PayPal (официјална тема)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
А да ве прашам, ми пишува дека ми се вратени парите на картичка ама на картичкава уште ништо нема. Треба да се почека еден ден за трансакцијата или?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
А да ве прашам, ми пишува дека ми се вратени парите на картичка ама на картичкава уште ништо нема. Треба да се почека еден ден за трансакцијата или?
Остави му неколку дена.

Член од
30 јули 2010
Мислења
157
Поени од реакции
40
Имам пејпал преку тутунска, вадам често пари секогаш ми стигаа на сметка за 3 дена откако ке направев withdraw , ама сега еве после 10 дена уште не ми се стигнати на сметката. Да не знае некој што е проблемов?

Член од
10 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
3
Zdravo :)
Dragi prijateli, jas uspeav da otvoram PayPal account i da go verificiram blagodarenie na Anon! Fala Anon i fala na site drugi sto imate pomognato na forumov.

Kartickata mi e VISA Electron od Tutunska Banka, ama izvadena mi e od pred 3 godini i nekoj mesec. Strav mi bese da si igram so PayPal dosega za da ne me blokiraat neli, ama si rekov "fuck it" i napraviv account, mi zemaa eden dolar, pa posle ja verificirav kartickata i mi zemaa uste 1.5 EUR i sega mi e verified. Mi vratija 1.5EUR nazad i imam tolku na PayPal ama ne gi cepkam tie neka si stojat tamu...Dolarot ne mi go vratija by the way, ama ne mi e za $1 neli. Imam i ebay account ama ne mi se povrzani PayPal i eBay accountite.Treba da gi povrzam PayPal i eBay za da mozam da kupam nesto od eBay, taka?

Sega inaku mi e strav da kupam bilo sto :LOL: za da ne mi go blokiraat PayPal-ot. Ne planiram da prodavam nisto nitu da povlekuvam pari od PP na karticka ili takvi raboti, isklucivo mi e za kupuvanje raboti od ebay. Nekoi sitnici: kuleri za PC, mozebi maus, nekoi misc. raboti sto gi nema vo mk, po nekoj eftin saat, rezerva remcinja za saat - takvi drangulii. I ke gledam da sum sekogas pod 45 evra za da ne me izbricat so carina. Ke gledam da kupuvam samo od Top-Rated Sellers za da nemam problemi so isporacka za da nemora da napravam dispute i da me blokiraat. Sto drugo mozete da mi kazete/preporacate/posovetuvate za da ne napravam belja?

Pozdrav, Joe.

EDIT: Do kolku pari mislite deka e "pametno" da dadam za nesto sto bi kupil? Jas licno poveke od $200 nikogas ne bi dal zasto strav mi e da ne se zaebe rabota i da ostanam i bez pari i bez toa sto sum go poracal i bez PayPal. Sto mislite?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Sto drugo mozete da mi kazete/preporacate/posovetuvate za da ne napravam belja?

EDIT: Do kolku pari mislite deka e "pametno" da dadam za nesto sto bi kupil? Jas licno poveke od $200 nikogas ne bi dal zasto strav mi e da ne se zaebe rabota i da ostanam i bez pari i bez toa sto sum go poracal i bez PayPal. Sto mislite?
Обиди се да пишуваш со кирилица ако можеш.

Не се секирај за купување, особено ако не планираш да купуваш некои поголеми и скапи работи што би провклекле внимание. Мене на пример, досега се ми има стигнато, макар било тоа и еден долар вредност и со бесплатна достава.

Друг совет кој би ти го дал е да оставаш позитивен фидбек, доколку се е во ред, и да гледаш од тој што купуваш да има поголем рејтинг, односно повеќе ѕвездички и висок процент на репутација.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Друштво
Вака јас повлеков пари на кредитна преку нлб од пајпол, на пејпол пишува Withdraw - Completed
А на панелот од НЛБ не ги пишува парите дека се на дебитна стигнати.
Можда 5-6 саати кај што се одобрени парите на дебитна и пратени ама на нлб панелот ги нема
Има некој вакво искуство?
поздрав

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Момци купив од ибеј од продавач од америка, и пакетот имаше тракинг до NY so USPS, Потоа престана тракингот оти USPS е само америчка пошта нормално. Е сега од искуство некој да ми каже кога да очекувам да ми стигне пакетчето, малечко е инаку нема царина за него 26 долари ме чинеше вкупно. Процесирано е на 23.01.2013 последен пат, претпоставувам тогаш тргнало кон Европа. Дали некој се соочил со нешто слично? Дали да одам во пошта да прашам или?

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
луѓе иам картичка од шпаркасе(виса електрон) дали е можно некако да се регистрирам на paypal од друга држава(како шо прат дечките со картички од нлб) ? ако знај некој нека ми пиши ПП

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Момци купив од ибеј од продавач од америка, и пакетот имаше тракинг до NY so USPS, Потоа престана тракингот оти USPS е само америчка пошта нормално. Е сега од искуство некој да ми каже кога да очекувам да ми стигне пакетчето, малечко е инаку нема царина за него 26 долари ме чинеше вкупно. Процесирано е на 23.01.2013 последен пат, претпоставувам тогаш тргнало кон Европа. Дали некој се соочил со нешто слично? Дали да одам во пошта да прашам или?
Сосема нормално е, штом ја напушти Америка нема да добиеш повеќе податоци на тракингот, ама пратката (најверојатно) ќе стигне безбедно, немораш да се замараш да одиш во пошта, освен ако не си многу нестрплив па да им досаѓаш. Во главно би требало да стаса за околу 20-25 дена од кога е порачано. Инаку на таа дата е скенирано, дали навистина тој ден тргнала пратката, или ја фатило викенд и слично, колку меѓу станици ќе има до Македонија, и колку време ќе се шутка тука од рафт до рафт меѓу разните сектори, најубаво да се релаксираш и да дозволиш да те изненади поштарот.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
3
Обиди се да пишуваш со кирилица ако можеш.

Не се секирај за купување, особено ако не планираш да купуваш некои поголеми и скапи работи што би провклекле внимание. Мене на пример, досега се ми има стигнато, макар било тоа и еден долар вредност и со бесплатна достава.

Друг совет кој би ти го дал е да оставаш позитивен фидбек, доколку се е во ред, и да гледаш од тој што купуваш да има поголем рејтинг, односно повеќе ѕвездички и висок процент на репутација.
Ти благодарам многу Blazing Guns, сега веќе не ми е страв :). Ќе си купувам ситнурии од време на време и ќе си седам мирен. Ви благодарам на сите уште еднаш ;) .

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Ти благодарам многу Blazing Guns, сега веќе не ми е страв :). Ќе си купувам ситнурии од време на време и ќе си седам мирен. Ви благодарам на сите уште еднаш ;) .
Добар совет ти дале, треба полека и внимателно да им го лижеш гзот..шо и не е некој проблем пошо ние македонците сме нели познати по тоа ;) доколку сето ова го правиш добро како што те учат овде нема да има никаков проблем :D
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 00:39 ---
У која пошта ќе прашаш? Не за џабе ја јадев гомна на претходните страни дека ние во Македонија сме ти како бермудски триаголник кај нас се губи секаква трага од пратките!
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 00:41 ---
Друштво
Вака јас повлеков пари на кредитна преку нлб од пајпол, на пејпол пишува Withdraw - Completed
А на панелот од НЛБ не ги пишува парите дека се на дебитна стигнати.
Можда 5-6 саати кај што се одобрени парите на дебитна и пратени ама на нлб панелот ги нема
Има некој вакво искуство?
поздрав
Ти пишува на сто места низ темава да не повлекуваш пари од пејпал на картичка пошо ќе ти ја блокираат :facepalm:

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Ти пишува на сто места низ темава да не повлекуваш пари од пејпал на картичка пошо ќе ти ја блокираат :facepalm:
јас на 100 места порочитав дека може да се повлекува до одреден лимит пример 300 долари и ти бараат верификација преку телефон. а банката не може да ти е одземе картицата туку така..

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
јас на 100 места порочитав дека може да се повлекува до одреден лимит пример 300 долари и ти бараат верификација преку телефон. а банката не може да ти е одземе картицата туку така..
Не банката нема да ти ја одземе картицата у никој случај тоа немај гајле али има добра шанса пејпал да ти ја блокира сметката како и да е тоа е твој ризик али ако веќе имаш пејпал и го користиш за заработка би ти било попаметно да продолжиш да го користиш а да ги вадиш преку некој што има неограничен верификуван од странство пејпал. Има по огласиве на реклама на пазар 3 гледам вадат пари. Болји плати си некоја ситна провизија на некој да ти ги извади парите и користи си го пејпалот него да останеш без него. Нема да ти го блокираат ако праќаш пари од еден на друг пејпал.

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Пак ветувања,

http://www.vijesti.me/vijesti/strah-klika-crnogorci-zaziru-online-kupovine-clanak-108837

Црна Гора „ќе добиеле“ годинава веројатно во пакет со Македонија, Србија и Молдавија

Аха, да :facepalm:

Исто според ова што го викаат Македонија и Србија го исполнувале само условот за праќање пари не и за примање, па во пакет со Црна Гора ќе сме можеле само да праќаме пари а по некое време ќе и дозволеле на Црна Гора да прима оти однапред си завршиле работа. Ако не се жалам, пак нека биде и само праќање да не се стресираш кога порачуваш нешто да не те заебаваат со адресата :)

http://www.vijesti.me/vijesti/iako-moze-crna-gora-nece-dobiti-odmah-sve-paypal-servise-zbog-srbije-makedonije-clanak-14124

Kajgana Shop

На врв Bottom