PayPal (официјална тема)

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Абе лев десен, исто му се фаќа. Си има правила на игра на кои се согласува пред да продолжи понатаму со порачката. Никој со сила не ги тера.
Сакам да кажам дека објаснето им беше на сите, посебно на тие со поголеми суми дека можи вака и вака да се случи, па после и некој да се бунел едноставно ке го потсетев дека претходно се сложил на правилата на игра.
Инаку мислам која е логиката со оглед дека провизиите беа смешни да му гарантираш за цела сума и тоа за нешто што не ни зависи од тебе. Башка јас не ги нарачував на моја адреса туку на нивна па и воопшто не знаев дали пратката стигнала или прави малверзација.
Во ред мене зборот ми беше да не налеташ на некоја будала што не го разбира ризикот па после ти да му бидеш крив за се, зашо секакви ги има, ете убаво рече и ти може и да му стигне на негова адреса а он да ти каже дека нема стигнато.
Генерално земено нарачување на скапи производи преку пејпал со нелегален македонски акаунт или чување на поголема сума на пари на таа сметка е доста ризично.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.537
Поени од реакции
24.355
Во ред мене зборот ми беше да не налеташ на некоја будала што не го разбира ризикот па после ти да му бидеш крив за се, зашо секакви ги има, ете убаво рече и ти може и да му стигне на негова адреса а он да ти каже дека нема стигнато.
Генерално земено нарачување на скапи производи преку пејпал со нелегален македонски акаунт или чување на поголема сума на пари на таа сметка е доста ризично.
Незнам што да ти речам, можеби сум имал среќа па не сум налетал на таков, мада и да сум налетал сигурен сум дека после такво искуство ќе почнеше да ги чита и најситните букви од договорот пред да се сложи или потпише нешто.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
1. Ако имаш картичка од NLB џабе е. Таа финта со Словенија е завршена работа.
2. Paypal одзема од 2-4 долари за верификација.
зошто да не бива со картичка од НЛБ пред една 10 ден се поврзав со таква

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Сакав да купам нешто од eBay, во shipping and payment пишува: Immediate Payment Required. Кога сакам да се најавам со PayPal да платам, ми бара да асоцирам кредитна картичка. На PayPal имам веќе пари, повеќе од доволно за да се покрие купувањето. Чаре?

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Сакав да купам нешто од eBay, во shipping and payment пишува: Immediate Payment Required. Кога сакам да се најавам со PayPal да платам, ми бара да асоцирам кредитна картичка. На PayPal имам веќе пари, повеќе од доволно за да се покрие купувањето. Чаре?
А имаш поврзано картица со ПејПалот?

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Не. Ако поврзам, ќе работи иако нема да имам пари на нејзе?
За некои работи да купуваш мора да имаш верификуван ПејПал, т.е. да го поврзиш со картица. И да ке работи.

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
За некои работи да купуваш мора да имаш верификуван ПејПал, т.е. да го поврзиш со картица. И да ке работи.
Дали тоа се однесува за нарачките со "Immediate Payment Required" или воопшто не е битно?

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Дали тоа се однесува за нарачките со "Immediate Payment Required" или воопшто не е битно?
Не, тоа се однесува на нарачките во кои се бара Veriffed PayPal, читај во дескрипшон дали го имат тоа.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
4
Би сакал да ве прашам , дали може да поврзам на пример кредитна картичка од Комерцијална Банка на Paypal, и дали после тоа треба да чекам да дојде некој код за да можам да подигам пари од картичката , зошто таму пишува дека за ден , два доаѓал некој број, така да нешто повеќе околу ова дали некој може да ми објасни и општо околу картичката ?

