Охридскиот "Бермудски триаголник"

• Креатор на темата Креатор на темата Зрното
  • Време на започнување Време на започнување
Се зборува дека еден маѓепсан триаголник на оној Бермудскиот постои и на Охридското Езеро – поточно на југоисточниот брег: трите точки се следниве: Првата се наоѓа нешто појужно од селото Пештани, Втората се наоѓа кај манастирот Свети Наум и Третата е на 6 км во езерото.
Првиот знак е ако над Галичица се појави густ, хоризонтален облак во вид на легната греда. Одеднаш почнува да дува силен ветар, водата станува темна и се подигнуваат високи бранови. Изгледа како површина на езерото да врие, па во еден момент се создаваат страшни вртлози, а во другиот од исто место се креваат водени столбови како по експлозија.
Забележано е дека еден албански брод, што превезувал железо од Охрид за Подградец, после Пештани се нашол во вакво невреме и дека исчезнал. Никогаш не нашле ниту човек, ниту најмал остаток од бродот. Или за човекот кој успеал да се пикне под превртениот чамец и така да се спаси, додека неговите сопатници ги снемало за секогаш. Многумина ја изгубиле главата на ова опасно место, а оние кои ја преживеале, по правило, подоцна се многу внимателни кога пловат по истата маршута. Што се однесува до поново време не се забелеани несреќи, што е веројатно резултат на брзите моторни чамци.

:vozbud:Што мислите дали постои вакво нешто и во нашава мала Македонија

vaka jas sum od pestani i odma da vi kazam deka takvo nesto ne postoi.
toa za oblakot sto lici na legnata greda nad galicica i deka vednas posle tos faka nevreme e vistina ama deka isceznuvaat camci nema vrska.
a inaku znaat da se slucat cudni raboti vo ohridskoto ezero.
se sekavam ednas pred mozda dvaeset godini kako dete bevne na blinker (sportski ribolov i nekade okolu 09 sabajleto vremeto bese prekrasno sonv\cevo toplo nikade oblace i bas se pojavi toj oblakot nad galicica i za pet deset min fati nevreme kakvo sto nemam videno vo zivotov do sega so silen vetar dozd ogromni branovi i duri i sneg a temperaturata padna pa jas mislam nekade okolu nula.ima poveke takvi slucki ato mi imaat raskazuvano babi i dedovci a i od ponivo vreme na koi i jas se sekavam no deka snemuvalo kajcinja e toa e veke mnogu.

a inaku vezda e mestoto kade prekinuva da se gleda dnoto na ezeroto a pocnuva "sinoto"kako sto go vikame kaj nas a toa e na razlicni odalecenosti od bregot .najblisku mislam deka e kaj hotelot "desaret"kaj ogradat na pocetokot i e samo na 5 metri od obalata.
znaci ima cudni raboti no nema nikakvi triagolnici

Aбе скопајнишчана (:pipi:) ко им се виде скапо и за да не се само тие шо не одет, го измислија ова за да не одет и другине. :baeh:
Не, озбилно, ,,охридскиот бермудски триаголник,, не постојт.

Aбе скопајнишчана (:pipi:) ко им се виде скапо и за да не се само тие шо не одет, го измислија ова за да не одет и другине. :baeh:
Не, озбилно, ,,охридскиот бермудски триаголник,, не постојт.

Абе ние знаеш скопјаните немаме попаметна работа и сега Бермудски триаголници ќе измислуваме. А за тоа дека не постои и онаа баба ванѓа што ја викаат ќе го потврди тоа.

