e koj im gi blokiral, PAYPAL,Значи бев во Тутунска, викаат дека имале блокирано Виза Електрон и не можело да се извади во следниве 3 недели. Да отворам друга дебитна како маестро вреди ?
Извади од Стопанска интернет виза.Значи бев во Тутунска, викаат дека имале блокирано Виза Електрон и не можело да се извади во следниве 3 недели. Да отворам друга дебитна како маестро вреди ?
Добро е што има опција на ДеалЕх да платиш директно со кредитна.и јас имав проблем со нив. направија некоја промена на страната и неможеш да ја вметнеш македонија како држава. порано до пред една недела се си беше во ред, ама сега не.
инаку тоа ти е ризик, оти можат и да ти ја вратат порачката, а можеби не.
можеби немам забележано, а не ни имам пробано.Добро е што има опција на ДеалЕх да платиш директно со кредитна.
da jas prefrlav 50 dolari za 3 dena gi imav pariteДали случајно некој префрлал пари од Paypal на visa картичка?
Мене за $29 ми ја пуштија „робата“ на царина. Затоа што „процениле“ дека вреди повеќе. Па морав да давам дополнителни трошоци од 3.000 денари.40$ се помалку од 45еур. Што значи не подлежи под цаински давачки. Доколку цената е над 45еур тогаш царината е 30%+18% ДДВ. Во царината се вклучени и давачките за транспорт.
Па нели постои некаков документ со кој ќе им се докаже реалната цена. Извод од кредитна картица или некој друг механизам. Јас на времето имав купувано од Конрад германија и им го покажав свифтот што сум направил уплата. Во нивниот каталог беше поскап (2 свифта испратив) за да искочи упола цена. И ми ја признаа мојата цена.Мене за $29 ми ја пуштија „робата“ на царина. Затоа што „процениле“ дека вреди повеќе. Па морав да давам дополнителни трошоци од 3.000 денари.
Си имаше фактура пратката, не е тоа проблемот.Па нели постои некаков документ со кој ќе им се докаже реалната цена. Извод од кредитна картица или некој друг механизам.
ДХЛ од кина дијагностика за во коли. Не ми зема ништо за царина, не ми побараа никаков документ, платив преку western union.ум за другпат.
дхл никако, не ви бега царина