PayPal (официјална тема)

Ivicamk

Count Grishnackh
Член од
25 ноември 2009
Мислења
61
Поени од реакции
28
Значи бев во Тутунска, викаат дека имале блокирано Виза Електрон и не можело да се извади во следниве 3 недели. Да отворам друга дебитна како маестро вреди ?

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Значи бев во Тутунска, викаат дека имале блокирано Виза Електрон и не можело да се извади во следниве 3 недели. Да отворам друга дебитна како маестро вреди ?
e koj im gi blokiral, PAYPAL,

Член од
24 ноември 2007
Мислења
174
Поени од реакции
110
За оние кои примаат пари преку пејпал, започна да наплаќа такса :mad:
иако досега не наплаќаше:

If you’re a PayPal customer, you may be in for a surprise the next time you look at your account.
Personal accounts are now charged a 2.9% fee + 30 cents to receive payments for “Goods” or “Services”, something that was previously free. No formal announcement about the change was made.
“We didn’t want to make a huge formal communication out of this pricing change, because we weren’t really adding any fees, and we were hoping it would be a more useful experience for people.” — Charlotte Hill, PayPal PR Manager​

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Извади од Стопанска интернет виза.

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Дали случајно некој префрлал пари од Paypal на visa картичка?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Направив нарачка на DealEx преку пејпал. Кога како опција ми ја дава само да ја изберам оваа адреса
XXXXXX XXXXXXXXXX
XXXXX XXXXXXX
28-4
Skopje, FYR Macedonia
1000
Bulgaria

Ако вака ја пуштам нарачката ќе ми стигне ли?
Или да одам со плаќање директно со кредитна на DealEx?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.375
и јас имав проблем со нив. направија некоја промена на страната и неможеш да ја вметнеш македонија како држава. порано до пред една недела се си беше во ред, ама сега не.
инаку тоа ти е ризик, оти можат и да ти ја вратат порачката, а можеби не.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
и јас имав проблем со нив. направија некоја промена на страната и неможеш да ја вметнеш македонија како држава. порано до пред една недела се си беше во ред, ама сега не.
инаку тоа ти е ризик, оти можат и да ти ја вратат порачката, а можеби не.
Добро е што има опција на ДеалЕх да платиш директно со кредитна.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
40$ се помалку од 45еур. Што значи не подлежи под цаински давачки. Доколку цената е над 45еур тогаш царината е 30%+18% ДДВ. Во царината се вклучени и давачките за транспорт.
Мене за $29 ми ја пуштија „робата“ на царина. Затоа што „процениле“ дека вреди повеќе. Па морав да давам дополнителни трошоци од 3.000 денари.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Мене за $29 ми ја пуштија „робата“ на царина. Затоа што „процениле“ дека вреди повеќе. Па морав да давам дополнителни трошоци од 3.000 денари.
Па нели постои некаков документ со кој ќе им се докаже реалната цена. Извод од кредитна картица или некој друг механизам. Јас на времето имав купувано од Конрад германија и им го покажав свифтот што сум направил уплата. Во нивниот каталог беше поскап (2 свифта испратив) за да искочи упола цена. И ми ја признаа мојата цена.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Па нели постои некаков документ со кој ќе им се докаже реалната цена. Извод од кредитна картица или некој друг механизам.
Си имаше фактура пратката, не е тоа проблемот.
Проблемот е што царината има право да не ја земе во предвид фактурата, ако самата процени дека робата вреди повеќе.

И автоматски, поради тоа што DHL ми ја прати робата на царинење, ми излегоа 3.000 денари шпедитерски трошоци и околу 300.
Значи за пратка од 29 долари (со вклучена испорака) требаше да платам дупло повеќе трошоци.

По еднонеделно натегање, трчање до DHL, 10-тина разменети мејлови, доставени 5 докази за вредноста на пратката - успеав да поминам „САМО“ со 1.500 денари. Пари кои требаше да ги платам во DHL, затоа што „толку чинела жалбата“ до царина. Море мамицата у фрфуљ апашка. Врзани се само за да те одерат до коска.

Kajgana Shop

На врв Bottom