ти беше биткоинт мајнер кој користи пејпал за трансакции :pos:... ууууу што ли нема да чуеш.:pos: темава сместа треба во ЧДА.

колку што се сеќавам ти беше биткоинт мајнер кој користи пејпал за трансакции :pos:... ууууу што ли нема да чуеш.:pos: темава сместа треба во ЧДА.

Да, биткоин мајнер сум, and? Нешто као ме навредуваш со тоа? И користам Пејпал секојдневно за трансакции. Уште една навреда?
Баш вчера продадов 1 биткоин за 150 фунти, happy? Што све не ќе видиш на форумов, лелееј.

Да, биткоин мајнер сум, and? Нешто као ме навредуваш со тоа? И користам Пејпал секојдневно за трансакции. Уште една навреда?
Баш вчера продадов 1 биткоин за 150 фунти, happy? Што све не ќе видиш на форумов, лелееј.
Мислам дека добро ја илустирате поентата какви бизниси користат само пејпал...бит коинт мајниг...некој таен бизнис со америка...продавање чудна роба на ебеј итн...све мутни дилови и потенцијални превари и Понзи шеми во раст :). Годинивие ме научиле ако некој тргува само со пејпал...држи се подалеку од него...:)

Си чул за траен налог и акредитиви и банка за порамнувања? ... уствари на кога јас му зборувам :)
Дечкиве уште да ти нацртаат, а ти се инатиш до смрт. Траен налог и акредитиви ма дај не заебавај човече:D

Сочуство за денот, честитки за последниве пар месеци(ако се занимаваш со ова толку време)

Дечкиве уште да ти нацртаат, а ти се инатиш до смрт. Траен налог и акредитиви ма дај не заебавај човече:D
Инаку вие у дојч фирма работите со пејпал или сте на манибукерс :LOL: Пак почна да лечиш фрустраци :P Кај и да е gade ќе почне да ви плаќа побарувања и во биткоинти...:LOL:

Инаку вие у дојч фирма работите со пејпал или сте на манибукерс :LOL: Пак почна да лечиш фрустраци :P Кај и да е gade ќе почне да ви плаќа побарувања и во биткоинти...:LOL:

Абе доста тролаш, како не ти се смачи.

Како ќе наплатиш услуга од $50, на интернет, или еве уште помалце, нешто што можам за 5 мин да го направам, за $10.

SWIFT?
WesternUnion

И не само како приватно лице, туку и како фирма, ни пропаднале чекови од 20-60$ оти провизиите се преку 50 еур.

Секој small бизнис на запад има paypal и сака да плати така.

Значи не е проблемот ко ќе наплаќаме $2000, $1000 за еден сајт, па и помалце од тоа, нема проблем со SWIFT ќе си ги земиме парите. Проблем е како да ги збираме ситните пари каде што може да се прават милиони, оти правиш една WordPress тема и ја продаваш за $20 на илјадници корисници, а без paypal немаш бизнис.

Ве сфаќа дечки али ете му се инати вечерва па си ја нашол темава :)

Абе доста тролаш, како не ти се смачи.

Како ќе наплатиш услуга од $50, на интернет, или еве уште помалце, нешто што можам за 5 мин да го направам, за $10.

SWIFT?
WesternUnion

И не само како приватно лице, туку и како фирма, ни пропаднале чекови од 20-60$ оти провизиите се преку 50 еур.

Секој small бизнис на запад има paypal и сака да плати така.

Значи не е проблемот ко ќе наплаќаме $2000, $1000 за еден сајт, па и помалце од тоа, нема проблем со SWIFT ќе си ги земиме парите. Проблем е како да ги збираме ситните пари каде што може да се прават милиони, оти правиш една WordPress тема и ја продаваш за $20 на илјадници корисници, а без paypal немаш бизнис.
Типот немал пари да си отвори директен акоунт за кредит и дебит карти трансакци па користи пејпал...е толку му вреди бизнисот и толкава му е инвестицијата од такви фаци подобро и да не купуваш. Инаку провизии за СВИФТ нема во ЕУ а за суми под 500 евра се 5.5 евра а за над 500 евра се 1%. А посаглам фирми не зимаат ни провизии за директ дебит и кредит. Пејпал незнам колку зема провизија...Но ако фирмата работи само преку пејпал значи е мизерија и нема кредибилитет...јас тие „фирми“ ги множам со 0 и не им давам ни денар зошто има добри шанси да се превара. Да си бидеме реални знеаме зошто е непоходен пејпал...да не се лажеме големи сме...добро може и да има некој малолетник овде ама и тој ќе порасне и време му е да научи :)
Значи што научивме денес пејпал се користи за:
-Бит коинт мајнинг
-Продавање теми од Ворд Пресс
-Продавање долен веш на Ибеј во Америка бидејќи таму биле доларите
Не дека е лошо ова секој треба да проба свој бизнис дури и вакви ствари...али дека е некој значајна и битна работа пејпал за МК не е...значајно им е на пар дечки кој сакаат да заработат некое ситно доларче на нет...
Час завршен сите по дома. Толку од мене.

Типот немал пари да си отвори директен акоунт за кредит и дебит карти трансакци па користи пејпал...е толку му вреди бизнисот и толкава му е инвестицијата од такви фаци подобро и да не купуваш. Инаку провизии за СВИФТ нема во ЕУ а за суми под 500 евра се 5.5 евра а за над 500 евра се 1%. А посаглам фирми не зимаат ни провизии за директ дебит и кредит. Пејпал незнам колку зема провизија...Но ако фирмата работи само преку пејпал значи е мизерија и нема кредибилитет...јас тие „фирми“ ги множам со 0 и не им давам ни денар зошто има добри шанси да се превара. Да си бидеме реални знеаме зошто е непоходен пејпал...да не се лажеме големи се...добро може и да има некој малолетник овде ама и тој ќе порасне и време му е да научи :)
Значи што научивме денес пејпал се користи за:
-Бит коинт мајнинг
-Продавање теми од Ворд Пресс
-Продавање долен веш на Ибеј во Америка бидејќи таму биле доларите
Не дека е лошо ова секој треба да проба свој бизнис дури и вакви ствари...али дека е некој значајна и битна работа пејпал за МК не е...
Час завршен сите по дома. Толку од мене.
Како прво: не сме во ЕУ.
Како второ: донации.
Како трето: инает тераш и се гледа од месечината.
Како четврто: што ти сметаат толку микротрансакциите и продажбата на нефизички работи преку интернет? пари смеат и можат да прават само тие што можат да продаваат работи на интернет по над 100 евра? зарем секогаш кога сакам да купам апликација за Windows треба да тркнам до банка? што ако тој што ја продава апликацијата не е лоциран во ЕУ? разбираш ли дека е 10 пати поефикасно да платиш преку пејпал за такви нефизички работи?

Како прво: не сме во ЕУ.
Како второ: донации.
Како трето: инает тераш и се гледа од месечината.
Како четврто: што ти сметаат толку микротрансакциите? пари смеат и можат да прават само тие што можат да продаваат работи на интернет по над 100 евра? зарем секогаш кога сакам да купам апликација за Windows на интернет треба да тркнам до банка? што ако тој што ја продава апликацијата не е лоциран во ЕУ?

пс. Пејпал не е само за продавање, туку и за купување

Врти дечкото милионски суми, па му е под ниво да разговара за такви смешни работи.Ние сме обичен пук за него, остај го.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom