Охридски речник!

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
:helou:
П.С. reply: Оди во "Скопски речник" да видиш колку темата е се`, само не хумор.

Таму нема ниту едно мое мислење, а плус не сум модератор на форумов така да не е моја работа. Јас овде напишав едно мислење со кое никој не навредив, ми вратија дека сум скопско пеерче, значи лична навреда од човек кој што не го знам и не ме знае, ТИ ТЕКИЊА?!

П.С. претходниот „п.с.“ значеше да оладат малку ценетите охриѓани и да прифатат малку шала на своја сметка.

:smir:

Ми текиња пеер. Шо ви е лигав речникот, лигав ви е. Шала прифаќаме. Твоето не беше шала, то со лаењето и енѕерото, пошо воопшто не е охридски то. Киска.

Тоа со лаењето ми се случи пред неполн месец на сред Охрид, во една продавничка блиску до гимназијата, кога бев да земам цигари.

:kesa:

а кој вика киска?!!?! :uvo:

Тоа со лаењето ми се случи пред неполн месец на сред Охрид, во една продавничка блиску до гимназијата, кога бев да земам цигари.

:kesa:

а кој вика киска?!!?! :uvo:

Јас викам киска. Кис4е позз4е дајм сн убав аси ок позЗ.

Спроти гимназија имат само една продавница - Синтра. Тука немат шанси да ти се имат десено, не е толку глупа таја на каса ко шо ја напрај, значи или лажиш или друга продавница е. Значи, лажиш.

Јас викам киска. Кис4е позз4е дајм сн убав аси ок позЗ.

Спроти гимназија имат само една продавница - Синтра. Тука немат шанси да ти се имат десено, не е толку глупа таја на каса ко шо ја напрај, значи или лажиш или друга продавница е. Значи, лажиш.

:oftopic:

значи кај виде дека напишав за продавницата СПРОТИ гимназијата?!
На улицата кај што е кинг сендвичарата (таа што води накај езерото, мислам дека се вика "11 Oктомври") има една мала продавничка и се наоѓа на 200-300 метри од гимназијата.
Епа таму!
:tapp:

Напиша продавничка блиску гимназијата. Блиску е до пеес метри. Продавничка е само Синтра. Од големи маркети, Дампинг, Кошишта и Макси Д. 200-300 метри не е блиску, о ти, скопјанецу.

И не сум ти јас крив некоја затуцана шо ти се погодила па да жулиш кочани овде. Олабајси.

Да бе заборавив, дефиниција за блискост беше до 50м. Извини за ова, моја грешка...
Јас гимназијата ја спомнав како термин и локација што сите ја знаат, о ти, охриѓанецу :jaj:

А кој те спомна тебе воопшто па да осеќаш вина за нешто?:uvo:

Лабав сум јас, ти нешто ми се нервираш.
Уживај си!

Да бе заборавив, дефиниција за блискост беше до 50м. Извини за ова, моја грешка...
Јас гимназијата ја спомнав како термин и локација што сите ја знаат, о ти, охриѓанецу :jaj:

Кај прочита дека осеќа вина?
Плус, не е поентата дали ти си пишал на темава или не, зборот ми беше дека нашите фрустрации во врска со наводното реметење се многу помали за разлика од вас во соседната тема за Скопскиот речник.

Ти ме спомна мене исто колку шо те викнав јас да кењаш за охридскиов речник. Значи, ни ме спомна, ни те викнав, а сепак кењо испадна. Ај ужифки4 пеер4е, Болиглава знајт најубо дек со такви ко тебе или ич не се замарам, или си го ладам ко ќе ми е досадно.

У пичку матер еј, колку е досадно...

Значи напишав две ситуации од охридскиот речник кои што не навредуваат апсолутно никого, барем мојата намера не беше таква. Зборовите што ги користи другарот (како не:nesum:) Фантом: "Јас викам киска. Кис4е позз4е дајм сн убав аси ок позЗ." нит ги користам, нит ги слушам често, така да би било убаво малку да излезеш од Охрид да дојдеш во Скопје, ќе излеземе заедно и за секое слушнато уживкич, киска, бацки и сл. имаш по 5 пива (СКОПСКИ).
А за тоа дека си го ладиш, гледам, на секој пост од скопјани на темава реплицираш и плачеш.
Човече многу ти е досаден животов, дојди во Скопје ќе ти биде поинтересно

mislenjafy2.jpg

толку од мене, поздрав

Прашај ја Џену Грл или Крејзи ин Лав дали нема „ужифкич“, „пер“, „флешои“ и слични срања низ Скопје. И не можиш толку пива да ми купиш колку шо можам да испијам.

Ако постојве мој се плачење, баш сакам да се видам каков сум ко ќе се смеам. Боже сачувај.

А дека ќе ми бидит поинтересно во Скупја, со кремот и со лигавење, мало морген. Ајде поздрав. :helou:

Значи напишав две ситуации од охридскиот речник кои што не навредуваат апсолутно никого, барем мојата намера не беше таква. Зборовите што ги користи другарот (како не:nesum:) Фантом: "Јас викам киска. Кис4е позз4е дајм сн убав аси ок позЗ." нит ги користам, нит ги слушам често, така да би било убаво малку да излезеш од Охрид да дојдеш во Скопје, ќе излеземе заедно и за секое слушнато уживкич, киска, бацки и сл. имаш по 5 пива (СКОПСКИ).
А за тоа дека си го ладиш, гледам, на секој пост од скопјани на темава реплицираш и плачеш.
Човече многу ти е досаден животов, дојди во Скопје ќе ти биде поинтересно
Влатче, има право Фантом. Излези низ град по улица Македонија, пред Левел, седни на кеј, ќе се изнаслушаш такви лигави изрази. Ти може не ги користиш и тоа е за подравување и така треба, но има деца со интелигенција -120 кои ги употребуваат. Ми викаат батали ги бе не се нервирај, ама јас не можам а да не се нервирам кога гледам дека го лигават и го уништуваат јазикот што го имаме. Се прават глупави со сила. Ако фатам да прераскажувам на темава како зборуваат децава од мое школо ќе се валјате од смеење сите. Пред 4 години на МС телевизија фрчеа еден тон такви пораки, само со додадено *нека трепка*:uvo:. И сега има на К-15 телевизија такви, можеш да видиш некоја.
Заради такви ретарди од деца срам ми е што живеам во Скопје, а знам дека нема толку лигавење во другите делови од државава. А па ми се крева притисокот кога ќе почнат да јадат гомна(извините за речников) за дијалектите на кои се зборува во другите градови. Многу селски им биле...:pos2:

Ок, веројатно тоа е говор на одредена старосна граница, како што гледам тој говор го „фураат“ претежно луѓе од 13-17 години и шмизли со IQ - 55. Јас кога бев во тие години никој не кажуваше ужифкич и сл. и луѓето со кои се дружам не ги користат. Затоа не може да се каже дека тоа е генерален скопски дијалект. Стар вистински скопски дијалект користи зборови от типот: требе, преди, рука, маало, ченка, утамкица...
Има разлика, нели? :smir::helou:

п.с. луѓево не го ни знаат правиот скопски говор и плукаат по новите тренди изрази што ги користат нискоинтелегентни луѓе.

п.п.с. пеер/педер e општо прифатена узречица што ја користат повеќе градови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom