Paypal во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Zdravo na site.Znaci se naogam vo mnogu nezavidna situacija :P.Napraiv sto napraiv paypal...kupiv sto kupiv od ebay...AMA..izglea me fatija kopilinjata.Samo sto napraiv poracka od ebay,nebitna suma od okolu 50$,drugiot den vleguvam vo paypal mi pise you account has been limited i ponesle baranje do prodavacot za vrakanje na kupenata stoka.Znaci LIMITED ACCOUNT defakto frozen account...Sea mi baraat ili potvrda od banka,potvrda za adresa..bla bla bla.Sto i da im dadam jasno e deka kulturno sum se sjebal u situacijava :) Site soveti se dobredojdeni ;) :toe:

Пробај да ја скенираш задната страна од личната карта и после да им ја пратиш или пробај со photoshop и направи да биди држава таа на кој ти е регистриран акаунтот исто така и податоците адреса име презиме и тие исто смени ги сними ја на слаба резолуција сликата за да не се сети дека е со photoshop и пробај види дали ке ти успее :toe:
Пиши ни тука обавезно што си направил :)

Член од
7 март 2009
Мислења
1.173
Поени од реакции
846
Zdravo na site.Znaci se naogam vo mnogu nezavidna situacija :P.Napraiv sto napraiv paypal...kupiv sto kupiv od ebay...AMA..izglea me fatija kopilinjata.Samo sto napraiv poracka od ebay,nebitna suma od okolu 50$,drugiot den vleguvam vo paypal mi pise you account has been limited i ponesle baranje do prodavacot za vrakanje na kupenata stoka.Znaci LIMITED ACCOUNT defakto frozen account...Sea mi baraat ili potvrda od banka,potvrda za adresa..bla bla bla.Sto i da im dadam jasno e deka kulturno sum se sjebal u situacijava :) Site soveti se dobredojdeni ;) :toe:
Читај на линкот за Paypal што е најново,го нарекуваат MAFIA-PAL,а толку ги чекав да не стават на нивната листа.Поздрав !
http://www.upbux.com/forum/view_topic.php?cat=1&id=9417

Член од
11 март 2009
Мислења
118
Поени од реакции
4
Во каква вукојебина живееме:jaj:. Замбија ја има во листата на Пејпал нас не нема :kesa:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Во каква вукојебина живееме:jaj:. Замбија ја има во листата на Пејпал нас не нема :kesa:
На некој во државава му одговара изгледа да нема PayPal затоа изгледа не сме досега на листата а требаше да не има :toe:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Да не се овие од PayPal грци... не гледам друга причина поради која не нема на листата :nerv:

Член од
19 февруари 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Да не има некој информација кога ќе почнат виса електрон да ја даваат во тутунска. Последна информација ми е дека од први ќе почнеле........?

T

Tetro

Гостин
На некој во државава му одговара изгледа да нема PayPal затоа изгледа не сме досега на листата а требаше да не има :toe:
1. имаше скоро на телевизија, некој тип со кравата кажуваше дека:

- доколку во Македонија се дозволи користење на вакви сервиси како PayPal,
ќе се зголемел криминалот
. Додека вакви излегуваат со страшни самоубиствени изјави, ќе страдаме...:nerv:

Да не се овие од PayPal грци... не гледам друга причина поради која не нема на листата :nerv:
2. прочитај прва точка.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Албанија има Paypal... не ми кажувај дека ние сме повеќе криминално настроени од нив :pos:

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Добро кога ке дојдеме ние на ред, дали некој ги контактирал во врска со ова и каков одговор добил

P

Princ

Гостин
Јас ги имам контактирано, неколку пати. Се работи за некои измени што треба да се направат во банкарската легислатива за да не прифатат.
Инаку, колку што знам, на почеток Македонија била во листата земји на кои работи Пејпал. И после (наводно, така имам чуено) не имаат тргнато поради сајбер криминалот (кој рака на срце, порано вриеше, а и денес уште е доста активен).

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Доколку некој го користел твојот PayPal акаунт можеш да пријавиш, таа трансакција ќе ја поништат и парите ќе ти бидат вратени!

Најважно е да ти биде верифициран акаунтот, ако не ти е верифициран тогаш на 1.000€ платен промет нема да ти дава повеќе да уплатуваш пари се додека не го верифицираш акаунтот?

Член од
8 септември 2008
Мислења
87
Поени од реакции
44
Paypal Прашање ?!

Дали може да се потврди Paypal Account со картичка од НЛБ Тутунска или Народна Банка или било која друга банка во Македонија ?

имам заработено со афилиејт програм и треба да направам трансфер (само PAYPAL дозволено).

се работи за голема сума инаку не би трошел време на ова. :D

H

^HITMAN^

Гостин
Дали може да се потврди Paypal Account со картичка од НЛБ Тутунска или Народна Банка или било која друга банка во Македонија ?

имам заработено со афилиејт програм и треба да направам трансфер (само PAYPAL дозволено).

се работи за голема сума инаку не би трошел време на ова. :D
Moже. А колкава е таа голема сума, до 500 евра или над 5,000 евра ???

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Може само со Visa Electron картичка од NLB Тутунска, но кога ќе избираш земја на Paypal ќе ја избереш Словенија. :) Исто и сумите, мислам дека до 500 евра нема да имаш гајле за префрлање :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom