Охридски речник!

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Веројатно речников е во Хумор, з`ш Скопјанишчана сè на мајтап сфаќет, па се зезет и со Охридскио дијалект. Ама, имат и Скопски речник во Хумор, па бар се доследни.

А дур целио свет не научит правилно Охридски да зборвит, задача на Речников е да бидит тука и да ги подучвит неупатените на вистинските вредности во животот. А сите тие се кажвет на Охридски, з`ш така требит и поубо звучит.

:smir:

Поголемо срање не сум прочитал од колумната на Бучко за Тоше.:tapp:

Веројатно речников е во Хумор, з`ш Скопјанишчана сè на мајтап сфаќет, па се зезет и со Охридскио дијалект. Ама, имат и Скопски речник во Хумор, па бар се доследни.

А дур целио свет не научит правилно Охридски да зборвит, задача на Речников е да бидит тука и да ги подучвит неупатените на вистинските вредности во животот. А сите тие се кажвет на Охридски, з`ш така требит и поубо звучит.

:smir:
Измеша и охридски и битолски и ресенски...:helou:

Изгледа си желен за репутација од некој/а шо мислит дека ваквите постови се интересни и "баш ги заебавме"-стил.

Море ајт таму, се пикет скопјанишчана в енѕероно...

Се извинувам, Marlboro Light имате?

-Немат лајт само кучињата лајт!

:uvo:

*Еф, ги спојв. Сепак то не им ја намалвит глупоста.
Серпико.

Море ајт таму, се пикет скопјанишчана в енѕероно...

Се извинувам, Marlboro Light имате?

-Немат лајт само кучињата лајт!

:uvo:

*Еф, ги спојв. Сепак то не им ја намалвит глупоста.
Серпико.
Скопјани измислувате срања ко ќе ви е досадно...не сте веќе интересни,ама лигави си останавте пееееееееееер,мислам колку само работи онака јас како од Охрид првпат ги читам слушам и ми се лошит од шо сами си ги измислувет скопјаништана или кумановчиштана и слично...

нишо ич скопјаништана си ојдоја од Охрид,ми недостасвет :pos2:

хехе Немојш да речиш така.....
Ништо море од тој муабет.....
Фантом дали си ти при својата свест....

Скопјани измислувате срања ко ќе ви е досадно...не сте веќе интересни,ама лигави си останавте пееееееееееер,мислам колку само работи онака јас како од Охрид првпат ги читам слушам и ми се лошит од шо сами си ги измислувет скопјаништана или кумановчиштана и слично...

A вие си останавте љубоморни плачковци. :cry:

:bip:

п.с. во хумор е темава.

A вие си останавте љубоморни плачковци. :cry:

:bip:

п.с. во хумор е темава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom