Парфеми

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Најчесто Тестер...сакам да правам колекции од парфеми...покрај Живанши,Роко-Бароко,Лајт Блу си додадов и Парис Хилтон и Викторија Сикрет...а наскоро планирам и Наоми Кембл...:vozbud:

Најчесто Тестер...сакам да правам колекции од парфеми...покрај Живанши,Роко-Бароко,Лајт Блу си додадов и Парис Хилтон и Викторија Сикрет...а наскоро планирам и Наоми Кембл...:vozbud:

Би било добро во твојата колекција да го додадеш Филипо Инзаги.:helou:

Значи кога се купува што да се земе, оригинално паковање или тестерот доколку е можно и го има?
Значи сум слушал муабет дека тестерите биле поконцентрирани, со што и подобри секако? Вистина или? :smir:

Ау за ова прв пат слушам дека може и тестерот да се купи...
А поефтин е од оригиналот или???

Тестери се овие

0,0,134,20498,550,733,c5a47b16.jpg

wtf.jpg

Малецки шишиња.
Јас колку што знам исти се како и големите шишиња, само што со маливе се тестира парфемот. Не е логично да е различен парфемот на тестерот со оригиналот. Тогаш која ќе е логиката на тестерот?
И ги даваат на парфимериите за тестирање и за промоции.

Копии има, знам зашто пријател мој од терминал од албанија ги носеше за скопје цело комбе со кинески оригинали т.е. неоригинали...
Другар мој кој користи оригинали долго време, вика од фришоп бил нешто како фалш, за разлика од оригиналот кој го имал купено од Парфимерија конкретно Изимјаки парфем..има разлика во шишето т.е нијансите на боите, а и вика пократко време го држел мирисот т.е. послаб!!!

Чекај прво викаш тестер. После викаш копија?
Има разлика меѓу тестер и копија. Копија на оригинал си е слично шише само што е неоригинал и поефтина цена.
Оригинал се знае во парфимерија, а и на фри шоп е исто. Само во фри шоп не плаќаш ДДВ. Безцаринска зона.

И од кај купуваш ти тестери?

Абе луѓе тестери колку што знам не се продаваат.
Да не мешате вие поими тестер со копиии на парфемите?

И од кај купуваш ти тестери?

Абе луѓе тестери колку што знам не се продаваат.
Да не мешате вие поими тестер со копиии на парфемите?
Чекај малку, јас мислам тестери(мислите на оние мали шишенца,отидеш во парфимерија и ти стават колку ти е потребно...??Кај нас има така..токму тоа и мислев:toe:

Чекај малку, јас мислам тестери(мислите на оние мали шишенца,отидеш во парфимерија и ти стават колку ти е потребно...??Кај нас има така..токму тоа и мислев:toe:

Нама благе везе тоа.
Тестер е мало шишенце од оригинален парфем. Колку за промоции, тестирања низ парфимериите и сл.
Ова што ти го кажа нема благе везе. Тоа е разредена водичка со парфемче и сличност нема никаква со парфем. Дури не ни станува збор за копија на парфем :icon_lol:

Јас користам копии на парфеми ама донесени од Солун каде преку боци, со разреденост која што ти ја сакаш ти го подготвуваат парфемот за 50% поефтина цена :)

Teстери колку што знам не се за во продажба. Освен ако твој човек кој е поврзан со парфимерии не ти даде некое скришно.

:toe::toe:Не сум знаела...фала за инфото..ама јас имам голем мерак кога така ќе си подердам многу шишенца и згора на нив напишам кој како се вика.:pos2::pos2:

Lacroix absente

Го нарачав од Авон зелениот женски парфем на Лакроа Апсент ... (за мајка ми за 8 март - ама нели и јас ке се шприцкам) ефтина беше понудата а и ме интригира спотчето, па ќе ви кажам за импресиите

Го нарачав од Авон зелениот женски парфем на Лакроа Апсент ... (за мајка ми за 8 март - ама нели и јас ке се шприцкам) ефтина беше понудата а и ме интригира спотчето, па ќе ви кажам за импресиите
A што има тоа врска со темава за споредба на тестери и оригинални парфеми?

Тестер е мало шишенце од оригинален парфем. Колку за промоции, тестирања низ парфимериите и сл.
Teстери колку што знам не се за во продажба. Освен ако твој човек кој е поврзан со парфимерии не ти даде некое скришно.

И јас мислам така.
Од тие малецките шишенца што ги стави мислам дека ставаат само на точење. Точење парфеми кои не се оригинали, секако.
И да, мислам дека темава е за оригинал vs. фејк ..тестерите не се продаваат. Затоа ги викаат тестери :) Обично во нашите парфимерии тестери се парфемите themselves. Ретко каде можам да видам шишенце на кое има ознака дека е тестер.
Инаку, настојувам да купувам оригинали, макар чинеле 3.000 ден.
Кога имам можност купувам обавезно.
Обично ги земам оние од колекцијата на Бритни Спирс, омилени ми се, особено Fantasy (Midnight). Ги купувам во Unique.

Јас сум многу романтичен ако не ги продаваат ќе го украдам, уствари не ќе платам да го украдат тој тестерот за поклон :pipi:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom