- Член од
- 23 јули 2019
- Мислења
- 15
- Поени од реакции
- 3
Која банка АТМ е најдобро за повлекување и колку е најдобро да се повлечи ? некој 60 .000 ден повлекол досега ? Провизија колку и сл. Фала
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Која банка АТМ е најдобро за повлекување и колку е најдобро да се повлечи ? некој 60 .000 ден повлекол досега ? Провизија колку и сл. Фала
Заради која причина поконкретно?Комерцијална
)Не знам за другите ама НЛБ наплаќа 300 денари нивна провизија. Јас од Стопанска вадам, нема екстра провизија од нивна страна.Заради која причина поконкретно?)
И јас сакам да извадам пари од банкомат, провиијата што е на Пејонир од околу 3,5% претпоставувам секаде е иста.. ама дали нашиве банки наплаќаат различно ако им го користиш банкоматот и која е разликата?
Заради која причина поконкретно?)
И јас сакам да извадам пари од банкомат, провиијата што е на Пејонир од околу 3,5% претпоставувам секаде е иста.. ама дали нашиве банки наплаќаат различно ако им го користиш банкоматот и која е разликата?
)
Здраво.
Тие 3.5% на Payoneer Се провизија затоа што парите се вадат во денари, и тие се всушност за валутна конверзија.
Дали има начин да се избегне ова?
Некои од начините на кои мислам се
1. Дали има банкомат во близина кој што исплаќа и наплаќа Долари/Евра/Фунти?
Дали ако примам долари на Пејноер и имам Пејноер картички во Долари и во Евра, за колку провизија можам да ги префрлам од картичката на долари на картичката на евра?
Ова го прашувам затоа што мислам дека во скопје НБРМ има еден банкомат што исплаќа евра, а доколку нема, тогаш Лерин ми е многу блиску и можам да вадам евра од таму, но ако има земаат 3.5% за да ги префрлам од картичата во долари на картичка во евра, нема поента тогаш, подобро да извадм денари.
На 19.000 денари, 15 долари е провизија, од нив 13 долари се валутна конверзија долар/денар. Доколку ги извадев од банкомат што дава долари провизијата ќе ми беше 3 долари наместо 15.
Здраво.
Тие 3.5% на Payoneer Се провизија затоа што парите се вадат во денари, и тие се всушност за валутна конверзија.
Дали има начин да се избегне ова?
Некои од начините на кои мислам се
1. Дали има банкомат во близина кој што исплаќа и наплаќа Долари/Евра/Фунти?
Дали ако примам долари на Пејноер и имам Пејноер картички во Долари и во Евра, за колку провизија можам да ги префрлам од картичката на долари на картичката на евра?
Ова го прашувам затоа што мислам дека во скопје НБРМ има еден банкомат што исплаќа евра, а доколку нема, тогаш Лерин ми е многу блиску и можам да вадам евра од таму, но ако има земаат 3.5% за да ги префрлам од картичата во долари на картичка во евра, нема поента тогаш, подобро да извадм денари.
На 19.000 денари, 15 долари е провизија, од нив 13 долари се валутна конверзија долар/денар. Доколку ги извадев од банкомат што дава долари провизијата ќе ми беше 3 долари наместо 15.
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 328123
Ако ова е точно, дека за 0.5% ти менуваат валута во самиот Пејнор, тогаш можам да ги префрлам од доларска картичка на евро картичка во Пејноер и ќе платам 0.5% провизија за конверзија. Потоа доколку најдам банкомат во евра и ги извадам, ќе платам 2-3 евра за трансакцијата без провизија за конверзија, што на крајот значи дека сум заштедил 3%. На 1000 долари ти се 1700 денари заштеда. Што не е малце според мене и ако си скопје или близу Грција има смисла.
Автоматски споено мислење:
Останува прашањето, дали знае некој за Банкомат во Македонија што исплаќа евра без дополнитлена провизија?
Нема бегање значи.@tomsaso забораваш една работа - cross-border fee. Aко не платиш провизија за конверзија на валута, ќе платиш провизија за вадење на средствата во друга држава од таа каде што е издадена картичката. Така да на крај пак исто ќе ти земат.
Прегледај го приврзокот 328125
најдобро е да не ја користиш картичката , па откако ке ги примиш парите на пејонир да ги префрлиш на девизна сметка во мк
се исплати само над 1к усд/еуроЈас вака правам ама ова се исплати само ако повлекуваш поголеми суми, за поситни и почести трансакции не се исплати зашто зимаат 2% или минимум 15 долари за секое префрлање кон банка.
Јас вака правам ама ова се исплати само ако повлекуваш поголеми суми, за поситни и почести трансакции не се исплати зашто зимаат 2% или минимум 15 долари за секое префрлање кон банка.