Охридски речник!

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да се испробам во охридска хаику малце и јас.

Одам от сабајле на работа,
сонцено ф гла ме пукат,
глата ќе ме болит после,
ама шо да и пра.

Скопјани се накотиле ко глуфци
саде бојкотирет и саде тука се.
Ги гледам со носојне кренати,
санкир градоф нивен е баго.

Пукам од досада денојве
жената ти кај е, за клецање шо прајме?
Ај нек го намалет сонцено на еден и пол
пошо вака појќе не се живејт.

жената ти кај е, за клецање шо прајме?
Ај нек го намалет сонцено на еден и пол

Ова е Битолски мајтап. Не го сервирај како Охридски
73483633jx3.png

Добро. Сеа да се операм требит?

Можам, ама нејќам. Ај ак не, да си сменам крштеница во Наполеон Бонапарта. Безвеза муабет нешо. Шубо е онака, шо се буниш за нишо?:)

p0zz ubav asi daj msn ok.

Можам, ама нејќам. Ај ак не, да си сменам крштеница во Наполеон Бонапарта. Безвеза муабет нешо. Шубо е онака, шо се буниш за нишо?:)

p0zz ubav asi daj msn ok.

Ајде, ок.. Да не прам галама за ништо. Башка то, ме освои со тоа убава си :pipi:

Вчера на вестите гледав, во Лескоец немале вода.... Ама некако она ак не ви чинит не идајте, или не живејте таму некако не важело за нив пошто биле Ориѓани и тие. Како и да е, дечките што излегоа пред камера, незнам дали се трудеа намерно или не, звучеа исто како Миле Паника во скечовите од к-15 кога е како охриѓанец, а не беа некои стари па да речиш ај останало. Добро бе мајке му бивало така да се дрнда? Па се кладам дека да прошеташ низ Охрид нема шанса до толку да се извртуваат зборовите. Не вервам дека до толку се затуцани и заостанати.

Кој зборој се затуцани и заостали ре? Ај цитирај дел од интервјуто ак ти теквит.

Не вервам дека до толку се затуцани и заостанати.
Ц ц ц...и ти сфати дека се заостанати и затуцани по дијалектот а?Е браоссс,ти си дупло од нив,значит цела Струмица е затуцана а за Куманово да не прајме муабет...kill yourself:tapp:

Абе Охриѓани... арно си велите вие дека секој сака да зборвит ко вас...
Ама не можит секој. Некој едноставно имат стил ;))))

:helou:

Е не мојт секој, дек ние сме уникатни, секој сакат ко нас, ама немат.

Со болд ти се исправките на грешките.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom