Парфеми

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Најчесто Тестер...сакам да правам колекции од парфеми...покрај Живанши,Роко-Бароко,Лајт Блу си додадов и Парис Хилтон и Викторија Сикрет...а наскоро планирам и Наоми Кембл...:vozbud:

?

..........

Гостин
Најчесто Тестер...сакам да правам колекции од парфеми...покрај Живанши,Роко-Бароко,Лајт Блу си додадов и Парис Хилтон и Викторија Сикрет...а наскоро планирам и Наоми Кембл...:vozbud:
Би било добро во твојата колекција да го додадеш Филипо Инзаги.:helou:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Значи кога се купува што да се земе, оригинално паковање или тестерот доколку е можно и го има?
Значи сум слушал муабет дека тестерите биле поконцентрирани, со што и подобри секако? Вистина или? :smir:
Ау за ова прв пат слушам дека може и тестерот да се купи...
А поефтин е од оригиналот или???

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Тестери се овие

Малецки шишиња.
Јас колку што знам исти се како и големите шишиња, само што со маливе се тестира парфемот. Не е логично да е различен парфемот на тестерот со оригиналот. Тогаш која ќе е логиката на тестерот?
И ги даваат на парфимериите за тестирање и за промоции.

Копии има, знам зашто пријател мој од терминал од албанија ги носеше за скопје цело комбе со кинески оригинали т.е. неоригинали...
Другар мој кој користи оригинали долго време, вика од фришоп бил нешто како фалш, за разлика од оригиналот кој го имал купено од Парфимерија конкретно Изимјаки парфем..има разлика во шишето т.е нијансите на боите, а и вика пократко време го држел мирисот т.е. послаб!!!
Чекај прво викаш тестер. После викаш копија?
Има разлика меѓу тестер и копија. Копија на оригинал си е слично шише само што е неоригинал и поефтина цена.
Оригинал се знае во парфимерија, а и на фри шоп е исто. Само во фри шоп не плаќаш ДДВ. Безцаринска зона.

И од кај купуваш ти тестери?

Абе луѓе тестери колку што знам не се продаваат.
Да не мешате вие поими тестер со копиии на парфемите?

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
И од кај купуваш ти тестери?

Абе луѓе тестери колку што знам не се продаваат.
Да не мешате вие поими тестер со копиии на парфемите?
Чекај малку, јас мислам тестери(мислите на оние мали шишенца,отидеш во парфимерија и ти стават колку ти е потребно...??Кај нас има така..токму тоа и мислев:toe:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Чекај малку, јас мислам тестери(мислите на оние мали шишенца,отидеш во парфимерија и ти стават колку ти е потребно...??Кај нас има така..токму тоа и мислев:toe:
Нама благе везе тоа.
Тестер е мало шишенце од оригинален парфем. Колку за промоции, тестирања низ парфимериите и сл.
Ова што ти го кажа нема благе везе. Тоа е разредена водичка со парфемче и сличност нема никаква со парфем. Дури не ни станува збор за копија на парфем :icon_lol:

Јас користам копии на парфеми ама донесени од Солун каде преку боци, со разреденост која што ти ја сакаш ти го подготвуваат парфемот за 50% поефтина цена :)

Teстери колку што знам не се за во продажба. Освен ако твој човек кој е поврзан со парфимерии не ти даде некое скришно.

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
:toe::toe:Не сум знаела...фала за инфото..ама јас имам голем мерак кога така ќе си подердам многу шишенца и згора на нив напишам кој како се вика.:pos2::pos2:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Lacroix absente

Го нарачав од Авон зелениот женски парфем на Лакроа Апсент ... (за мајка ми за 8 март - ама нели и јас ке се шприцкам) ефтина беше понудата а и ме интригира спотчето, па ќе ви кажам за импресиите

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Го нарачав од Авон зелениот женски парфем на Лакроа Апсент ... (за мајка ми за 8 март - ама нели и јас ке се шприцкам) ефтина беше понудата а и ме интригира спотчето, па ќе ви кажам за импресиите
A што има тоа врска со темава за споредба на тестери и оригинални парфеми?

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Тестер е мало шишенце од оригинален парфем. Колку за промоции, тестирања низ парфимериите и сл.
Teстери колку што знам не се за во продажба. Освен ако твој човек кој е поврзан со парфимерии не ти даде некое скришно.
И јас мислам така.
Од тие малецките шишенца што ги стави мислам дека ставаат само на точење. Точење парфеми кои не се оригинали, секако.
И да, мислам дека темава е за оригинал vs. фејк ..тестерите не се продаваат. Затоа ги викаат тестери :) Обично во нашите парфимерии тестери се парфемите themselves. Ретко каде можам да видам шишенце на кое има ознака дека е тестер.
Инаку, настојувам да купувам оригинали, макар чинеле 3.000 ден.
Кога имам можност купувам обавезно.
Обично ги земам оние од колекцијата на Бритни Спирс, омилени ми се, особено Fantasy (Midnight). Ги купувам во Unique.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јас сум многу романтичен ако не ги продаваат ќе го украдам, уствари не ќе платам да го украдат тој тестерот за поклон :pipi:.

Kajgana Shop

На врв Bottom