Јас би рекла дека многу забегавте од темата и мислам дека не ви личи на секоја тема кај што се спомнува Охрид да се трудите да го навредите градот и луѓето,поради некои заклучоци кои што сте ги извеле од неколкумина.Не можете генерално да ги осудите сите во Охрид според однесувањето на неколку што претставуваат многу мал број во однос на тоа колку луѓе живеат тука и таа математика со 99 % некако отпаѓа.
А доколку вие сакате да ја покажете вашата култура,тогаш не се спуштајте на толку ниско ниво со вакви коментари,каде што според ваша некоја несомнено пристрасна логика 99% од Охриѓаните не чинат,а замислете сте ги запознале сите 100 %. Ништо лично...
Немам ништо против никого,но од секогаш не сум сакала генерализација на работите.
Сега одам да спијам,утре повеќе ќе пишам за познавањата кои што ги имам во врска на темата.Гуд најт.
Jas sum zapoznala 80% od Ohriganite tamu ziveev 6 godini i mozam da ti kazam deka od site niv okolu 90% se taka nekako cudni,ladni,negostoprimlivi i zatvoreni za komunikacija.Izvinete ako navrediv nekoj.Sekoja cest na isklucoci:back:

Знаете ли дека во нашето езеро помеѓу Канео Подградец и Далјан имало некое Црно горило морско чудовиште и дека на секој 17 години исчезнувал по еден Беровчанец.........:pos2::pos2::pos2::icon_lol::icon_lol::smeshko::smeshko:

:) ...kako prvo me cudi kako mozi vo Ohridsko ezero d aima Bermudski triagolnik...hahahah...Mozi da ima ohridski triagolnik....i filozofijata na tie cuda,e takva da mozi da gi ima ..aj da ne recam kade bilo ,ama demek gi ima i na dr mesta ,nekako kako poim e Bermudskiot.....i nemora da e triagolnik.....na Bermuda tie se granicite kaj sto se slucuvaat nestata...i tockite formiraat triagolnik.E sega ,sprema ovie koi gi obrabotuvaat ovie Fenomeni....pa da vi kazam ima indikacii :).....posto tokmu taka se opisani nezgodite vo Bermuda....oblak od nikade ,pa nevreme ova ona odednas, sekade e cisto samo tuka ima nevreme i sl.BTW,mn vakvi i sl raboti ne se za smeenje,i postojat,zatoa i postoi zborot FENOMEN,ili vo prevod ...koga nekoj seznajko naucnik saka da kazi, pojma nemam sto e ova i kako se slucuva.

Нема шанса да има кај се нашло баш на охрицкото тогаш можи и на преспанскиото има хаха муабети.

Во Охрид живеев четири години и толку лоши луѓе не сум видел во животот. 85% од луѓето се од лоши полоши. Едвај ги чекаат "скопјанчишчата" да ги одерат до максимум, а за странците и да не зборам, сладолед од 30 денари ќе им го продадат за 5 евра.
А за ова со триаголникот, имам слушнато дека некаде околу Св. Заум (таму може да се стигне само по вода) има нешто вакво, ама не верувам дека е точно.

Во Охрид живеев четири години и толку лоши луѓе не сум видел во животот. 85% од луѓето се од лоши полоши. Едвај ги чекаат "скопјанчишчата" да ги одерат до максимум, а за странците и да не зборам, сладолед од 30 денари ќе им го продадат за 5 евра.
А за ова со триаголникот, имам слушнато дека некаде околу Св. Заум (таму може да се стигне само по вода) има нешто вакво, ама не верувам дека е точно.
Темава не е отворена за дали охриѓани се лоши или не се лоши, а плус мораат и тие од негде да живеат.
Е сега за овој триаголникот: Јас мислам дека е меѓу С. Трпејца, Св.Наум и третата точка на 6-7 км. Тука така има вртолум од време на време не секогаш и тешко можиш да го видиш. Незанм, мислам дека беше ланското лето ко се отпреврти еден со скутер тука, скутерот беше накај Албанија а чоеков на неколку км од Хотел Метропол и убо шо имал заштитно елече на него тој таму седел една ноќ ми се чини па дури дента го најдоа.

Хех од кај да знам.Треба тоа да се провери.
:salut:

a kao demek sea camciwe so motori mazat da izbegaat od toa witelot.zatoa odamna nema niso.abe aj ne zaebaaj.

Ама уште се смеам на изјавата на тој Охриѓанецот кога акна цунамито и кога со цел памет кажа дека се почувствувало и во Охрид и дека и таму езерото споулавело : )))

Хахахаххаха каков народ :):):)
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Glupostiii
Slusnale za Bermudskiot triagolnik i odma Ohridskoto ezero go napravija "Bermudski triagolnik":salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom