PayPal (официјална тема)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Дали ќе може некој да ми префрли 5$ на мојот paypal затоа што не ми е верификуван па не можам сам да си ставам пари, за плаќање нека ми пише ПП ке се договориме

Член од
4 февруари 2011
Мислења
29
Поени од реакции
5
Ако некој знајт да ми помогни.
Отворив pay pal како што имапе напишано анон со катичка од тутунска и земја словенија. се средив и купив некој ситни работи за почеток до 2-3 долари. Денеска одам на акаунтот од пај пал и ми пишит Your account access is limited. Learn how to remove this limitation. Ми пишит Confirm your credit card и одам на RESOLVE. Тука ми излезе ова:
Add a card

Add a card with Visa or MasterCard logo to start shopping or send money to friends or family with PayPal. Remember to enter your card number without any additional spaces, dashes or other symbols.
Ги пишам сите податоци за картичката и одам на АДД КАРД првиот пат ми напиша твојата картичка не е од државата Словенија, а вториот пат ми пиша дека веќе ја имаш оваја картица ставено на твојот профил па пробај со друга или напрај апдејт.
Читав некој постови со ваков проблем па ако некој го решил ова нека помогне :)

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
Луѓе безбедно ли е со методов да подигнам пари од банка? Да не отидат јабана....

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Луѓе безбедно ли е со методов да подигнам пари од банка? Да не отидат јабана....
А кој може да ти каже дека е безбедно, веќе од наредниот саат можат работите да се променат. Секогаш е ризик кога нема официјален договор со државава.
Ова ти е исто прашање како талибанец да прашува дали безбедно ќе стигне во Берлин.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
А кој може да ти каже дека е безбедно, веќе од наредниот саат можат работите да се променат. Секогаш е ризик кога нема официјален договор со државава.
Ова ти е исто прашање како талибанец да прашува дали безбедно ќе стигне во Берлин.
Така е, зборот ми е дали некој може да каже од лично искуство како поминал. А инаку што е ризик, ризик е.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
На другар му префрлија 1000$ на PayPal на сметка, и кога сакаше да ги извади му бараа да им прати сметка и документ за идентификација. Му пишаа дека ПП во Македонија нема, и сега нема можност да ги извади парите. Му стојат на ПејПал, веројатно може да плаќа со нив, или евентуално да ги врати на тој што му ги пратил преку некое барање. Се надевам малку помага оваа информација.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Јас стварно ви се чудам луѓе како можите да ставате илјадници евра на вашите нелегални Пејпал сметки.Па нормално кога имате нелегални сметки има ризик да ви одат јабана парите.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Јас стварно ви се чудам луѓе како можите да ставате илјадници евра на вашите нелегални Пејпал сметки.Па нормално кога имате нелегални сметки има ризик да ви одат јабана парите.
Абе човек, јас истото му го кажав само што ми кажа дека му префрлиле пари. Јасно е тоа дека е сумљива работата со вадење пари. Го пишав постот како насока/искуство за некој што би сакал да направи такво нешто во иднина.

Член од
10 август 2009
Мислења
63
Поени од реакции
17
На другар му префрлија 1000$ на PayPal на сметка, и кога сакаше да ги извади му бараа да им прати сметка и документ за идентификација. Му пишаа дека ПП во Македонија нема, и сега нема можност да ги извади парите. Му стојат на ПејПал, веројатно може да плаќа со нив, или евентуално да ги врати на тој што му ги пратил преку некое барање. Се надевам малку помага оваа информација.
Ќе може само да ги извади парите после 2-3 месеца, тоа е веројатно за да се провери легитимноста на трансакцијата... И мене на предходниот акаунт што го имав ми го лимитираа/брокираа, еве мејлот од ПејПал:

Your PayPal funds are now eligible for withdrawal.

To withdraw funds from your account, please log in to PayPal.
As a reminder, access to your account will remain limited until you perform the steps required to lift the limitation.

While access to your account is limited, you may:
* place logos into your auction listings or on your website
* update your account information
* withdraw funds from your account

You may not:
* send or request money
* receive payments
* add funds to your account
* close your account

Thank you for using PayPal.

Член од
4 февруари 2011
Мислења
29
Поени од реакции
5
Дали доколку го затворам акаунтот на пејпал, после можам да отворам нов со истата картичка?

Член од
3 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
26
Бидејки сеа спречија да можеш преку Тутунска некој да не има идеја како да се регистрирам и вадам пари, иам мн работи кои треба да ги шитнам на eBay ај поздрав.

Член од
1 мај 2008
Мислења
89
Поени од реакции
47
Не му се одени јабана парите. Ќе можи да си ги подигни после 6 месеци.
Ако се пратени парите како плаќање за услуга или производ, во рок од 60 дена ќе можи да ги врати парите на испраќачот, како Refund.
А ако му се чека 6 месеци, нека почека и со сигурност ќе можи да си ги подигни на картичка.
Јас си чекам исто така, и ми остана уште месец и пол....
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 11:50 ---
Ако некој знајт да ми помогни.
Отворив pay pal како што имапе напишано анон со катичка од тутунска и земја словенија. се средив и купив некој ситни работи за почеток до 2-3 долари. Денеска одам на акаунтот од пај пал и ми пишит Your account access is limited.Learn how to remove this limitation. Ми пишит Confirm your credit card и одам на RESOLVE. Тука ми излезе ова:
Add a card

Add a card with Visa or MasterCard logo to start shopping or send money to friends or family with PayPal. Remember to enter your card number without any additional spaces, dashes or other symbols.
Ги пишам сите податоци за картичката и одам на АДД КАРД првиот пат ми напиша твојата картичка не е од државата Словенија, а вториот пат ми пиша дека веќе ја имаш оваја картица ставено на твојот профил па пробај со друга или напрај апдејт.
Читав некој постови со ваков проблем па ако некој го решил ова нека помогне :)
Ти вели да пробаш со друга картичка.
Пробај со картичка од друга банка.... или пробај со VCC виртуелна кредитна картичка.
Се продаваат на интернет. Си бираш име, презиме, адреса, и ти ја праќаат дома.
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 11:57 ---
Не знам кај покажуваше, дневниот лимит е 500 долари, годишниот мислам беше околу 3000 долари. Сепак, од нашите акаунти не е паметно да се подигнуваат големи суми. Инаку, јас одма по верификацијата подигнав на бизнис акаунт.
А како подигна на бизнис акаунт????
За тоа требаат информации за бизнисот, регистрација на фирма, ддв број, фактури итн итн....
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 11:58 ---
Не ми е јасно дали сите вие што пробувате, не е битно преку кој начин/финта да отворите пејпал, дали сите работите нешто на интернет значи добра пара речиси солидна македонска просечна плата, па ви треба пеј пал, или колку да се рече еве отворив и да се праеш "џек" имам пеј пал - помагам да го откријат и овој начин и да нема никој после ? Чисто совет, другарски, ако не ви треба не туку за џабе отварајте.
Фала на разбирањето.
Абе брат4е... зошти мислиш дека се мачиме со PayPal?
Таа солидна македонска плата ќе ја заборавиш, ќе размислуваш на премиерска плата.... по 2-3000 евра месечно. Епа ти пресметај дали вреди да се мачиш или не....

Kajgana Shop

На врв Bottom