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Би сакал да ве прашам , дали може да поврзам на пример кредитна картичка од Комерцијална Банка на Paypal, и дали после тоа треба да чекам да дојде некој код за да можам да подигам пари од картичката , зошто таму пишува дека за ден , два доаѓал некој број, така да нешто повеќе околу ова дали некој може да ми објасни и општо околу картичката ?
Си ми пишал ПП али неможам да ти одговорам на него? Уште ти треба или се предомисли?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.765
Е ајде сега, кој кого лаже, односно кој кого прави будала во здрав мозок:

Српскиот државен секретар за телекомуникации Стефан Лазаревич, кој вели дека во Србија повеќе нема законски пречки за PayPal да почне да ги нуди своите услуги во Србија;

или:

PayPal, кои велат дека не знаат кога, но сепак превземаат конкретни мерки за да почнат да ги нудат своите услуги во Србија, иако воопшто не спомнуваат за какви конкретни мерки станува збор ?

Кај нас во Македонија, еднаш или два пати годишно ќе ни фрлат по некоја коска колку за да замолчиме, но никогаш не сме имале официјална изјава од PayPal поврзана со Македонија, додека еве, од друга страна, имаме официјални изјави и од српската влада и од PayPal, па сепак PayPal и понатаму не е достапен во Србија.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=01&dd=30&nav_id=682076

Pejpal daleko od Srbije

sreda 30.01.2013. | 10:05

Izvor: Novosti

Beograd -- Kupovina preko interneta iz stranih zemalja još je daleko od Srbije.

Foto: (sxc.hu)

Naime, nadležni su najavili da će najpoznatiji internet servis za virtuelna plaćanja, "Pejpal" stići ove godine u našu zemlju.

"Želimo da Srbija bude naš klijent", navode iz zvanične kancelarije "Pejpal"-u u Luksemburgu.

"Ipak, i dalje ne možemo da damo ni približno vreme našeg dolaska. Radimo na tome da započemo posao i u ovoj zemlji, ali još nismo odredili kada ćemo doći".

Prema rečima Stefana Lazarevića, državnog sekretara za telekomunikacije, sve zakonske prepreke za rad ove firme u našoj zemlji su otklonjene.

"Poslednji put kada smo se čuli sa predstavnicima "Pejpala", rekli su mi da je 2012. godina poslednja godina bez njihovog prisustva u Srbiji", kaže Lazarević.

"Na osnovu tih informacija možemo se nadati dolasku, ali tačan datum znaju samo oni"

"Pejpal" radi u 190 zemalja i regiona širom planete. Ovo je jedan od najbezbednijih servisa na internetu. Kada se plaća u inostranstvu preko banke, procedura traje i do dva meseca, a preko ovog virtuelnog sistema - svega 15 minuta.

Член од
30 март 2006
Мислења
27
Поени од реакции
6
***Прибидејќи добив многу пораки во кои се прашуваше која држава да се стави, регистрирајте се со Словенија, Бугарија или Хрватска***

Значи драги мои, успеав да ја регистрирам мојата нова(продолжена во Октомври 2011) виза електрон од тутунска на пејпал :)
Во Октомври кога ми заврши старата што ми беше регистриана на пејпал, пробував да ја регистрирам новата и како и на сите други ми ја препознаваше дека не е од Македонија и не ми ја регистрираше.
Е сеа, како ја регистрирав. Логирајте се на пејпал, одете на My Account -> Withdraw
и тука кликнете Withdraw funds to your card
Па одете на Add Card и внесете ги податоците што се бараат од вас (внесете го бројчето на картичката со како што е покажано на примерот, со празно место после 4 бројки). Стиснете Add Card.
Сега одете на My Account и десно кај Notifications треба да има нешто во стилот на Confirm credit/debit card и кликнете на тоа
*За следниов чекор треба да имате барем 1.5 евра на картичката
Тука ќе има нешо Confirm или Continue стиснете на тоа. Следно ќе имате нешо вакво

И ваљда ќе ви стигне порака на мобилен дека сте направиле успешно плаќање блабла и ќе го пишува кодот (PP*XXXX).
Ако не ви стигне порака, ваљда ќе треба да почекате некој ден да се изврши целосно транскацијата и ќе си го видите кодот на интернет кај што проверувате сметка или прашајте во банка.
Сега повторно во My Account од десна страна кај Notifications треба да има нешо Confirm/Enter Code или шо и да беше, стиснете на тоа, внесете го кодот и готово.
Кај мене има само “Withdraw funds to your bank account“, нема “Withdraw funds to your card“... Чаре...? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom