Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Да, бутките НИП беа према Партизанска...
Не мислев на бутките ,тука на магацинот во куќата,кој ќе игравме Џандари и Апаши и таму мавање карате после Брус Ли филмојте све се откачи и резе и катинар и влеговме внатре шо ќе видиме шлепер цигари.....Југославија,06,Ју,београд,драва ,неможам да се сетам уште шо леви марки на цигари имаше.

Сликата беше постирана од порталот ohridnews.com
Еве го линкот, ако ти имаш друга информација ред е да ја споделиш а не да тврдиш нешто без докази.
...јас во Албанија не сум била да имам лични докази, ама ова како проектот за домашен туризам „ дома си е дома“ нели?
јас веднаш ја видов водата со бранови и плавило и знаев дека не може да биде езерска вода, побарав и ете ти доказ...и фотката оригинал од Влора!
еве и Линк е истата што за вас е Подградец езерски град, а е Влора приморски град, охриџани да не си ја знаете охридската вода! :facepalm:

П.С.
... ако Струга не ве излаже, кој! :cool:

@Avenger99 Албанија имаа акција за рушење дивоградби низ цела земја, така да сликата е најверојатно од некој приморски град, а не оф Подградец.

@Avenger99 Албанија имаа акција за рушење дивоградби низ цела земја, така да сликата е најверојатно од некој приморски град, а не оф Подградец.
Како што пишав, сликата беше постирана од ohridnews, Поградец не сум бил никогаш, така да неможев да потврдам автентичност.

Касно укључвење во сета оваја калакурница, од престолнина на ѓубрето (е она шо си го праевме муабет и само шо си го потврдивме), но убо е шо се имат идеја и иницијатива, ма и реализација на Еко Фап, за подигање на све ова шо самите си го прајме сами на себе.
Едни кревет, чистет, покренвет иницијатива и свест, други во исти период истоварвет шо ќе им текнит на овие рандом локаци низ Охридов. Ама пак ќе речам колку сме љуѓе? Колку имаме совест, дали имаме култура? Дали ова мојт да дајт некава позитива и поголема дисциплина?
Во периодот на 2-3 години, пред да го зејт Ацо првиот мандат и све натака до ден денеска, овие им вељеја, прајте ама со усул. Све ова другово кабиљ да е со си све можно влегоја в езеро, кој стигна шо си сакат си праше со плаживе и се понашаја ко таткојна да им се остаени. Та му дојде на некого горе преку Асима, и им пресече на сите. Да се разбериме, ред морат да се напрајт макар и со сила бил. Ама познаваќи ги одредени структури овдека, исто и некабожноста од одредени институции, корупцијата во ними некако тешко дека сум убеден дек ова ќе се реализират све.
И да се реализират во целост, шо понатаму? Инфраструктурата до нив, санација, одржавање, подигањето отпад и ред други работи?

Во еден дел од интервјуво викат градоначалников дека состојбата шо ја затекнале по плажите била ФРАПАНТНА, дека секој си узурпирал земјиште, се граделе ѕидови, бекатони, па го чита делот од договорот кај што пишува дека платформите мора да бидат од дрво, па имало септички јами итн. И во право е за се, ама индиректно признава дека цела администрација, сите инспектори шо се и во општина и на државно ниво плаќани секој месец со народни пари се една голема смешка! Од 2007 до 2020, 13 години, кој стигнал си изградил, си прекршил по некој закон, си узурпирал земјиште. Сеа да се видет сите записници кој праел контроли 13 години и си мижел на сите овие работи, па и тие да одговарет пред закон. Можда да лупнеа по некоја казна, да му одземеа концесија на некој шо прекршвит ( јас не знам во сите овие години да е одземена концесија на некоја плажа ), можда и на локалната во изминативе години на прво место да и беше заштита на крајбрежјето, а не земање пари под рака, можда и немаше да сме во ваква состојба. Ама најлесно е накриви ги концесионерите, не почитувале. Тие стварно не почитувале, ама некој со години наназад го дозволувал овој хаос.

Од друга страна понашањево на концесионериве е како да им уривет перманентна градба. Сите си вложиле, јас ги разбирам, ама унапред знаеле дека местото е привремено. И тука е најголемиот проблем, со години безредие и непочитување на ниеден закон доведе во ова состојба.

Во еден дел од интервјуво викат градоначалников дека состојбата шо ја затекнале по плажите била ФРАПАНТНА, дека секој си узурпирал земјиште, се граделе ѕидови, бекатони, па го чита делот од договорот кај што пишува дека платформите мора да бидат од дрво, па имало септички јами итн. И во право е за се, ама индиректно признава дека цела администрација, сите инспектори шо се и во општина и на државно ниво плаќани секој месец со народни пари се една голема смешка! Од 2007 до 2020, 13 години, кој стигнал си изградил, си прекршил по некој закон, си узурпирал земјиште. Сеа да се видет сите записници кој праел контроли 13 години и си мижел на сите овие работи, па и тие да одговарет пред закон. Можда да лупнеа по некоја казна, да му одземеа концесија на некој шо прекршвит ( јас не знам во сите овие години да е одземена концесија на некоја плажа ), можда и на локалната во изминативе години на прво место да и беше заштита на крајбрежјето, а не земање пари под рака, можда и немаше да сме во ваква состојба. Ама најлесно е накриви ги концесионерите, не почитувале. Тие стварно не почитувале, ама некој со години наназад го дозволувал овој хаос.

Од друга страна понашањево на концесионериве е како да им уривет перманентна градба. Сите си вложиле, јас ги разбирам, ама унапред знаеле дека местото е привремено. И тука е најголемиот проблем, со години безредие и непочитување на ниеден закон доведе во ова состојба.
Пази, требело платформа од дрвен материјал.. Нити некој направил ваква платформа, нити инспектори казниле зошто имале метална платформа.

Од јануари месец се раскопа улица 15 Корпус (прво троатоари, па сега и цела улица). Помина дел од зимата, помина цела пролет, сега ете го летото. Се чека да дојде јули, да има навалица од луѓе, па да ги опнат машините демек „еве нешто градиме“.
Улица Абас Емин, 200 метри реконструкција од март месец е почната и раскопана. Ете го јули ни тропа на врата.Примери колку да сакаш/
Значи се чека да почне сезоната на гужви, за механизацијата да прави уште поголеми гужви и нервози.
Во секоја нормална држава, се копа, реконструира, гради, кога има најмала фрекфенција на луѓе.
Ама зошто да биде просто, кога може да биде сложено (n)

Пази, требело платформа од дрвен материјал.. Нити некој направил ваква платформа, нити инспектори казниле зошто имале метална платформа.
Акцијата и тоа што го зборуваат е на место..прашањето е колку ќе бидат транспарентни и правични. Дали ќе бидат доследни сите без исклучок да ги санкционираат?

Акцијата и тоа што го зборуваат е на место..прашањето е колку ќе бидат транспарентни и правични. Дали ќе бидат доследни сите без исклучок да ги санкционираат?
Мене ми се свиѓат видеото. Со добар дел од овие што говорат и лично се познавам. Добро кажа Бојаџи, партизирана администрација неможит кај нас да спроведуват неселективни казни. За жал Охрид и охридско се уништува од самите себе, ама на македонецот стално друг му е крив.
Автоматски споено мислење:

Од јануари месец се раскопа улица 15 Корпус (прво троатоари, па сега и цела улица). Помина дел од зимата, помина цела пролет, сега ете го летото. Се чека да дојде јули, да има навалица од луѓе, па да ги опнат машините демек „еве нешто градиме“.
Улица Абас Емин, 200 метри реконструкција од март месец е почната и раскопана. Ете го јули ни тропа на врата.Примери колку да сакаш/
Значи се чека да почне сезоната на гужви, за механизацијата да прави уште поголеми гужви и нервози.
Во секоја нормална држава, се копа, реконструира, гради, кога има најмала фрекфенција на луѓе.
Ама зошто да биде просто, кога може да биде сложено (n)
Требеше вчера да се асфалтират 15 Корпус ама претпоставувам ради дождот се одложи. Пред 1 сат поминав, веќе е почната да се асфалтират, многу битна улица е и влез на Охрид од источна страна.
Абас Емин е една од најстарите улици со најлоша инфраструктира. Секој си земал колку шо му требело, по пола метро, по едно метро плус за да имат парк, или паркинг за колага. Улицата буквално на ништо не личит.
Се мести канализација, пред реконструкција, не е само ископај ја и асфалтирај ја.

ова би било Немо, сега ако е срушено ѕидчето може и колите да идат на пливање...

Добро шо прат со колите, се такмичат по градови кој поголем циркус ке напрај :ROFLMAO:

Добро шо прат со колите, се такмичат по градови кој поголем циркус ке напрај :ROFLMAO:
Заборајл SEAWAYS шифра да напишит братот .. шала на страна ја оставил на надолнина и заборајл рачна да кренит и плус во лер била хахаха абе циркузи .

Заборајл SEAWAYS шифра да напишит братот .. шала на страна ја оставил на надолнина и заборајл рачна да кренит и плус во лер била хахаха абе циркузи .
сигурно е каско осигурана?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom