Остави му неколку дена.А да ве прашам, ми пишува дека ми се вратени парите на картичка ама на картичкава уште ништо нема. Треба да се почека еден ден за трансакцијата или?
Немам идеја зошто би ја немал таа опција...Кај мене има само “Withdraw funds to your bank account“, нема “Withdraw funds to your card“... Чаре...?![]()
Обиди се да пишуваш со кирилица ако можеш.Sto drugo mozete da mi kazete/preporacate/posovetuvate za da ne napravam belja?
EDIT: Do kolku pari mislite deka e "pametno" da dadam za nesto sto bi kupil? Jas licno poveke od $200 nikogas ne bi dal zasto strav mi e da ne se zaebe rabota i da ostanam i bez pari i bez toa sto sum go poracal i bez PayPal. Sto mislite?
Сосема нормално е, штом ја напушти Америка нема да добиеш повеќе податоци на тракингот, ама пратката (најверојатно) ќе стигне безбедно, немораш да се замараш да одиш во пошта, освен ако не си многу нестрплив па да им досаѓаш. Во главно би требало да стаса за околу 20-25 дена од кога е порачано. Инаку на таа дата е скенирано, дали навистина тој ден тргнала пратката, или ја фатило викенд и слично, колку меѓу станици ќе има до Македонија, и колку време ќе се шутка тука од рафт до рафт меѓу разните сектори, најубаво да се релаксираш и да дозволиш да те изненади поштарот.Момци купив од ибеј од продавач од америка, и пакетот имаше тракинг до NY so USPS, Потоа престана тракингот оти USPS е само америчка пошта нормално. Е сега од искуство некој да ми каже кога да очекувам да ми стигне пакетчето, малечко е инаку нема царина за него 26 долари ме чинеше вкупно. Процесирано е на 23.01.2013 последен пат, претпоставувам тогаш тргнало кон Европа. Дали некој се соочил со нешто слично? Дали да одам во пошта да прашам или?
Ти благодарам многу Blazing Guns, сега веќе не ми е стравОбиди се да пишуваш со кирилица ако можеш.
Не се секирај за купување, особено ако не планираш да купуваш некои поголеми и скапи работи што би провклекле внимание. Мене на пример, досега се ми има стигнато, макар било тоа и еден долар вредност и со бесплатна достава.
Друг совет кој би ти го дал е да оставаш позитивен фидбек, доколку се е во ред, и да гледаш од тој што купуваш да има поголем рејтинг, односно повеќе ѕвездички и висок процент на репутација.
Добар совет ти дале, треба полека и внимателно да им го лижеш гзот..шо и не е некој проблем пошо ние македонците сме нели познати по тоаТи благодарам многу Blazing Guns, сега веќе не ми е страв. Ќе си купувам ситнурии од време на време и ќе си седам мирен. Ви благодарам на сите уште еднаш
.
У која пошта ќе прашаш? Не за џабе ја јадев гомна на претходните страни дека ние во Македонија сме ти како бермудски триаголник кај нас се губи секаква трага од пратките!Момци купив од ибеј од продавач од америка, и пакетот имаше тракинг до NY so USPS, Потоа престана тракингот оти USPS е само америчка пошта нормално. Е сега од искуство некој да ми каже кога да очекувам да ми стигне пакетчето, малечко е инаку нема царина за него 26 долари ме чинеше вкупно. Процесирано е на 23.01.2013 последен пат, претпоставувам тогаш тргнало кон Европа. Дали некој се соочил со нешто слично? Дали да одам во пошта да прашам или?
Ти пишува на сто места низ темава да не повлекуваш пари од пејпал на картичка пошо ќе ти ја блокираатДруштво
Вака јас повлеков пари на кредитна преку нлб од пајпол, на пејпол пишува Withdraw - Completed
А на панелот од НЛБ не ги пишува парите дека се на дебитна стигнати.
Можда 5-6 саати кај што се одобрени парите на дебитна и пратени ама на нлб панелот ги нема
Има некој вакво искуство?
поздрав
јас на 100 места порочитав дека може да се повлекува до одреден лимит пример 300 долари и ти бараат верификација преку телефон. а банката не може да ти е одземе картицата туку така..Ти пишува на сто места низ темава да не повлекуваш пари од пејпал на картичка пошо ќе ти ја блокираат![]()
Не банката нема да ти ја одземе картицата у никој случај тоа немај гајле али има добра шанса пејпал да ти ја блокира сметката како и да е тоа е твој ризик али ако веќе имаш пејпал и го користиш за заработка би ти било попаметно да продолжиш да го користиш а да ги вадиш преку некој што има неограничен верификуван од странство пејпал. Има по огласиве на реклама на пазар 3 гледам вадат пари. Болји плати си некоја ситна провизија на некој да ти ги извади парите и користи си го пејпалот него да останеш без него. Нема да ти го блокираат ако праќаш пари од еден на друг пејпал.јас на 100 места порочитав дека може да се повлекува до одреден лимит пример 300 долари и ти бараат верификација преку телефон. а банката не може да ти е одземе картицата туку така..