На другар му префрлија 1000$ на PayPal на сметка, и кога сакаше да ги извади му бараа да им прати сметка и документ за идентификација. Му пишаа дека ПП во Македонија нема, и сега нема можност да ги извади парите. Му стојат на ПејПал, веројатно може да плаќа со нив, или евентуално да ги врати на тој што му ги пратил преку некое барање. Се надевам малку помага оваа информација.
Не му се одени јабана парите. Ќе можи да си ги подигни после 6 месеци.
Ако се пратени парите како плаќање за услуга или производ, во рок од 60 дена ќе можи да ги врати парите на испраќачот, како Refund.
А ако му се чека 6 месеци, нека почека и со сигурност ќе можи да си ги подигни на картичка.
Јас си чекам исто така, и ми остана уште месец и пол....
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 11:50 ---
Ако некој знајт да ми помогни.
Отворив pay pal како што имапе напишано анон со катичка од тутунска и земја словенија. се средив и купив некој ситни работи за почеток до 2-3 долари. Денеска одам на акаунтот од пај пал и ми пишит
Your account access is limited.Learn how to remove this limitation. Ми пишит
Confirm your credit card и одам на RESOLVE. Тука ми излезе ова:
Add a card
Add a card with Visa or MasterCard logo to start shopping or send money to friends or family with PayPal. Remember to enter your card number without any additional spaces, dashes or other symbols.
Ги пишам сите податоци за картичката и одам на АДД КАРД првиот пат ми напиша твојата картичка не е од државата Словенија, а вториот пат ми пиша дека веќе ја имаш оваја картица ставено на твојот профил па пробај со друга или напрај апдејт.
Читав некој постови со ваков проблем па ако некој го решил ова нека помогне
Ти вели да пробаш со друга картичка.
Пробај со картичка од друга банка.... или пробај со VCC виртуелна кредитна картичка.
Се продаваат на интернет. Си бираш име, презиме, адреса, и ти ја праќаат дома.
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 11:57 ---
Не знам кај покажуваше, дневниот лимит е 500 долари, годишниот мислам беше околу 3000 долари. Сепак, од нашите акаунти не е паметно да се подигнуваат големи суми. Инаку, јас одма по верификацијата подигнав на бизнис акаунт.
А како подигна на бизнис акаунт????
За тоа требаат информации за бизнисот, регистрација на фирма, ддв број, фактури итн итн....
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 11:58 ---
Не ми е јасно дали сите вие што пробувате, не е битно преку кој начин/финта да отворите пејпал, дали сите работите нешто на интернет значи добра пара речиси солидна македонска просечна плата, па ви треба пеј пал, или колку да се рече еве отворив и да се праеш "џек" имам пеј пал - помагам да го откријат и овој начин и да нема никој после ? Чисто совет, другарски, ако не ви треба не туку за џабе отварајте.
Фала на разбирањето.
Абе брат4е... зошти мислиш дека се мачиме со PayPal?
Таа солидна македонска плата ќе ја заборавиш, ќе размислуваш на премиерска плата.... по 2-3000 евра месечно. Епа ти пресметај дали вреди да се мачиш или не....