Охридскиот "Бермудски триаголник"

• Креатор на темата Креатор на темата Зрното
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би рекла на 99% од Охриѓаните :pos2:

Јас би рекла дека многу забегавте од темата и мислам дека не ви личи на секоја тема кај што се спомнува Охрид да се трудите да го навредите градот и луѓето,поради некои заклучоци кои што сте ги извеле од неколкумина.Не можете генерално да ги осудите сите во Охрид според однесувањето на неколку што претставуваат многу мал број во однос на тоа колку луѓе живеат тука и таа математика со 99 % некако отпаѓа.
А доколку вие сакате да ја покажете вашата култура,тогаш не се спуштајте на толку ниско ниво со вакви коментари,каде што според ваша некоја несомнено пристрасна логика 99% од Охриѓаните не чинат,а замислете сте ги запознале сите 100 %. Ништо лично...
Немам ништо против никого,но од секогаш не сум сакала генерализација на работите.
Сега одам да спијам,утре повеќе ќе пишам за познавањата кои што ги имам во врска на темата.Гуд најт.

Abe ima samo eden triagolnik i toa e Bermudskio triagolnik. Ah bre Ohrigani samo da soberete poveke turisti. Da ima kako i Ohridski Loh Nes ke izmislite.:pos2:

Јас би рекла дека многу забегавте од темата и мислам дека не ви личи на секоја тема кај што се спомнува Охрид да се трудите да го навредите градот и луѓето,поради некои заклучоци кои што сте ги извеле од неколкумина.Не можете генерално да ги осудите сите во Охрид според однесувањето на неколку што претставуваат многу мал број во однос на тоа колку луѓе живеат тука и таа математика со 99 % некако отпаѓа.
А доколку вие сакате да ја покажете вашата култура,тогаш не се спуштајте на толку ниско ниво со вакви коментари,каде што според ваша некоја несомнено пристрасна логика 99% од Охриѓаните не чинат,а замислете сте ги запознале сите 100 %. Ништо лично...
Немам ништо против никого,но од секогаш не сум сакала генерализација на работите.
Сега одам да спијам,утре повеќе ќе пишам за познавањата кои што ги имам во врска на темата.Гуд најт.

абе ти охриѓанка да не си. неможеш у такси да се повозиш а да не почнат да те замараат со тоа дека скопјани да можат со лажица би им го земале езерото. мислам дека треба да бидат по љубезни со туристите ако сакаат туристи. да не се скопјани они ке умрат од глад. доста плукаат по нас.
невелам дека сите охриѓани се такви има и гостопримливи но неко има да те замараат дур не цркнеш

Знаеш ли што е ти да отидеш во изнајмената соба и сега ти доаѓа газдарицата и си правиш муабет со неа и ти кажува добри и лоши карактеритики за собата ... и одеднаш незнаејќи дека јас и друштвово сме Скопјани и ни вика "оние Скопјанчиштана лани се’ ми ги испокршија креветите ..."(простете ако не е погоден дијалектот не сум Охриѓанка).
И какво мислење очекуваш јас да имам за нив...
Одам во Мек Доналс и му викам на тој дај ми 2 мали милкшејка и он ме прашува од што и јас му викам само момент и се вртам наназад да ја прашам другарка ми од што сака ... и во тој момент он зема да услужи друг муштерија и јас се вртам повторно да му кажам и овој ми вика е сега ќе си чекаш...
Тоа што не се’ гостопримливи и дали го изгубиле чувството за посакување добредојде и добри услуги ... не е моја вина.
Таа генерализација што ја правам сигурно не е лупната од ќеиф ниту пак од омраза кон нив. Нивните карактери и тоа што они секој ден мораат да трпат туристи не се моја вина.
И случајно ако не виде до таа моја реченица имаше смајли (:pos2:) кое мислам дека би требало да ти укаже дека нешто е кажано на шала.
И тоа што јас сакам да си вршам генерализации е мој избор, а доколку тебе ти пречат имаш опција да ме игнорираш.
:helou:
мислам дека треба да бидат по љубезни со туристите ако сакаат туристи. да не се скопјани они ке умрат од глад. доста плукаат по нас.
Се согласувам тука.

он: А за ова Бермудиве е чиста шпекулација според мене или good night story :pos2:

Офф топик:
абе ти охриѓанка да не си. неможеш у такси да се повозиш а да не почнат да те замараат со тоа дека скопјани да можат со лажица би им го земале езерото. мислам дека треба да бидат по љубезни со туристите ако сакаат туристи. да не се скопјани они ке умрат од глад. доста плукаат по нас.
невелам дека сите охриѓани се такви има и гостопримливи но неко има да те замараат дур не цркнеш

Како прво сум Охриѓанка.Како второ точно е тоа дека има такви таксисти,но според тоа 99% од Охриѓаните да ги споредиш со нив,не оди.
И инаку ако не сте прочитале
http://ohridnews.com.mk/index.php?mod=1&kat=4&id=6012
повелете прочитајте кои гости се најмногу присутни во Охрид и дали се уште сте сигурни дека Охрид живее само од Скопјани?Можеби живее и од Скопјани,но не само од вас и нема да умрат од глад.Немам намера веќе да објаснувам,сепак секој си има право на свое мислење.

Он топик:
Во однос на темата.Бермудскиот триаголник во Охрид хмммм,не би рекла.
Доколку некој полагал за дозвола за пловни објекти и би го прочитал прирачникот кој се доделува кога се полага тоа,во него се објаснети сите појави кои се карактеристични за Охридското езеро.Инаку
веждата или веѓата доколку некој се занимавал со нуркање,тоа претставува делот кога исчезнува бодликавата трева некаде на 16 метри и тој дел наликува на веѓа и не е нешто натприродно.А за бродот што исчезнал,тоа не е ни докажано дека постоел.Ако постоеше навистина Бермудски триаголник тогаш сите бродови кои што би поминувале помеѓу тие три точки би ги снемало,а јас сум поминала повеќе пати помеѓу тие области и еве ме здрава и жива,не се секирајте не пишувам од друга димензија(малку шала не е на одмет нели:helou:)
Поздрав

jas bi rekol "ohridski trijagolnik" na bermudite? :)

bermudski triagolnik se vika poradi toa sto pokraj majami i portoriko tretoto teme na triagolnikot e tokmu bermudite. bermudski triagolnik vo ohrid e isto ko da reces "pelisterski oci" na alpite

famata okolu bermudskiot triagolnik se sostoi vo toa sto tamu navodno nadovr od site zakonitosti isceznuvale brodovi i avioni so se nivnite posadi, pa demek paralelna dimenzija, premin od edna vo druga, bla bla bla.... toa se slucuva na eden poteg koj e prilicno golem, patem okean, paten konstatno izlozen na tajfuni uragani, cikloni i sto uste ne..

sega se vrakame na ohridsko, povrsina od nekolku kilometri na kvadrat, dlabocina od 300 metri, umerena mediteranka klima... zosto bi isceznal brod albanski ili bilo kakov i nema nikakva traga od nego nitu od ekipazot?

tolku za ohridskiot triagolnik ... :)

хмммм шознам ова можда е вистина јас шо живеам тука немам слушнато за вакво чудо,нишо чудно и да има нашево езеро е многу старо и крие секакви мистерии во себе...сега ќе ми е страв и со педалинка да одам.:pos2:Се имам возено многу пати и кај метропол,ама такво чудо немам сретнато btw не одевме само два метри далеку туку доста се оддалецивме ама такви чуда не видов.
Плус ве молам немојте:oftopic:муабети да вртите. Темава нема врска со охриѓани туку со езерово. Дајте малку култура,за навреди и глупости трескање одете кај бојкотон овде не му е местото

хмммм шознам ова можда е вистина јас шо живеам тука немам слушнато за вакво чудо,нишо чудно и да има нашево езеро е многу старо и крие секакви мистерии во себе...сега ќе ми е страв и со педалинка да одам.:pos2:Се имам возено многу пати и кај метропол,ама такво чудо немам сретнато btw не одевме само два метри далеку туку доста се оддалецивме ама такви чуда не видов.
Плус ве молам немојте:oftopic:муабети да вртите. Темава нема врска со охриѓани туку со езерово. Дајте малку култура,за навреди и глупости трескање одете кај бојкотон овде не му е местото

не се плаши се е само една обична измислица.
мене сега и на сред езеро да идам не ми е страв.

kakov bermudnski triagolnik be...babini devetini...

Jas imam slusano dosta za ova, i toa od mn.stari ohrigjani. A isto taka znam i deka takvo nesto se nema sluceno od poodamna.

па веројатно зошто од поодамна нема и товарни бродови на таква релација.... во охрид сеа само тие бродовите за крстарење и глисери се гледаат

па веројатно зошто од поодамна нема и товарни бродови на таква релација.... во охрид сеа само тие бродовите за крстарење и глисери се гледаат

што имаат врска товарните бродови со бермудскиот триаголник?
коментаров ти е без врска.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

No way such Thing exists!!!:nesum::nenene:

Јас слушнав дека кај манастирот Св. Богородица Заумска наводно исчезнувале бротчиња, ама не верувам во тоа, прво зошто ја бев со другари баш кај тој манастир и ништо не се деси, нормално си пловевме по водата, се беше ок, а второ никаде немало потврдено дека нешто вистински се случило на тоа место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom