Парите и љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
Мистичен напиша:
LouWeed напиша:
Lavot напиша:
има и луѓе од underground фелата кои сакаат изветвена облека и шо има то веза кој каква сака облека нека носи шо е то битно... а која е таа нормална облека?
јас можи ненормална носам откај знам :D :D :D

doma mi vikaat...so tie iscepeni farmerki nemas da najdes nevesta.................... :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Исцепени фармерки бидејќи ти е стил и на тебе, ама не ти се исцепени џебовите! :)
невестите имаат страшна моќ на перцепција и разузнавање, не се секирај ич! ;)

ne se sekiram.doznav za kratko vreme.............. :wink:

Мистичен напиша:
Вие изгледа поимот "некој кој нема пари" го изедначувате со просечно ситуирана личност. Или се лажам?

Taka mi stoi i na mene Misticen :)
Muabeti tuka , ali realnosta neshto treto...
Prvo treba da se dvizish vo krug na siromasni lugje za da naletas na nekoj vo koj bi se zacepal... sumljam deka ako nekoj ima pari odi vo maalskata kafana ili na karti pred makedonka fabrikata posto se nema za u grad...
siromasnite deca za zal nemaat ni sansa da sarmiraat nekoj podobro situiran ...
I kaj nas siromastijata ne e ednakva na nemanje zelba za rabota...
Nemanjeto od druga strana sozdava razlicni interesi, ambicii, zelbi kaj lugjeto od imanjeto... taka da mozda siromasen coek ne privlekuva nekoj poimoten i od drughi pricini ne samo poradi nemanjeto materijalni sredstva...
So znam...

просекот на личен доход во македонија е 11000 денари,во превод помалку од 200евра (море богатство)
така што брат сите сме сиромашни, то е то
зато гледајте сите `љубете`

Lavot напиша:
просекот на личен доход во македонија е 11000 денари,во превод помалку од 200евра (море богатство)
така што брат сите сме сиромашни, то е то
зато гледајте сите `љубете`

od kade ti e podatokot? jas posledna statistika shto vidov bese okolu 6000 denari...
baska prosecna plata, i prosecni primanja se dve razlicni raboti... imame mnogu interesen zavod za statistika...
Baska toa e izvedeno samo od onie koi primaat plata... kaj se nevrabotenite... 40% bea? Za zal taa brojka koja ti ja davas, a i ovaa koja jas ja davam vo realnosta e izgleda uste po mala.

како и да е, ние имаме само мал процент на `богаташи` кои можат да се пофалат дека се добро ситуирани...муабетот ми беше да не гледаме толку на парите оти факт е дека во Македонијава ги нема многу многу.
И секој да си гледа за себе, а не дали некој носел левис501 или дизел,оти смешно е сето то...Ако некој го бива да биди `фраер` или `фраерка` че го биди и калчуни да носи...иако знам дека некои многу ги интересираат парите и облеката, ама тие ќе имаат проблеми понатаму во животот кога при првата финансиска криза ќе се јават проблеми со партнерот, зошто ако некој причината да биде со вас е пари, доколку имате таква криза, ќе си заминат веднаш од вас...знам многу такви примери,верувајте смешно е тоа поточно трагикомично

Koga se nema pari ljubofta bega niz pendzere :))))))
Mislam deka za decko ne mi e ic bitono dali imal pari ili nemal imam dovolno za nas dvajca , eden den ednio plaka drugiot drugiot sve se deli nema pricini za gledanje koj kolku ima .
A ako razmislam 10 godini napred mi treba krov mene i na moeto semejstvo smetki razhod obleka baska odmori i zadovolstvo znaci togas e druga prikazna ne mora da bogat ama mora da e snaodliv raboten i vreden i da saka da pridonesi nie doma da imame sve osnovno. Znaci vrednen i cesen decko pred sve , sve drugo ke si dojdi samo od sebe:)

Lavot напиша:
како и да е, ние имаме само мал процент на `богаташи` кои можат да се пофалат дека се добро ситуирани...муабетот ми беше да не гледаме толку на парите оти факт е дека во Македонијава ги нема многу многу.
И секој да си гледа за себе, а не дали некој носел левис501 или дизел,оти смешно е сето то...Ако некој го бива да биди `фраер` или `фраерка` че го биди и калчуни да носи...иако знам дека некои многу ги интересираат парите и облеката, ама тие ќе имаат проблеми понатаму во животот кога при првата финансиска криза ќе се јават проблеми со партнерот, зошто ако некој причината да биде со вас е пари, доколку имате таква криза, ќе си заминат веднаш од вас...знам многу такви примери,верувајте смешно е тоа поточно трагикомично

Vidi, ako nekoj/a e zablesaven/a po toa kakva garderoba nosi i e/mu e mnogu bitno, togash toa treba da se otkaci od start, posto lugje koi se tolku mnogu opsednati so toa (do odredeni granici e pozelno) najverojatno imaat nedostatok na nekoi drugi vrednosti i kvaliteti, pa ete gi zatskrivaat so izgled potpomognat od parite na tato ili parite na "slucajnosta." Taka da, ljubov ovde ne treba da postoi od mnogu drugi pricini, ne samo materijalnite :)

Мистичен напиша:
Да, и многу луѓе се симпатични, работливи и со прекрасен карактер, но носат износена облека, немаат пари ни за едно излегување во град... би ви застанал погледот на некој таков?

Вие изгледа поимот "некој кој нема пари" го изедначувате со просечно ситуирана личност. Или се лажам?

Мене би ми застанал. Некој кој нема пари не го изедначувам со просечно ситуирана личност никако. Ако јас тргнам со таков дечко, нема да ме замара поимот дека денес нема пари да ме однесе во град. Ако нема ќе имам јас, а ако немам и јас ќе правиме нешто друго за што нема да ни треба пари ... заедно сме дека се сакаме нели?
А ако веќе таа врска прерасне во брак, тогаш ќе се трудиме двајцата да постигнеме нешто. Ако се сака све се може. Ако тој нема к'смет (како што кажа OBDN) може јас ќе го имам. Како и да е двајца паметни и вредни може да успеат и неможе да ме убеди никој дека не е така.
Фала пријатно.

п.с. OBDN за 17 годишни дечки нормално дека не зборев ... уште ако мислат младите на тие години дали дечкото има пари ... тешко нас :? :pos: :pos: :wink:

divine напиша:
п.с. OBDN за 17 годишни дечки нормално дека не зборев ... уште ако мислат младите на тие години дали дечкото има пари ... тешко нас :? :pos: :pos: :wink:

Epa tesko nas... mnogu povekje mislat na toa od sto sme jas i ti nekogash i seuste valjda :). A ideive se od mama i tato...jas posleden pat koga bev vo drustvo na nasi tinejdzeri, nemozev da se iznacudam na komentarite u stil "Mnogu mi se svigja, ima pezo 206," ili "abe onoj tatko mu sto otvori fabrika, da mu ja vidish najnovata nokia so ja ima." Verno ili ne verno mladite denes ne gi poglednuvaat deckite koi se pomalku od "najnovata nokia" a maskite ne pomalku od "koj e tatko i," bar vo edna mala sredina od kade shto doagjam jas.

Mislam deka ne gresam.

Не грешиш, јас само се трудам да не го гледам тоа ... ама бидејќи ме врати во реалноста ... катастрофа!!! :cry:

да ама има и други кругови кај што се разговара за музика за филм, и за други работи кои ги засегнуваат младите освен нокија или моторола
ако не беше тажно ќе се смеев

Парите и љубовта...па шо знам во последно време се доста комплементарни или пак доколку има пари има и љубов,,,,,а обратно е потешко или пак најретко :pos:

Иако нема пост од септември на темава морав да напишам нешто. Македонијава наша врие од така наречените спонзоруши. За оние што не се запознаени со поимот спонзоруша е:
Еквиваленција на к*рва со таа разлика што спонзорушите не стојат пред телевизија за ситни пари туку ги ловат крупните ѕверови (и разбира се нивните синови и поретко ќерќи). А трагичното е следново. Кога ќе се спомне некој тип дека има пари тој по автоматика одеднаш (како што Кире стана бананамен) овој станува
1. интелигентен
2. убав
3. интересен
4. хумористичен
5. и сите други атрибути коишто ги даваат жените само заради тоа да најдат изговор дека не е ради парите.
И кога другарки што ги знам прават муабет у стилом абе тој и тој се интересира за тебе. И следи детално педигре за кој е он кој е татко му дали е фраер у градов што вози и тако далје. Така да сума сумарум битно е да има пари. Може тоа не првиот предуслов ама еден е од предусловите е. Е да има некои што барем отворено си признаваат а има некои што сакаат да мислат дека не е ради парите.
р.ѕ Секоја чест на исклучоците

Не знам како 90% од девојкиве не им е гајле за парите, и би биле со некој дури ако нема ни скршен денар.
Да, али само можат да го напишат тоа, а не знам дали би го примениле во вистински живот.
Ко прво,
нормално дека е битно дали има пари или нема. Ако јас сум научена да излегувам почесто, тука одма ми се скратува тоа. Ако он нема скршен денар во џеб, кога ќе излеземе на кафе/пица/дискотека јас ќе треба да се тресам што ќе нарачам или ќе треба да пијам/јадам слично на него за он да не се почуствува како 13то прасе, или да нема да плати.
На мои години, не е битна паричната состојба на мојот дечко, од проста причина што ние само се забававуваме одреден период и после чао-чао. Ретки се оние врски кои успеваат повеќе од 4-5 месеци, али за понатака е веќе друго.
Ако он нема скршен денар, со него не можам ни асален одмор да испланирам, ни аслано излегување. Значи нема да излегуваме цело време, и гледањата ќе ни бидат минимални, и обично ќе биде тоа шетање низ маало и парк. Кафе ќе биде луксуз. Значи зборам ако НЕМА СКРШЕН ДЕНАР, што вас не ви беше важно (ако се лажеме).
Како и да е, јас не барам он да биде милионер и да плива во пари, али сакам да има пари за нормален живот. Фала Богу, мене ми е овозможен супер живот од страна на моите, па не ни планирам да ги трошам неговите пари и да трчам по неговите пари. Доволно е да има за да си ја плати пијачката и да излегуваме на нормални места.:icon_lol:

Kje te prasham ko kje pocnes da rabotish (ako ne ti najdat rabota mama i tato)
pa firmata da ti otide pod stechaj...da se omazis pa maz ti da go izbrkaat od rabota pa da ne moze da najde druga..pa da mora odreden periot (ne znaes kolki vremenski) da go ranish ti (tranzicija e jebi ga a i oskudacija)..pa da baras rabota da ti vikaat,aha nema problem..super si sve..kje te vikneme na intervju..i da nema nisto od toa..
detule detule...ti go opravduem postot poso go pisues od tvoja gledna tocka (godinite ti se taka da razmislues).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom