PayPal конечно достапен во Србија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Типот немал пари да си отвори директен акоунт за кредит и дебит карти трансакци па користи пејпал...е толку му вреди бизнисот и толкава му е инвестицијата од такви фаци подобро и да не купуваш. Инаку провизии за СВИФТ нема во ЕУ а за суми под 500 евра се 5.5 евра а за над 500 евра се 1%. А посаглам фирми не зимаат ни провизии за директ дебит и кредит. Пејпал незнам колку зема провизија...Но ако фирмата работи само преку пејпал значи е мизерија и нема кредибилитет...јас тие „фирми“ ги множам со 0 и не им давам ни денар зошто има добри шанси да се превара. Да си бидеме реални знеаме зошто е непоходен пејпал...да не се лажеме големи сме...добро може и да има некој малолетник овде ама и тој ќе порасне и време му е да научи :)
Значи што научивме денес пејпал се користи за:
-Бит коинт мајнинг
-Продавање теми од Ворд Пресс
-Продавање долен веш на Ибеј во Америка бидејќи таму биле доларите
Не дека е лошо ова секој треба да проба свој бизнис дури и вакви ствари...али дека е некој значајна и битна работа пејпал за МК не е...значајно им е на пар дечки кој сакаат да заработат некое ситно доларче на нет...
Час завршен сите по дома. Толку од мене.

Ок продолжуваш со работи за кои немаш врска.

Еве ги исмеваш сите за ebay, а јас знам тип кој стаса до $700 ДНЕВНО на EBAY, со продажба на работи од Македонија. Користеше Paypal акоунт од пријател од Америка, ама ете му заврши бизнисот оти имаше проблеми со пријателот од америка.

Сега повеќето снаодливи си имаат друго државјанство и си користат paypal од таму, некој идат само за да земат роба од тука. А замисли ако сите пари идат во Македонија, немасто да се плаќа данок на други држави.

Мојата проценка е дека од 100 - 300 милиони евра ќе идат во Македонија на годишно ниво, ако се воведи Paypal, а тоа се пари рамни или поголеми од нивото на странски инвестиции во Македонија.

За мене не е потребен јас користам директ дебит и понекогаш вајер трансфер...пајпал мани букерс итн не користам. Така да за мене е комплетно непотребен...го гледам на сајтови ама...додуше и на многу места го нема...мислам дека е поедноставно и поефтино директно плаќање одколку преку пејпал.
dobro e za tebe, ako kupuvas samo vazelin togas nemas potreba od paypal

Инаку провизии за СВИФТ нема во ЕУ а за суми под 500 евра се 5.5 евра а за над 500 евра се 1%. А посаглам фирми не зимаат ни провизии за директ дебит и кредит. Пејпал незнам колку зема провизија...

А инаку спома дека користиш Direct Debt, тоа го има во некоја од Македонскиве банки?

Исто овие провизии за SWIFT што ги спомуваш се за банки во ЕУ, не примаме многу трансфери од ЕУ, најчесто од САД, ама и од ЕУ провизиите беа 15 еур нагоре, плус банката ти зема 500-600 денари, плус ќе те закрпат на курсот на девизите, така де со која банка соработуваш што има толку ниска провизија?

ние сме далеку од многу работи за разлика од светот.Ама проста раја.Испаднал дури и на дожд,трча ли трча за да гласа.
Арно ни било.Во европа било криза:)Тотално сме изолирани од светот.Како Албанија порано....

Инаку со вакви министри кои по цел ден си играат џебен билијард,верувам дека и Косово пред нас ќе добие Пејпал..

ние сме далеку од многу работи за разлика од светот.Ама проста раја.Испаднал дури и на дожд,трча ли трча за да гласа.
Арно ни било.Во европа било криза:)Тотално сме изолирани од светот.Како Албанија порано....

Инаку со вакви министри кои по цел ден си играат џебен билијард,верувам дека и Косово пред нас ќе добие Пејпал..
Mislam deka si vo pravo za kosovo

Хм не сум знаел дека во државава имало толку добри бизнисмени кој растур правиле по нет.

Небитно Пеј пал е добра работа и треба стварно штета што го немаме. Но за да носиме 100-300 милиони годишно преку тоа треба ........... јас незнам како другиве незнаат за тоа што имаат ПП.

Јас немам ПП али си купувам со картичка дирекно од НЛБ и до сега ама баш никој ме нема заебано дури и ми имаат вратено пари за роба што нестигна и оштетена при транспорт. ПП е најпопуларен поради еБеј и заради тоа го бараме а не дека без него не се живи. Откако најдов страни кој ми го овозможија ова ама ич не ми е гајле сега за ПП е сега ако некој заработува преку тоа тогаш тоа е друг проблем.

Ок продолжуваш со работи за кои немаш врска.

Еве ги исмеваш сите за ebay, а јас знам тип кој стаса до $700 ДНЕВНО на EBAY, со продажба на работи од Македонија. Користеше Paypal акоунт од пријател од Америка, ама ете му заврши бизнисот оти имаше проблеми со пријателот од америка.

Сега повеќето снаодливи си имаат друго државјанство и си користат paypal од таму, некој идат само за да земат роба од тука. А замисли ако сите пари идат во Македонија, немасто да се плаќа данок на други држави.

Мојата проценка е дека од 100 - 300 милиони евра ќе идат во Македонија на годишно ниво, ако се воведи Paypal, а тоа се пари рамни или поголеми од нивото на странски инвестиции во Македонија.
Јас мислам затоа и Су.брата Рој не инвестираше...владава немала пејпал акоунт:)...дај те малку реално немате само вие интернет...:)

Јас мислам затоа и Су.брата Рој не инвестираше...владава немала пејпал акоунт:)...дај те малку реално немате само вие интернет...:)
Ооо добровечер!!! :). На што сме вечерва?

Ај кажи ми кои банки во Македонија ги имаат тие провизии од 5еур со кој што работиш ти?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom