Да де, затоа викам само картица треба да потврди, и нема да и е лимитиран.И кај мене не е потврдена адресата, но не е лимитиран акаунтот како горе споменатиот.
Да де, затоа викам само картица треба да потврди, и нема да и е лимитиран.И кај мене не е потврдена адресата, но не е лимитиран акаунтот како горе споменатиот.
Во случајов изгледа некој пријавил од продавачите на ебај за веродостојноста на адресата.Да де, затоа викам само картица треба да потврди, и нема да и е лимитиран.
Не си во право. Ова се бара од сите нови PayPal корисници, и откако ќе ја потврди картицата дека е нејзина ќе нема никакви проблеми.Во случајов изгледа некој пријавил од продавачите на ебај за веродостојноста на адресата.
И кај мене исто ми се деси кога пред месец дена пробав да купам нешто на Ebay.Цела трансакција беше извршена,а по еден д енод пејПал ми стига порака дека мора да потвдам. к.картица.адреса и сл.добро, му го лимитираа пејпелот на некој/а?
Your account access is limited.
Confirm your credit cardTo confirm you are the credit card owner, we'll charge a small amount to your credit card. After you confirm the amount, we'll credit your PayPal account for the amount charged. Waiting for your response - ResolveProof of AddressTo confirm your address, please send us a copy of a bill that shows your name and address. Helpful documents include a utility bill or an insurance bill. Waiting for your response - Resolve
И само картицата ја потврди или се откажа од акаунтот?И кај мене исто ми се деси кога пред месец дена пробав да купам нешто на Ebay.Цела трансакција беше извршена,а по еден д енод пејПал ми стига порака дека мора да потвдам. к.картица.адреса и сл.
Имам потреба да префрлам одредена сума на пари но paypal е единствениот начин за да го сторам тоа.This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
Ако ти е од тутунска картицата, стварно изгледа овдешниве направиле некоја ујдурма да не работи со пејпал.Имам „мали“ проблеми со paypal.
Направив акаунт но никако неможам да ја поврзам картицата.
На регуларниот начин кажува дека е од друга држава а кога се обидувам преку новиот метод кој што јавно го открија го добивам следниот еррор:
Имам потреба да префрлам одредена сума на пари но paypal е единствениот начин за да го сторам тоа.
П.с картицата ја добив денес, да не треба неколку трансакции да направам пред да ја поврзам или..?
Секоја помош е добредојдена.
Благодарам
Изгледа тутунска со забрзано темпо си ги блокира картиците да не работат со пејпал. Пробај Уни банка.Да од тутунска е, но не разбирам.Вчера добив потврда од мој познаник дека со картица од тутунска успешно верифицирал а денес мене ова ми се појавува![]()
ја потврдував кога го направив ПејПел`от, и знам како оди тоа ..проблемот е што бараат адресата да ја потврдам -.-Пак ли да ти помагам
Ништо страшно не е, на никој од нас адресата не ни е потврдена, нема ни потреба да ја потврдуваш, а картицата треба да си ја потврдиш, многу е едноставна постапката, дозволуваш на PayPal да ти одземе некоја сума до 2$ од картица (значи имај на сметка 100 денари минимум), па PayPal ке направи трансакција, и од тебе ќе се бара да пополниш таму во PayPal која е цифрата, и последните неколку букви/бројки од називот на трансакцијата, која не пример изгледа вака: 4029357733 ПАЅПАЛ *ММСТРЕАМ и таму ти е објаснето кои букви/бројки ти се бараат, ова може да го најдеш во твојот онлајн банкинг акаунт во промет во период. Ако немаш онлајн банкинг, или незнаеш да се снајдеш, прати им е-маил на тутунска да ти пратат информација за трансакцијата колку точно е во долари, и ОПИСОТ. Исто можеш и да се јавиш, кога ке прашуваш ова по мејл или телефон, пиши им го твојот матичен број, или по телефон ќе те прашаат за него. И кога ке знаеш ова ке си потврдиш картичката. Ништо страшно не е ова, рутина, за твое добро.
А да, и парите ке ти бидат вратени на PayPal акаунтот, па кога ке купуваш нареден пат, ке ти биде платено од нив, плус остаток што треба од картица...
Епа јас од твојот пост колку што видов ти бара картичката да ја потврдиш, од каде сега испадна дека ти е потврдена... А иначе ни мене не ми е потврдена адресата ни на никој од Македонија. И акаунтот ти е лимитиран, а не баниран. А лимитот колку ти е? Мислам дека е максимум 2.000 $ по трансакција? Ако не планираш да плаќаш нешто што е повеќе од толку, користи си акаунтот без да потврдуваш адреса.ја потврдував кога го направив ПејПел`от, и знам како оди тоа ..проблемот е што бараат адресата да ја потврдам -.-
види. ми бара да потврдам и картичката, и адресата.Епа јас од твојот пост колку што видов ти бара картичката да ја потврдиш, од каде сега испадна дека ти е потврдена... А иначе ни мене не ми е потврдена адресата ни на никој од Македонија. И акаунтот ти е лимитиран, а не баниран. А лимитот колку ти е? Мислам дека е максимум 10.000 $ по трансакција? Ако не планираш да плаќаш нешто што е повеќе од толку, користи си акаунтот без да потврдуваш адреса.
Сакаш да кажеш дека ти е блокиран акаунтот? Неможеш во моментов да користиш PayPal? Ако е така незнам, не сум имал таква ситуација.види. ми бара да потврдам и картичката, и адресата.
кога го направив акаунтот, ја верифицирав картичката ( ми зема евро ипол, и потоа ми ги вратија ) ..сега, дали тој со диспјутот побарал да ми се разгледа акаунтот, незнам .. -.-