PayPal (официјална тема)

Член од
10 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
3
Добар совет ти дале, треба полека и внимателно да им го лижеш гзот..шо и не е некој проблем пошо ние македонците сме нели познати по тоа ;) доколку сето ова го правиш добро како што те учат овде нема да има никаков проблем :D
Хахаха :LOL: супер! Кога ќе купам нешто ќе ви се пофалам :D.

Член од
1 мај 2008
Мислења
89
Поени од реакции
47
Немам идеја зошто би ја немал таа опција...
Јас имам идеја....
Имаш регистрирано PayPal во држава кај што е дозволено подигнување на пари само на сметка на банка. Од регионот, таква земја е Грција.
https://www.paypal.com/worldwide/
Овде можиш да прочиташ во која земја какви услуги се вршат.
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 08:04 ---
Пошо сум јас глуп а ти паметен ај објасни ми како му го изгубија лаптопот со tracking number од Fedex на другарче сред Америка? Во поштата викаат не е тука а на вебстраната стои дека е стигнат? Шо ќе правиш ти во Македонија кога ќе ти речат дека е испорачан? Ќе им речеш дека не е испорачан? Они пак ќе ти речат дека е испорачан и сеа шо праиме???
Пошо си глуп, како што кажа...
Секоја пратка шо има број за пратење, е таканаречена регистрирана или по наше препорачана пратка. Е сега не случајно оваа опција е поскапа. Ти дозволува да ја следиш пратката во текот на доставата.
И кога ќе ти стигни тебе пратката на пр. од Америка до МК, тебе поштарчето дома ќе ти достави картонче. Во никој случај нема да ти ја достави до врата, освен ако е толку мала да можи да ја носи со себе.
Е сеа фината е во то картончето.
Ти со тоа картончето, фино лепо ќе си одиш на пошта и ќе си ја побараш пратката.
При примопредавање на пратката, тебе ќе ти побара лична карта, ќе ти запиши ЕМБГ и ќе ти побара потпис дека ти си ја примил пратката.
Е сеа како шо рече преѓе дека си глуп, како можи да исчезни лаптоп, односно да биди доставен кога FedEx или поштата или кој и да било друг, од тебе нема ни ЕМБГ, ни потпис??????
Или пак другарот ти е доволно глуп за да го остави ова така како што е.....

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Јас имам идеја....
Дечко олабави малку со навредите.

Човекот кажуваше достава за во Америка, не за Македонија. И каква врска има ЕМБГ со FedEx или USPS, јас нарачував некои работи во Америка и стигнаа кај другар во Њу Јорк (со tracking number), му дојдоа на врата и он си потпиша фино лепо и си ги зема.

Член од
19 јули 2012
Мислења
47
Поени од реакции
4
konecno uspeav da povrzam paypal so viza od tutunska i prefrliv 1.5 evra no sega poise nemozam da prefrlam demek direktno ko ke trebalo ke se prefrlale. no iako imam 1.5 evra nemosam da kupam nisto duri od 1 evro mi pisit nesto kako.YOUR ACOUNT IS NOT CHARGET. nekoj sovet

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Друштво
Вака јас повлеков пари на кредитна преку нлб од пајпол, на пејпол пишува Withdraw - Completed
А на панелот од НЛБ не ги пишува парите дека се на дебитна стигнати.
Можда 5-6 саати кај што се одобрени парите на дебитна и пратени ама на нлб панелот ги нема
Има некој вакво искуство?
поздрав
Имаш погоре пишано дека треба неколку дена, а јас читав пишува до 7 дена може да се чека. Мене ми вратија во петокот пари, еве сеуште ги нема на сметка.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Не банката нема да ти ја одземе картицата у никој случај тоа немај гајле али има добра шанса пејпал да ти ја блокира сметката како и да е тоа е твој ризик али ако веќе имаш пејпал и го користиш за заработка би ти било попаметно да продолжиш да го користиш а да ги вадиш преку некој што има неограничен верификуван од странство пејпал. Има по огласиве на реклама на пазар 3 гледам вадат пари. Болји плати си некоја ситна провизија на некој да ти ги извади парите и користи си го пејпалот него да останеш без него. Нема да ти го блокираат ако праќаш пари од еден на друг пејпал.
па така и планирав другар, оваа ќе ми е прва и последна трансакција директно :) еве најверојатно пројде, уште некој ден да почекам да легнат на картица. на пејпал пишува completed

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Дечки ако може помош, како да префрлам пари од картица на PayPal. Знам порано префрлав ама заборавив...
Фала однапред

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Дечки ако може помош, како да префрлам пари од картица на PayPal. Знам порано префрлав ама заборавив...
Фала однапред
Ако се ти е подесено како што треба, Пејпалот автоматски ќе ти повлече пари од картица, нема потреба да префрлаш на сметката.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
***Прибидејќи добив многу пораки во кои се прашуваше која држава да се стави, регистрирајте се со Словенија, Бугарија или Хрватска***

Значи драги мои, успеав да ја регистрирам мојата нова(продолжена во Октомври 2011) виза електрон од тутунска на пејпал :)
Во Октомври кога ми заврши старата што ми беше регистриана на пејпал, пробував да ја регистрирам новата и како и на сите други ми ја препознаваше дека не е од Македонија и не ми ја регистрираше.
Е сеа, како ја регистрирав. Логирајте се на пејпал, одете на My Account -> Withdraw
и тука кликнете Withdraw funds to your card
Па одете на Add Card и внесете ги податоците што се бараат од вас (внесете го бројчето на картичката со како што е покажано на примерот, со празно место после 4 бројки). Стиснете Add Card.
Сега одете на My Account и десно кај Notifications треба да има нешто во стилот на Confirm credit/debit card и кликнете на тоа
*За следниов чекор треба да имате барем 1.5 евра на картичката
Тука ќе има нешо Confirm или Continue стиснете на тоа. Следно ќе имате нешо вакво

И ваљда ќе ви стигне порака на мобилен дека сте направиле успешно плаќање блабла и ќе го пишува кодот (PP*XXXX).
Ако не ви стигне порака, ваљда ќе треба да почекате некој ден да се изврши целосно транскацијата и ќе си го видите кодот на интернет кај што проверувате сметка или прашајте во банка.
Сега повторно во My Account од десна страна кај Notifications треба да има нешо Confirm/Enter Code или шо и да беше, стиснете на тоа, внесете го кодот и готово.
Фала ти многу за ова.Само што успеав да ја регистрирам мојата картичка извадена вчера од Тутунска(y):)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Оф-топик малце:

Има некој порачано нешто до сеа, со повисока сума, но достава до Италија?
Станува збор за едно, 180евра, што треба да стаса продуктот во Италија ..

Ме интересира повеќе околу царината таму, и сл. Од DX.com ми рекоа дека преку " drop shipping " нема да платам ни денар за царина? True?

ПС: Станува збор за телефон ..

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
ima nekoj da mi kaze zasto nemoze nekoj da mio prati pari na paypal, se e vo red,so akauntot ali koga saka da mi prati pario mu vika deka ne e vozmozno

Kajgana Shop

На врв Bottom