Паштети

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Омилената

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Порано јадев карнекс а сеа само Аргета ја поштовам други никакви не јадам гадни ми се само Аргета е убава!

Јадам паштети,иако во последно време слабо ,и тоа само Аргета,другите се :pov:

pastete jadem samo ako se so goedo na slika, svinja ne

Одамна неам пробано, а како ми изгледа нема ни да пробам. Мн ми се гадни. :pov:

Да јадам, ама поретко. Пред некое време пробав паштета, незнам како се викаше, пилешка со домати. Не беше лоша, ми се бендиса.

Само од оние црвените чајна паштета од некоја фирма од Балканот беа ако не се лажам Србија или Хрватска, порано јадев аргета али некако не ми се свиѓаат иако се доста поскапи од другите.

пре би месни нарезак отколку паштета- поготово не за овие кои ни’ ги нудат

Немам јадено од пред нова година чудно, ги намалувам.А порано и како дете многу често, па ко за чудо крвта и здравјето ми се ок, да не се заречам :D

- Последно време јадам од МИК - рибина и од кокошка (изгледа рецептот за Аргета излета од Дрога, после една словенечка и српска фирма сега и паштетата на МИК од кокошка е многу слична во вкусот со Аргета)
Само не ми се свиѓат целосно се за нигде со маркетингот.На големите паштети од 100 грама го ископирале дизајнот од Аргета, а на возилата уште им е таа рекламата со Брзата птица :facepalm:
- Аргета од туна, од лосос и нормално првата од кокошка
- Чајна - Подравка
- Миспол (Полски) мисиркина + вкус на пиперка или така нешто луто
- Тие АБЦ се добри (и ефтини), некоја скопска фирма е производител, во Жито маркети најчесто ги имаше

Само од оние црвените чајна паштета од некоја фирма од Балканот беа ако не се лажам Србија или Хрватска, порано јадев аргета али некако не ми се свиѓаат иако се доста поскапи од другите.

Чајна од Подравка (y)

Аргета е највкусна за мене, ама па сеа 40 денари да давам редовно за паштета, немам намера:wink:. Така да, има една српска Пивка пилешка паштета таа е убава.
И ајде една кулинарска тајна од мене, иако ќе се смеете и гадите.
Пробајте паштета намачкана на леб нормално и после тоа една лажичка мед. Ептен јако...:back:
Исто и Пивка е словенечка како Аргета.

Ste probale Kekec i ABC (crveni i zeleni baska Makedonski)?
najubava amabalaza imaat podravka ama ne mi se dopaga bojata na pastetata

Да.

177-301-thickbox.jpg

Само оваа од Аргета другите не ми се убави.
Argeta_junior.jpg

Карнекс. Ама ретко јадам. Паштети ми се јадење за на одмор, наjслатки ми се тогаш. :icon_lol:

Паштети јок .. премногу масти , немат хранлива вредност , кој знае шо има во нив ( плус конзервански и сл срање ) .. no thanks.

Немам јадено од пред нова година чудно, ги намалувам.А порано и како дете многу често, па ко за чудо крвта и здравјето ми се ок, да не се заречам :D

- Последно време јадам од МИК - рибина и од кокошка (изгледа рецептот за Аргета излета од Дрога, после една словенечка и српска фирма сега и паштетата на МИК од кокошка е многу слична во вкусот со Аргета)
Само не ми се свиѓат целосно се за нигде со маркетингот.На големите паштети од 100 грама го ископирале дизајнот од Аргета, а на возилата уште им е таа рекламата со Брзата птица :facepalm:
Добро го ископирале вкусот, ама не морале и амбалажата.А не морале и името да го сменат во слично - (А)Мика (n)
A-Mika.jpg
argeta95g_huehner.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom