nE0n1nja
Eat nerds get shredded
$3,15 фиксна провизија за секое вадење и мислам 3,5% провизија за конверзија на валута, а може да е и 3% не сум сигурен за тоа.А со payoneer картичка колку зема за вадење пари од банкоматите во мк?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
$3,15 фиксна провизија за секое вадење и мислам 3,5% провизија за конверзија на валута, а може да е и 3% не сум сигурен за тоа.А со payoneer картичка колку зема за вадење пари од банкоматите во мк?

Исто ти се фаќа дали евра или денари...Хитно ми треба инфо.
Имам картичка во долари.Уште немам опција да нарачам во евра.
Ако одам во Грција да извадам евра, какви провизии ќе платам? Сумата е 800-900 долари.
Исто ти се фаќа дали евра или денари...
Не би рекол. Ако вадам евра во Грција со картичка во евра, нема да ми земат голема провизија.
Исто ти се фаќа дали евра или денари...
Колку евра може да извадам максимум во еден ден од банкомат во Грција? Дали е проблем за поголема сума 5000 - 10000 евра?
Членот пиша дека користи картичка со валута долар. За ЕУР знаеме дека е поисплатливо во грција.Работам веке многу време со Пајонир, т.е. ЕУР картичка. Ми зимаат 5е фиксно во Грција кога вадам на било која сума или пак во било која држава каде што валутата е ЕУР. Така да доколку си од Македонија нарачај си ЕУР пошто тоа ти е нај исплатливо.
Автоматски споено мислење:
Не е исто. Доколку картичката ти е во ЕУР и вадиш во Грција пример, не ти зимаат провизии за конвертирање на валута ниту пак ништо дополнително, само обичка провизија најчесто од 5е. Не знам која банка беше на 500е ми зема 2.5е провизија. Веќе со години
Можеш да вадиш од било кој банкомат, ама тоа веќе го знаеш. Кога имав Пајонир во долари, избегнував да вадам од банкомат додека чекав да ми стигне картичката во евра, но кога мора, мора.Јас никако да најдам конкретен одговор, освен тоа дека е океј да извадам пари од Стопанска банка банкомат. Картичката ми е во долари. Дали некој конечно ќе се најде, да ми каже колкава провизија ќе ми земат? Има ли врска сумата што ја повлекувам, или провизијата ќе биде иста за било каква сума?