Паркети

• Креатор на темата Креатор на темата Нинович
  • Време на започнување Време на започнување
Паркети - најлудиот бенд кај нас, или не?

Чекај бе, ако се луди нели треба во институција за тоа, да бидат. А ако се најлуди тогаш што да кажам? Има ли во оваа држава некој што се грижи за ваквите случаи?

колку врска нема дека се искомерцијализирале.... ако се појавиле на тв и се популарни не значи дека се искомерцијализирале него дека успеале... а ако се појавиле на тв и станале популарни а за да го направат тоа изеле тон гомна смениле стил и не наликуваат на тоа што биле односно прават нешто колку да им се свига на публиката а не и на нив да тогаш се искомерцијализирале....

А иначе ич не ми се свигаат премногу глупирање на сцена песните ми се чисти глупости и то :) Позз

Најдобри беа, најдобри се , и ќе останет уш некое време во Македонија... Нај нај се луѓето, и лично се знам, и какви шо беа пред да станет попознати, такви се останати значи , нема некоја вишок ароганција и слично... За песните не прам муабет, мене ми се најпрекрасни, ама секој со свој вкус.. :pipi:

JAS DA MU BEV MAJKA NA TOJ SASO KE GO IZBRKAV OD DOMA
Мислиш не е избркан од дома :pos:
Јас наслушнав нешто, дека неговите се откажале од него откако си го сменил роденото презиме со Паркет. Сега Паркет му е презиме и во лична карта.

Јас лично, ги слушам од времето пред да станат популарни. Не гледам некоја позначајна промена кај нив. Она што тие го прават е со цел да свират на некој од големите европски фестивали како EXIT или Zigget. Сашо после една свирка, седејќи на асфалтот позади Белви, кажа дека тоа му е голема желба.
Не знам колку тие се вклопуваат во плановите на организаторите на овие фестивали, ама јас и без тоа ќе го почитувам нивниот живот и дело.

Паркети се еден добар бенд според мене, најлуд никако. Ги слушав уште пред да станат попознати со Строубери на Евровизија, сум им бил на свирки пред тоа и ги почитувам. Меѓутоа не би требало да им биде цел да станат познати ширум светот и да пливаат во пари ама за тоа друг пат. Важно си тераат свој филм и гајле им е што ќе речат за нив, тоа почитувам.
Мало амортизерче песната е закон, а на месечина те заборавив најдобра од нив.

Супер се дечкиве,единствен бенд од кај нас што сакам да го слушам.
Исчукани се до максимум,песните им доста интересни и певливи,хитчиња стануваат за брзо време.Имаат јаки идеи,ги спроведуваат и гледам дека ептен им порасна популарноста после Евровизија.Се појавија како нешто сосема поинакво,си беа најнормално облечени мнооогу поразлично од тие фустани,костими и незнам ни јас што на нашиве јавни „фаци“.Си беа најприродни,Сашо ко и по обичај ги тресеше нозете ко да му се моча,ама тоа и беше интересното,со тоа и го привлекоа народот.Такво нешто не се слуша и гледа секој ден,посебно не тука кај нас.

Паркети - најлудиот бенд кај нас, или не? - Мислам второто! :)

Има и полуди, иначе...

Добри се дечките, откачени, не се арогантни, али по мој вкус не се. За најлуд бенд.. Моментално од овие кои се попознати, може да се рече дека се најлуди:smir:

pa jas bas ne obozavam vakov stil na muzika jas si go slusam vrcahk, ali komsijte moj Parketi se najludi vo Makedonija :D

Незз шо подразбираш под најлуди у која смисла..демек откачени и остало..според мене тие се најголеми дебили :nerv:

Песните на Паркети, барем Сакам да те галам и Строубери од некој музички аспект не се ништо посебно.Текст составен од три-четри реченици(ах колку ме нервира тоа) и едноставна мелодија.Кога ке слушнеш вака ништо ама баш ништо посебно...ама па од друга страна песните лесно им се памтат и мелодијата коа ке влезе не излегува од уши со саати.Сепак мислам дека они повеке се интересни како појава и начинот на кој го изведуваат тоа отколку самите песни.
А имам слушано дека кога имале свирки низ Битола прво иделе и се праеле камен пијани и после тоа иделе на свирка:toe::toe::toe:Незнам колку е точно:nesum:

Паркети уопште не пијат!:baeh:Сашо на пиволенд чај пиеше.Ај беше ладно ама сепак ако пиеш ни ладно не ти смета.:vozbud:
http://parketifanclub.forummk.com/

Паркети станаа тешка идиотика....кај се песните како кафеави џуџиња и од моментот кога се родив јас......ама неееее тогаш биле млади и не знаеле што прават. Е сега знаат,си го продаваат газот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom