Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И езерото бара модерни и совесни граѓани што се грижат за него, ама слабо го слушаме.Не знам како ги гледате работите, но ова може да биде негативна реклама за Охрид. Туристите, посебно оние кои трошат пари бараат модерни и современо опремени објекти, а не запуштени тревни површини полни со трње.
Не викам дека не си во право, но колку позитивно ова ќе се одрази врз градот останува да видиме. Не знам дали си свесен колку проценти од населението во Охрид се потпира врз туризмот, па аналогно на константно намалување на посетеноста на нашиот град, така ќе трпат сите подгранки од туризмот. Чисто за референца, погледнете што се случува во странство и во кој правец одат туристичките центри. Охрид има потенцијал да биде 257 пати подобар и од факинг Будва и од уште многу други според мене преценети центри, но со вакви одлуки и двојни аршини од нашата мила држава, закони кои за еден важат, за друг не... не знам до каде ќе замине. Да не се чудите ако ова застане тука каде што почна, па да го изеле тие од Немо за сите.И езерото бара модерни и совесни граѓани што се грижат за него, ама слабо го слушаме.
Не знам како ги гледате работите, но ова може да биде негативна реклама за Охрид. Туристите, посебно оние кои трошат пари бараат модерни и современо опремени објекти, а не запуштени тревни површини полни со трње.
Не сум свесен право да ти кажам колку проценти од населението во Охрид се потпира врз туризмот, јер живеам во Охрид. Охрид не треба и не смее да биде ко Будва. Охридското Езеро е природен ресурс во кои треба сите да уживаме и да го заштитиме, а не да привлекуваме разно разни шлајмови од цел Балкан и Европа и да имаме техно туризам, јас така не го замислувам Охрид.Не викам дека не си во право, но колку позитивно ова ќе се одрази врз градот останува да видиме. Не знам дали си свесен колку проценти од населението во Охрид се потпира врз туризмот, па аналогно на константно намалување на посетеноста на нашиот град, така ќе трпат сите подгранки од туризмот. Чисто за референца, погледнете што се случува во странство и во кој правец одат туристичките центри. Охрид има потенцијал да биде 257 пати подобар и од факинг Будва и од уште многу други според мене преценети центри, но со вакви одлуки и двојни аршини од нашата мила држава, закони кои за еден важат, за друг не... не знам до каде ќе замине. Да не се чудите ако ова застане тука каде што почна, па да го изеле тие од Немо за сите.
Уствари заборавив, ќе има туристи, пиперкари од околните градови, еднодневни екскурзии со полни багажи и направено ѓубре по плажите. Таман овие од министерство за финансии ќе дујат дека со купувам домашно картичките можело да се пројде 1 месец одмор во Охрид.![]()
Јас сум првиот што сака да биде туризмот така елитен како што го опиша ти, но интелектуалната способност на нашите менаџери и тур оператори и не е така голема за да дојдеме до тоа ниво на квалитетен туризам (зборувам за гостите кои се носат согласно понудата која ја имаме). Напротив, и таквата мизерна сезона што ја имавме, сега ќе биде заменета со уште помизерна варијанта.. како што посочив погоре. Но, истовремено и го делам мислењето со членот над мене, ова со уривањето може да запре тука, па џабе да е цел муабет, нели избори имаме за брзо, да замачкаат очи итн.Не сум свесен право да ти кажам колку проценти од населението во Охрид се потпира врз туризмот, јер живеам во Охрид. Охрид не треба и не смее да биде ко Будва. Охридското Езеро е природен ресурс во кои треба сите да уживаме и да го заштитиме, а не да привлекуваме разно разни шлајмови од цел Балкан и Европа и да имаме техно туризам, јас така не го замислувам Охрид.
Турзам како гранка е многу повеќе од плажи, лежалки и пиво на маса. Ако не знаеме со природна убавина и историја како Охрид и околината да привлечеме туристи, тогаш воопшто и да ги нема е подобро.
Не се работит за елитен туризам. И Нов Зеланд нема елитен туризам, ама знаат лугето како и со што да заработат. Нејсе, не е то тема на муабет, со бетони и железо е многу погрдо по плажите него да е покосени и чисто, ама јебига, менталниот склоп на неписмените македонци е да лежи цел ден на лежалка, да му носат пиво за осумдесче и да манјачи жени.Јас сум првиот што сака да биде туризмот така елитен како што го опиша ти, но интелектуалната способност на нашите менаџери и тур оператори и не е така голема за да дојдеме до тоа ниво на квалитетен туризам (зборувам за гостите кои се носат согласно понудата која ја имаме). Напротив, и таквата мизерна сезона што ја имавме, сега ќе биде заменета со уште помизерна варијанта.. како што посочив погоре. Но, истовремено и го делам мислењето со членот над мене, ова со уривањето може да запре тука, па џабе да е цел муабет, нели избори имаме за брзо, да замачкаат очи итн.
Ако можеш да објасниш како Охрид и охриѓани ќе изгубат од чистењето на плажите би било одлично.Не викам дека не си во право, но колку позитивно ова ќе се одрази врз градот останува да видиме. Не знам дали си свесен колку проценти од населението во Охрид се потпира врз туризмот, па аналогно на константно намалување на посетеноста на нашиот град, така ќе трпат сите подгранки од туризмот. Чисто за референца, погледнете што се случува во странство и во кој правец одат туристичките центри. Охрид има потенцијал да биде 257 пати подобар и од факинг Будва и од уште многу други според мене преценети центри, но со вакви одлуки и двојни аршини од нашата мила држава, закони кои за еден важат, за друг не... не знам до каде ќе замине. Да не се чудите ако ова застане тука каде што почна, па да го изеле тие од Немо за сите.
Уствари заборавив, ќе има туристи, пиперкари од околните градови, еднодневни екскурзии со полни багажи и направено ѓубре по плажите. Таман овие од министерство за финансии ќе дујат дека со купувам домашно картичките можело да се пројде 1 месец одмор во Охрид.![]()
Прво нека се исчистат во целост, бидејќи често само земаат сила, ќе напишам и точки и потточки што Охриѓани би изгубиле, специјално за тебе.Ако можеш да објасниш како Охрид и охриѓани ќе изгубат од чистењето на плажите би било одлично.
Со точки и под точки.
Јас ќе сум посреќен од тебе ако бидат толку чисти и покосени како што прогнозираш.Не се работит за елитен туризам. И Нов Зеланд нема елитен туризам, ама знаат лугето како и со што да заработат. Нејсе, не е то тема на муабет, со бетони и железо е многу погрдо по плажите него да е покосени и чисто, ама јебига, менталниот склоп на неписмените македонци е да лежи цел ден на лежалка, да му носат пиво за осумдесче и да манјачи жени.
Eво хипотетички се исчистени.Прво нека се исчистат во целост, бидејќи често само земаат сила, ќе напишам и точки и потточки што Охриѓани би изгубиле, специјално за тебе.
Хипотетички да земеме дека не би можел да ги разбереш моите точки и потточки, оттука нема потреба да го губам времето.Eво хипотетички се исчистени.
Можеш слободно да елаборираш.